Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΕΘΝΙΚΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ


1ος  Γύρος: ΤΡΙΚΑΛΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ 1-0
* Τα Τρίκαλα σε εννέα αγώνες δεν έχουν πάρει ούτε ισοπαλία στην έδρα του Εθνικού.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Αποφασιστικής σημασάς νίκη για την αποφυγή των πλέι άουτ θέλουν να πετύχουν οι Πειραιώτες κόντρα στα πολλά διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι «κυανόλευκοι» προέρχονται από την ισοπαλία στη Ρόδο απέναντι στον Διαγόρα και για να έχει αντίκρισμα το αποτέλεσμα αυτό θα πρέπει να κάμψουν την αντίσταση των Τρικάλων.
Ο Εθνικός μετά την τραγική εμφάνιση στη Νίκαια παρατάχθηκε στο γήπεδο του Διαγόρα με σκοπό να αποσπάσει έστω την ισοπαλία. Ο τερματοφύλακας Σωτηρίου (7 συμ.) απέκρουσε πέναλτι και τελικά η πειραϊκή ομάδα πήρε τον πόντο – χρυσάφι, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
Εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας θα βρίσκεται ο επιθετικός Ολόντο (2 συμ.). Αντίθετα, ο μέσος Βασιλόγιαννης (13/3), ο στόπερ Παστός (11 συμ.) και ο επιθετικός Φοφανά (3/2) συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή.
Πιθανή σύνθεση (4-2-3-1): Σωτηρίου – Γκράιμς, Παγώνης, Σύρος, Κοκκίνης – Κορακάκης, Σιλιγαρδάκης – Βασιλόγιαννης, Φαρινόλα, Ψιάνος – Φοφανά.
ΤΡΙΚΑΛΑ: Το νέο στραβοπάτημα της Δόξας Δράμας στην Καισαριανή θέλει να εκμεταλλευτεί η θεσσαλική ομάδα και να «κλειδώσει» τη συμμετοχή της στα μπαράζ ανόδου. Εφόσον οι «κυανέρυθροι» επικρατήσουν στο Ελληνικό τότε θα αυξήσουν τη διαφορά από την 7η θέση στου 8 πόντους και θα βρίσκονται με το… ενάμιση πόδι στην εξάδα.
Στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανθρακικό ο ΑΟΤ συνδύασε ουσία με θέαμα και πανηγύρισε την πιο άνετη νίκη του πρωταθλήματος. Συμπλήρωσε 12 αγωνιστικές με μόλις μία ήττα παθητικό, με τους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Βαζάκα να δείχνουν αποφασισμένοι να μην χάσουν τη φετινή ευκαιρία. Στο Ελληνικό η αποστολή τους δεν θα είναι εύκολη, όμως ποντάρουν πολλά στην πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.
Οι μέσοι Κόρμπος (19/2), Μίνγκας (20/3) έχουν συμπληρώσει κάρτες και θα απουσιάσουν, ενώ ο χαφ Τελκίνσκι αποθεραπεύτηκε (17/1). Τραυματίες οι μέσοι Μανουσάκης (20/3), Μπαλού (2 συμ.). Μόνο αρνητικό στοιχείο για τον ΑΟΤ η εξαιρετικά δυσμενής παράδοση.
Πιθανή σύνθεση (4-2-3-1): Πουρής – Χρήστου, Μπουκουβάλας, Μπριλάκης, Σαρακατσάνος – Τελκίνσκι, Σαββίδης – Στεπάνοβιτς, Ενόκ, Ουέλινγκτον – Κοντογουλίδης.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τρεις διαδοχικές νίκες στο Ελληνικό έχουν οι Πειραιώτες και δείχνουν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία ματς. Τα Τρίκαλα έρχονται με… φόρα από το αήττητο σερί των πέντε αγωνιστικών, αλλά θα στερηθούν τις υπηρεσίες τριών βασικών ποδοσφαιριστών στη μεσαία γραμμή. Δύσκολο παιχνίδι, αφού οι γηπεδούχοι είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Με ρίσκο θα λέγαμε ισοπαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου