Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΤΡΙΚΑΛΑ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ


ΤΡΙΚΑΛΑ: Συγκάτοικο στην 4η θέση τον Διαγόρα έχουν οι Θεσσαλοί, όμως με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορούν να μείνουν μόνοι. Εξάλλου, βρίσκονται σε διαμονιώδη φόρμα, κάτι που δείχνει η μία μόλις ήττα στα 13 τελευταία παιχνίδια.
Ο ΑΟΤ έχει μπει σε τροχιά πλέι οφ χάρη στην εντυπωσιακή πορεία των τελευταίων αγωνιστικών και δεν έχει σκοπό να χάσει το εισιτήριο. Το απέδειξε αυτό και στο Ελληνικό, εκεί όπου οι «κυανέρυθροι» πήραν δίκαια το τρίποντο παρότι παρατάχθηκαν με απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών.
Στο εντός έδρας ματς με την Ηλιούπολη τα Τρίκαλα γνωρίζουν ότι απώλειες απαγορεύονται. Η αθηναϊκή ομάδα μπορεί να εμφανίζεται αδύναμη μακριά από το γήπεδό της, αλλά προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί του Διαγόρα και αναζητά βαθμούς για να πετύχει την άνετη παραμονή. Γι’ αυτό και ο τεχνικός Γιώργος Βαζάκας ζήτησε από τους παίκτες του μεγάλη προσοχή. Ο ίδιος δούλευε μέχρι πρόσφατα στην Ηλιούπολη και γνωρίζει καλά ότι το ματς κρύβει πολλούς κινδύνους.
Επιστρέφουν οι μέσοι Κόρμπος (19/2), Μίνγκας (20/3), Μανουσάκης (20/3) που απουσίαζαν από τον αγώνα κόντρα στον Εθνικό. Αντίθετα, εκτός έμειναν οι τραυματίες μέσοι Σαββίδης (19 συμ.), Μπαλού (2 συμ.).
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Πουρής – Σαρακατσάνος, Χρήστου, Μπριλάκης, Μπακομήτρος – Ριζογιάννης, Μπουκουβάλας, Τελκίνσκι – Μανουσάκης, Ενόκ, Κοντογουλίδης.
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Η αλλαγή προπονητή αποδείχτηκε ιδανική για τους «κυανέρυθρους» και στο ντεμπούτο του Θύμιου Γεωργούλη πανηγύρισαν την εκτός έδρας νίκη επί του Διαγόρα και ξέφυγαν τρεις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Τους περιμένει μία ακόμα δύσκολη έξοδος και αισιοδοξούν ότι θα πάρουν έστω τον πόντο για να βελτιώσουν τη θέση τους.
Η αθηναϊκή ομάδα έψαχνε στο «σμαραγδένιο νησί» τους βαθμούς που είχε χάσει στο γήπεδό της από τον Ιωνικό. Επανέλαβε, λοιπόν, το περσινό κατόρθωμα και έφυγε νικήτρια ποντάροντας στα πολλά αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα των γηπεδούχων. Εχει ανεβασμένη ψυχολογία και θα παραταχθεί με ενισχυμένο κέντρο για να κλείσει τους διαδρόμους και να κρατήσει το μηδέν παθητικό. Εξάλλου, πριν το παιχνίδι με τον Διαγόρα και σε 12 εξόδους, είχε απολογισμό μία νίκη και μία ισοπαλία.
Μοναδικό όνομα στο απουσιολόγιο της τεχνικής ηγεσίας είναι ο τιμωρημένος μέσος Στεφανίδης (22 συμ.).
Πιθανή σύνθεση (4-5-1): Μαράμα – Πλα, Σικαλιάς, Μπέριος, Λαμπρόπουλος – Δημήτρης, Λεοντίου, Κατεμής, Νιάρος, Κρητικός – Θάνος.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: «Θαύματα» όπως αυτό της Ρόδου η Ηλιούπολη δύσκολα θα επαναλάβει, ειδικά στο δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι που θα δώσει μακριά από την έδρα της. Εξάλλου, τα Τρίκαλα βρίσκονται σε εκπληκτική φόρμα και έχουν αποδείξει ότι δεν είναι διατεθειμένα να πέσουν θύμα έκπληξης. Απόλυτο φαβορί τα Τρίκαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου