Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Εκτίμησης αγώνα: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ


1ος  Γύρος: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ   1-0
* Στις 10 τελευταίες αναμετρήσεις με την Αναγέννηση ο ΠΑΣ έχει απολογισμό 8-2-0.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται οι Θεσσαλοί και καλούνται να κάνουν την υπέρβαση για να αυξήσουν τις ελπίδες διεκδίκησης της παραμονής μέσω των πλέι άουτ. Οι «κιτρινόμαυροι» θα υποδεχτούν τον πρωτοπόρο ΠΑΣ και ποντάρουν πολλά τόσο στην παρουσία των οπαδών, όσο και στην πρόσληψη του Βασίλη Παπαχρήστου που βελτίωσε το κλίμα.
Μετά την ήττα από τον Πιερικό οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Η διοίκηση προσέλαβε στην τεχνική ηγεσία τον Γιαννιώτη προπονητή και έδωσε στον Βαϊο Καραγιάννη το πόστο του τιμ μάνατζερ. Ο Παπαχρήστου, εξάλλου, είναι ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών, αφού τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει ομάδες που κινδυνεύουν και τις οδηγεί στη σωτηρία. Επιστρέφει, λοιπόν, στην Αναγέννηση έπειτα από 11,5 χρόνια και ευελπιστεί ότι θα δυσκολέψει τη μεγάλη του αγάπη, τον ΠΑΣ, κάτι που συνηθίζει αφού σε τέσσερα ματς έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα.
Επιστρέφουν από τιμωρία ο αμυντικός Μελαμπιανάκης (5 συμ.) και ο επιθετικός Αθανασιάδης (21/2). Αντίθετα, δεν υπολογίζεται ο τραυματίας αμυντικός Μπαντάς (11 συμ.).
Πιθανή σύνθεση (4-5-1): Καρακώστας – Κουτρομάνος, Μελαμπιανάκης, Κάρλος, Θεοδοσιάδης – Ραονέ, Σενόνε, Μπουντούρης, Μπιτέλης, Ντοριβάλ – Αθανασιάδης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Με τον αέρα του αήττητου σερί 11 αγωνιστικών θα παραταχθούν οι Γιαννιώτες στην Καρδίτσα. Οι πρωτοπόροι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, είδαν τη διαφορά από την 3η θέση να εκτοξεύεται στους 13 πόντους και αισιοδοξούν ότι θα βάλουν ταφόπλακα στις ελπίδες των Θεσσαλών για σωτηρία και θα πλησιάσουν ακόμα περισσότερο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Την περασμένη εβδομάδα ο ΠΑΣ κατάφερε χωρίς τη βοήθεια του κόσμου του να πανηγυρίσει την πιο ευρεία νίκη του πρωταθλήματος κόντρα στη Βέροια. Οι «κυανόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί, ενώ λίγες ημέρες αργότερα η διοίκηση συμφώνησε με τον Στεφάν Ντεμόλ στην ανανέωση της συνεργασίας ενόψει της επόμενης χρονιάς. Σημειώνεται ότι ο Βέλγος απέρριψε πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου.
Η αλλαγή προπονητή προβληματίζει τον Ντεμόλ, αφού οι γηπεδούχοι θα παρουσιαστούν αλλαγμένοι, ενώ και ο ίδιος έχει να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα. Εκτός πλάνων βρίσκονται ο αμυντικός Ντάσιος (22 συμ.) και ο μέσος Κεϊτά (21 συμ.) που είναι τιμωρημένοι. Ο επιθετικός Φουρτάδο (9/2) και οι μέσοι Στάθης (4 συμ.), Μπουχάν (6 συμ.) είναι τραυματίες.
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Κηπουρός – Πατσατζόγλου, Βάντερσον, Κώτσιος, Πάντος – Ανδράλας, Τζημόπουλος, Κυριάκος – Σιαλμάς, Τζάνης, Μπακαγιόκο.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παραδοσιακά ο ΠΑΣ Γιάννινα δυσκολεύεται όταν τίθεται αντιμέτωπος με τον Βασίλη Παπαχρήστου. Η λογική λέει επικράτηση των πρωτοπόρων, όμως ας αναλογιστούμε ότι η Αναγέννηση παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού. Ακόμα και ο πόντος θα είναι «χρυσάφι» για τους γηπεδούχους, αποτέλεσμα που δεν θα… χαλάσει τους Γιαννιώτες. Το ματς, πάντως, θα έχει λίγα γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου