Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Και στην Καρδίτσα το τρίποντο θα κυνηγήσει ο ΠΑΣ


Αποφασισμένος για τη νίκη θα παραταχτεί σήμερα στην Καρδίτσα ο ΠΑΣ Γιάννινα, κόντρα στην τοπική Αναγέννηση. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 15:00 με απευθείας μετάδοση από την ΕΤ3 και μ’ αυτό ανοίγει και η αυλαία των αγώνων της 25ης αγωνιστικής πρωταθλήματος Β’ Εθνικής.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχει σήμερα δύσκολη αποστολή, καθώς η τοπική Αναγέννηση που είναι στην καυτή ζώνη του υποβιβασμού παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά για την παραμονή στην κατηγορία. Θέλει οπωσδήποτε θετικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ μέσα στην έδρα της για να έχει το δικαίωμα στην ελπίδα, αφού μετά υπάρχουν δύο συνεχόμενος εκτός έδρας παιχνίδια με Βέροια και Παναιτωλικό. Στην Καρδίτσα, όπου προπονητής προσλήφθηκε προ ημερών ο Βασίλης Παπαχρήστου και εκεί αγωνίζονται και δύο πρώην παίκτες (Σενόνε, Κάρλος) και μάλιστα με καλή παρουσία, ο ΠΑΣ θα διεκδικήσει τη νίκη για να διασφαλίσει όσο το δυνατόν νωρίτερα την άνοδό του στη σούπερ λίγκα. Ο ΠΑΣ είναι ασφαλώς σε θέση ισχύος με μια διαφορά 13 βαθμών από τον ΟΦΗ που είναι στην 3η θέση, αλλά θέλει να τελειώνει με την υπόθεση ανόδου για να ασχοληθεί στη συνέχεια με την οργάνωση της νέας σαιζόν στην σούπερ λίγκα.
Ο Στεφάν Ντεμόλ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους με κάρτες Ντάσιο, Κεϊτά και τους τραυματίες Φουρτάδο, Στάθη και Μπουχάν. Τη θέση του Ντάσιου στο δεξιό άκρο της άμυνας πιθανόν να καλύψει ο Πατσατζόγλου για να παίξει και στη γνώριμη γι’ αυτόν θέση, ή να παίξει εκεί ο Πάντος και να παίξει στόπερ (δίπλα στον Κώτσιο) ο Πατσατζόγλου ή ο Μιχαήλ. Για την θέση του Κεϊτά στα αμυντικά χαφ είναι ο Ανδράλας και πιθανόν να ξεκινήσει βασικός και ο Τζημόπουλος. Πιθανόν ο ΠΑΣ να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Κηπουρό, δεξιό αμυντικό τον Πατσατζόγλου, αριστερό τον Βάντερσον, στόπερ τους Πάντο, Κώτσιο, αμυντικά χαφ τους Ανδράλα, Τζημόπουλο, στο κέντρο τους Κυριάκο, Σιαλμά, Τζάνη και στην επίθεση τον Μπακαγιόκο. Στην αποστολή συμμετέχουν και οι Σικαλιάς, Μιχαήλ, Οικονόμου, Ιωάννου, Βαγγελής, Σκούφαλης, Ντε Βινσέντι.
Στην προχτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Στεφάν Ντεμόλ αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι τόνισε: «Μετά το 5-0 με τη Βέροια, η ψυχολογία της ομάδας είναι σε υψηλά επίπεδα. Ετοιμαζόμαστε πολύ σοβαρά για το ματς της Καρδίτσας. Την ομάδα της Καρδίτσας πρέπει να τη σεβαστούμε. Εξαιτίας της ήττας που υπέστη στην Κατερίνη θα είναι σημαντικό παιχνίδι αυτό του Σαββάτου. Πριν από τρεις εβδομάδες είδα σε ένα εντός έδρας παιχνίδι ότι η Αναγέννηση είναι δυνατή ομάδα με δύο πρώην παίκτες μας. Ο ένας ανήκει στο ευρύτερο ρόστερ της ομάδας ακόμα, οπότε περιμένουμε να γίνει ένα δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο. Είμαστε όμως σε ετοιμότητα. Φυσικά στο ματς αυτό θέλουμε τη νίκη».
Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Άγγελος Ευαγγέλου του συνδέσμου Αθηνών. Βοηθοί του θα είναι οι Νακόπουλος, Κουντουρέλης (Αθηνών).Τέταρτος διαιτητής ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας) και παρατηρητής ο Καψάλης (Αιτ/νίας). Ο κ. Ευαγγέλου είχε διευθύνει και τον αγώνα του α’ γύρου (11-10-2010) ΠΑΣ Γιάννινα – Πιερικός 3-1. Κατά το παρελθόν δεν είχε διευθύνει άλλο αγώνα του ΠΑΣ.

Μικρά από τον ΠΑΣ

-Ο ΠΑΣ δεν ζήτησε επίσημα εισιτήρια για το σημερινό ματς και οι εκδρομείς θα πάνε μεμονωμένα στην Καρδίτσα. Οι οργανωμένοι οπαδοί θα πάνε με λεωφορεία και είναι σε συνεννόηση με τη διοίκηση της Αναγέννησης και την αστυνομία για να υπάρχει ειδικός χώρος γι’ αυτούς.
-Πέρσι ο ΠΑΣ έπαιξε παραμονές Αποκριάς με τον ΠΑΟΚ στα Γιάννινα (Σάββατο 13-2-2010) και έχασε με 1-0 από το γκολ που σημείωσε ο Δικέφαλος με τον Φωτάκη. Πρόπερσι (28-2-2009) την ημέρα της Αποκριάς κέρδισε 2-1 στα Γιάννινα τον Ιωνικό, ενώ το 2008, πάλι ημέρα Αποκριάς (9-3-2008) είχε κερδίσει μέσα στο Αιγάλεω την τοπική ομάδα με 2-1.
-Τελευταία φορά που έπαιξε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Καρδίτσα, ήταν τη σαιζόν 08-09 και συγκεκριμένα στις 12-10-2008 όπου ο «Άγιαξ» κέρδισε με 3-1. Πρωταγωνιστής ο Ηλίας Σολάκης που σημείωσε και τα τρία γκολ του ΠΑΣ. Για την Καρδίτσα μείωσε ο Χατζηρίζος.
-Όσον αφορά την προϊστορία του ΠΑΣ μέσα στην Καρδίτσα, έχουμε 2 νίκες της Αναγέννησης, 4 ισοπαλίες και 2 νίκες του ΠΑΣ.

Παπαχρήστου: Το έφερε η μοίρα

Η μοίρα το έφερε έτσι, ώστε ο Γιαννιώτης τεχνικός Βασίλης Παπαχρήστου στο ντεμπούτο του με την Αναγέννηση Καρδίτσας να τεθεί αντιμέτωπος με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο παρελθόν ο Παπαχρήστου τέθηκε τέσσερις φορές αντιμέτωπος με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν ήταν προπονητής σε Πατραϊκό, Καλαμάτα και Πιερικό και ο απολογισμός ήταν τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Ο έμπειρος προπονητής ήδη από τις πρώτες του δηλώσεις έκανε σαφές ότι πιστεύει στην παραμονή, αναγνωρίζοντας ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Επίσης θέλησε να αποφορτίσει τους παίκτες από το άγχος.
Αναλυτικά ο Βασίλης Παπαχρήστου επισήμανε τα εξής: «Σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου να αναλάβω αυτήν τη στιγμή την Αναγέννηση έπαιξαν οι προσωπικές σχέσεις που διατηρώ με ανθρώπους της διοίκησης από την προηγούμενη θητεία που είχα στην ομάδα. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την Αναγέννηση να πετύχει το στόχο της. Η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ωστόσο υπάρχει ακόμα δρόμος στο πρωτάθλημα. Αυτό που χρειάζεται να κάνουν οι ποδοσφαιριστές, είναι να βγάλουν από πάνω τους την πίεση και το άγχος για όσα έγιναν ή δεν έγιναν. Από δω και πέρα η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε μένα και οι παίκτες θα μπαίνουν στο γήπεδο για να παλέψουν για τη νίκη. Δεν έχουμε περιθώρια να ξεχωρίσουμε παιχνίδια και αρχής γενομένης από το ματς του Σαββάτου με τον ΠΑΣ θα πρέπει να μπαίνουμε στη μάχη για να κερδίσουμε. Πιστεύω στις δυνατότητες των παικτών μας».
«Έτσι είναι η μπάλα»
Στη συνέχεια ο Παπαχρήστου ρωτήθηκε για τα συναισθήματά του, καθώς στο ντεμπούτο θα αντιμετωπίσει την ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και απάντησε με ειλικρίνεια: «Απίστευτη συγκυρία, αλλά αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Σίγουρα ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα που με βάση τη συνολική απόδοσή της τη φετινή χρονιά, δίκαια κατέχει τη θέση που βρίσκεται. Η διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα είναι μεγάλη, ωστόσο η Αναγέννηση θα μπει στο γήπεδο το Σάββατο για να τον κερδίσει. Δεν πρόκειται να γίνουν ριζικές αλλαγές στην ενδεκάδα. Αυτό που πρέπει να αλλάξουμε, είναι η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών κι όχι κάτι άλλο αυτήν τη στιγμή. Υπάρχει συνεργασία με τον Βάιο Καραγιάννη και δουλεύουμε ώστε να παρουσιάσουμε την ομάδα έτοιμη απ' όλες τις απόψεις».
Τα αγωνιστικά
Στον αγωνιστικό τομέα, επανέρχονται οι Αθανασιάδης, Μελαμπιανάκης, έχοντας εκτίσει τις ποινές τους, από την άλλη αμφίβολος είναι ο Κουτρουμάνος.
 
Β’ ΕΘΝΙΚΗ
Σάββατο 5-3-2011
15:00 ΕΤ3: Αναγέννηση Καρδίτσας - ΠΑΣ Γιάννινα
15:00 Διαγόρας – Ηλιούπολη
Κυριακή 6-3-2011
15:00 Παναιτωλικός – Βέροια
15:00 Εθνικός Αστέρας - Δόξα Δράμας
15:00 ΟΦΗ – Θρασύβουλος
15:00 Καλλιθέα – Πιερικός
15:00 Ιωνικός - Αγροτικός Αστέρας
Δευτέρα 7-3-2011
15:00 Connx Πανθρακικός – Λεβαδειακός
18:00 ΕΤ3 Εθνικός - Τρίκαλα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 24 αγώνες)
ΠΑΣ Γιάννινα..................57
Παναιτωλικός.................52
-------------------------------------------------
ΟΦΗ..............................44
Διαγόρας Ρόδου..............43
Λεβαδειακός...................42
Τρίκαλα ΑΟ....................40
-------------------------------------------------
Δόξα Δράμας ................34
Πανθρακικός..................30
Εθνικός Πειραιώς............30
Ηλιούπολη.....................28
Βέροια...........................28
Πιερικός........................28
------------------------------------------------
Εθνικός Αστέρας............27
Αγροτικός Αστέρας.........26
Θρασύβουλος.................26
Ιωνικός..........................25
--------------------------------------------------
Αναγέννηση Καρδίτσας….20 
Καλλιθέα........................15


ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου