Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Προσφεύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο η Σούπερ Λίγκα!


Η Σούπερ Λίγκα ψάχνει να βρει τρόπους να αντιδράσει νομικά κατά της απόφασης που έλαβε η ΕΠΟ για το θέμα της αδειοδότησης και όπως όλα δείχνουν ο μοναδικός είναι η προσφυγή στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, η Σούπερ Λίγκα αναμένεται να κάνει χρήση της παραγράφου Ζ του αρθρού 41 του καταστατικού της ΕΠΟ. Στο συγκεκριμένο σημείο προβλέπεται η λειτουργία του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, που είναι αρμόδιο για την επίλυση κάθε διαφοράς που προκύπτει μεταξύ ΠΑΕ με ΠΑΕ, σωματείου με ΠΑΕ, ΠΑΕ με επαγγελματική Ένωση, ΠΑΕ με ΕΠΟ, Επαγγελματική Ένωση με ΕΠΟ, σωματείου με ΕΠΣ, ΕΠΣ με ΕΠΣ, ΕΠΣ με ΕΠΟ, ποδοσφαιριστή με διαμεσολαβητή και διαμεσολαβητή με ΠΑΕ.

Η Σούπερ Λίγκα αναμένεται να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα υπάρξει δικαίωση για τον συναιτερισμό. Και αυτό γιατί η απόφαση της ΕΠΟ είναι νόμιμη και οποιαδήποτε διαφορετική απόφαση θα έθετε σε κίνδυνο τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ που θα κατηγορούνταν για παραβίαση κανονισμών ή για παράβαση καθήκοντος.

Η ΕΠΟ τονίζει πως η πρόταση της Λίγκας μπορεί να περάσει από την Γ.Σ. του Ιουνίου και να ισχύσει για την επόμενη σεζόν. Το αν θα ισχύσει και για την φετινή θα το αποφασίσει το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, αν και εφόσον αποφασίσει η Σούπερ Λίγκα να προσφύγει σε αυτό με τις πιθανότητες να μην είναι με την μεριά της Λίγκας.

soccerplus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου