Τρίτη 12 Απριλίου 2011

«Βόμβα» στο πρωτάθλημα της Football League!

Ο Ιωνικός μέχρι νεοτέρας θα παίζει χωρίς τους ποδοσφαιριστές που απέκτησε τον Ιανουάριο
«Βόμβα» στο πρωτάθλημα της Football League! Η επιτροπή ιδιότητας και μεταγραφών της ΕΠΟ έκανε δεκτή την ένσταση της Καλλιθέας και ανακάλεσε τα δελτία 24 ποδοσφαιριστών του Ιωνικού και 10 του Εθνικού, οι οποίοι αποκτήθηκαν τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, «λόγω δόλιας έκδοσής τους», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση. Επίσης, τιμώρησε τις δύο ομάδες με πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Η Καλλιθέα στην ένστασή της ισχυρίστηκε ότι οι δύο ΠΑΕ κακώς πραγματοποίησαν μεταγραφές, αφού δεν είχαν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Παρ' όλα αυτά, όμως, η ΕΠΟ εξέδωσε τα δελτία. Οι δύο ΠΑΕ δεν χρησιμοποίησαν τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές στους αγώνες του Σαββατοκύριακου και έτσι δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν 18άδα.

Η υπόθεση θα έχει συνέχεια. Αφενός η ομοσπονδία παρέπεμψε την υπόθεση στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή, ενώ οι δύο ΠΑΕ αναμένεται να καταθέσουν εφέσεις.

Τι λένε οι ΠΑΕ

Οι απόψεις, όμως, για τις ποινές με τις οποίες απειλούνται οι δύο ΠΑΕ είναι διφορούμενες. Ο Ιωνικός και ο Εθνικός υποστηρίζουν ότι δεν προβλέπεται άλλη τιμωρία πέραν της ανάκλησης των δελτίων και του προστίμου. Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο 23 του ΚΑΠ, για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή προβλέπεται μηδενισμός για τις ομάδες, στους αγώνες που έχουν παίξει οι συγκεκριμένοι παίκτες.

Εμπρόθεσμες ενστάσεις

Η Καλλιθέα έχει καταθέσει εμπρόθεσμες ενστάσεις για τους αγώνες του Ιωνικού με την Αναγέννηση Καρδίτσας (29η αγωνιστική, 1-0) και με τον Πιερικό (0-0, 26η), γεγονός που σημαίνει ότι οι Νικαιώτες κινδυνεύουν να χάσουν τους τέσσερις βαθμούς που είχαν κερδίσει στα συγκεκριμένα παιχνίδια.

Αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή μπορεί να θεωρηθεί και διαστρέβλωση αγώνα, παράβαση για την οποία σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα (άρθρο 22) προβλέπεται αφαίρεση επτά βαθμών (!). Δεν αποκλείεται, τέλος, ακόμη και παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα (ο οποίος μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε ενημερωθεί για το θέμα) για δυσφήμηση του αθλήματος, για την οποία προβλέπεται ακόμη και υποβιβασμός.

sentra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου