Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Το "ξέσπασμα" του Μαχλά – Οι αποδείξεις της φούσκας (+Video)


Η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Μαχλά με τον Θεόφιλο Φαγαδάκη εξελίχθηκε σε παρωδία, με τον Νίκο Μαχλά να "ξεσπά" κατά του ενδιαφερόμενου επενδυτή της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Σε παρωδία εξελίχθηκε η συνέντευξη Τυπου της Τετάρτης, που παραχώρησαν ο Νίκος Μαχλάς και ο ενδιαφερόμενος για την αγορά της ΠΑΕ ΟΦΗ, Θεόφιλος Φαγαδάκης.

Όπως σας ενημερώσαμε και την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΟΦΗ "ξέσπασε" κατά την διάρκεια της συνάντησης και απευθύνθηκε με ιδιαίτερα σκληρά λόγια προς τον Θεόφιλο Φαγαδάκη κατηγορώντας τον ότι τον κορόιδεψε και ότι ποτέ δεν είχε την πρόθεση να βάλει στον ΟΦΗ το 1 εκ. ευρώ.

Η συνέντευξη τύπου, ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση του Νίκου Μαχλά. Δείτε το σχετικό βιντεο από την συνέντευξη Τύπου και την "έκρηξη" του προέδρου του ΟΦΗ.


Video μέρος 1ο


Video μέρος 2ο


Οι αποδείξεις της «φούσκας», οι επόμενες κινήσεις και το μέλλον του ΟΦΗ


Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αποδεικνύεται το μέγεθος της εξαπάτησης όλων στον ΟΦΗ από τον Θεόφιλο Φαγαδάκη. Μετά τις δραματικές εξελίξεις πάντες στην Κρητική ομάδα σχεδιάζουν τις κινήσεις που απαιτούνται να γίνουν για το μέλλον της ομάδας.

Η περιβόητη εγγυητική επιστολή που παρουσίασε στη συνέντευξη-παρωδία ο Θεόφιλος Φαγαδάκης πέραν του ότι δεν είναι έγκυρη καθώς δεν έχει τις απαραίτητες σφραγίδες και υπογραφές γνησιότητας, ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ αλλά από ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ με έδρα τη Νέα Ζηλανδία (!) και υποκαταστήματα στο Λονδίνο, τη Ζυρίχη και την Αθήνα, στην οδό Κανάρη 23 στο Κολωνάκι.

Οι άνθρωποι του ΟΦΗ, με το πέρας της παρωδίας που εξελίχθηκε στο «Λατώ» ζήτησαν να μάθουν για την εγκυρότητα-γνησιότητα αυτής της επιστολής, απευθυνόμενοι στην Παγκρήτια Τράπεζα, αλλά λόγω του προχωρημένου της ώρας δεν ήταν δυνατό να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες. Έτσι από την Πέμπτη το πρωί με ενέργειες τόσο της Παγκρήτιας, αλλά και άλλων Τραπεζών ξεκίνησαν οι διαδικασίες που απέδειξαν ότι το συγκεκριμένο γραφείο δεν περιλαμβάνεται στα ιδρύματα που εποπτεύει η Τράπεζα της Ελλάδος, ανά κατηγορία και είδος εργασιών.

Μπορεί να καταλάβει κανείς το πόσο έχουν εκτεθεί στον ΟΦΗ όλοι όσοι εμπιστεύθηκαν τον συγκεκριμένο κύριο, στον οποίο έδωσαν την άδεια να ελέγξει τα βιβλία της ΠΑΕ, χωρίς να έχουν κάνει το ίδιο και αυτή από την πλευρά τους, για το πρόσωπό του. Μάλιστα υπάρχει σκέψη, που θα υλοποιηθεί μετά από συζητήσεις που θα γίνουν ή ακόμα και διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να κατατεθεί μήνυση στον Φαγαδάκη για κακουργηματική απόπειρα απάτης.

Πάντως μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης η πλευρά του ΟΦΗ ήταν σε επαφή με τον Φαγαδάκη προτού ο τελευταίος αναχωρήσει από το Ηράκλειο. Υπήρξε συνάντηση σε μαγαζί κοινού γνωστού των δύο πλευρών, όπου και εκεί ούτε λίγο ούτε πολύ συνεχίσθηκαν οι διαξιφισμοί που ξεκίνησαν στην συνέντευξη τύπου νωρίτερα.

Αυτό που ενδιαφέρει τώρα όμως όλους στον ΟΦΗ είναι το τι μέλλει γενέσθαι για το μέλλον της ομάδας, έστω και στο «και δέκα» που βρίσκεται. Ο Νίκος Μαχλάς για προσωπικούς-οικογενειακούς λόγους βρίσκεται την Πέμπτη στην Αθήνα, όπου για επαγγελματικούς λόγους θα βρεθεί και ο Γιάννης Κουράκης. Δεν αποκλείεται αν το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις τους, να ξεκινήσουν κάποιες επαφές -με επιφανείς αυτή τη φορά- ανθρώπους και φίλους του ΟΦΗ για να βρεθεί λύση στο μείζον οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Το ίδιο θα γίνει και με παράγοντες της ομάδας στο Ηράκλειο, με την ελπίδα ότι ακόμα και τώρα, θα μπορέσει να βρεθεί αξιόπιστη λύση που θα δώσει την ανάσα που χρειάζεται ο ΟΦΗ για να μπορέσει να συνεχίσει.

Και τυπικά τέλος στο φιάσκο του Κρητικού επιχειρηματία Θεόφιλου Φαγαδάκη έβαλε με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ. 

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των για το ανυπόστατο έγγραφο του Θεόφιλου Φαγαδάκη, η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώθηκε ότι σε καμία περίπτωση το χαρτί αυτό δεν ήταν εγγυητική επιστολή αλλά «ένα σχέδιο - πρόταση για σύνταξη εγγυητικής επιστολής του οποίου ο φορέας είναι εταιρία που διαχειρίζεται μετοχές με έδρα τη Νέα Ζηλανδία» όπως αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση.

Παράλληλα ξεκινάει ένας αγώνας δρόμου «και η προσπάθεια προσέγγισης επιχειρήσεων από το Ηράκλειο και την Κρήτη αλλά και συναντήσεις με τους προέδρους όλων των Επιμελητηρίων, του Εμπορικού και Δικηγορικού Συλλόγου για την προώθηση θεμάτων της εταιρίας» και τη συγκέντρωση του 1 εκατομμυρίου ευρώ προκειμένου η κρητική ομάδα να μπορέσει να πάρει αδειοδότηση.

Επίσης γίνεται κάλεσμα σε όσους φίλους του Ηρακλειώτικου συλλόγου που θέλουν να βοηθήσουν μέσω της αγοράς μετοχών να το πράξουν καταθέτοντας χρήματα μέσω των γνωστών τρόπων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ αναφέρει τα εξής:

«Η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ ενημερώνει το φίλαθλο κοινό της ομάδας ότι το έγγραφο το οποίο παρουσιάστηκε ως εγγυητική επιστολή στη χθεσινή συνέντευξη τύπου δεν αποτελεί εγγυητική επιστολή αλλά ένα σχέδιο-πρόταση για σύνταξη εγγυητικής επιστολής του οποίου ο φορέας είναι εταιρία που διαχειρίζεται μετοχές με έδρα τη Νέα Ζηλανδία. Η αξία του εγγράφου αυτού είναι ανυπόστατη. Κατά συνέπεια, ουδεμία αξία και ισχύ μπορεί να έχει το έγγραφο αυτό, όπως μας διαβεβαίωσαν τραπεζικές πηγές. Για την ΠΑΕ ΟΦΗ η υπόθεση αυτή έχει κλείσει οριστικά. 

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ διαβεβαιώνει ότι ουδέποτε έπαψε να εξετάζει και να διερευνά πολλαπλές λύσεις και προτάσεις για τη διασφάλιση των συμφερόντων της εταιρίας. 

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ βρίσκεται στην Αθήνα για οικογενειακό λόγο και ταυτόχρονα θα έχει επαφές για υποθέσεις της ομάδας. Τα μέλη του ΔΣ συναντήθηκαν σήμερα και αποφάσισαν τα εξής: 

α) Να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση η προσπάθεια προσέγγισης επιχειρήσεων στο Ηράκλειο και σε όλη την Κρήτη. Αύριο θα έχει επαφές με επιχειρηματίες μια επιτροπή της ΠΑΕ ΟΦΗ αποτελούμενη από τους κυρίους Ξημέρη, Αμπαρτζάκη, Μιχαλόπουλο και Καλουτσάκη. 
β) Θα υπάρξουν συναντήσεις με τους προέδρους όλων των Επιμελητηρίων, του Εμπορικού και Δικηγορικού Συλλόγου για την προώθηση θεμάτων της εταιρίας. 

Ταυτόχρονα ανακοινώνεται ότι όποιοι φίλοι της ομάδας θέλουν να προβούν σε οικονομική ενίσχυση της εταιρίας στη δύσκολη αυτή συγκυρία που διανύουμε, μπορούν πέραν των γνωστών διαδικασιών (συμμετοχή στο πρόγραμμα ΟΦΗ-Μετοχές, λογαριασμός ΟΦΗ Πολυμετοχικός) να καταθέτουν χρήματα και στο λογαριασμό του Συλλόγου Μετόχων (Σύλλογος Μετόχων, Παγκρήτια Τράπεζα: DE119945) έναντι της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. 

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ , μαζί με όλο το ομιλίτικο γίγνεσθαι, θα εξακολουθήσει να δίνει της μάχες της με ήθος, πίστη και αισιοδοξία για το αύριο», καταλήγει η ανακοίνωση.


1 σχόλιο:

  1. Απο τη φάτσα έπρεπε να καταλάβουν οτι ο Φαγαδάκης ειναι λαμόγιο!!!! Καλά δεν έχουν καθόλου ψυχολογία και καχυποψία!!! Πρέπει να ειναι σε μεγάλη απογνωση στον ΟΦΗ!!!!! Αυτό για να καταλάβουν ορισμένοι τι σημαίνει καλή και νοικοκυρεμένη διοίκηση, σαν αυτή που έχει ο ΠΑΣ δηλαδή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή