Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Οι οκτώ λόγοι της μη αδειοδότησης του ΟΦΗ


Οι λόγοι για τους οποίους δεν αδειοδοτήθηκε ο ΟΦΗ για να αγωνιστεί στη Σούπερ Λίγκα:

Βασικότεροι η διαπίστωση του ορκωτού λογιστή για αδυναμία συνέχισης και για μικρή περιουσία σε σχέση με τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Οι λόγοι μη αδειοδότησης είναι οι εξής:

1) Ο ΟΦΗ δεν κατέθεσε στοιχεία για την αδειοδότησή της μέχρι τις 11 Απριλίου που είχε οριστεί ως «καταληκτική ημερομηνία».

2) Τα πρώτα έγγραφα τα προσκόμισε κατά την πρώτη ακροαματική διαδικασία στις 28 Απριλίου στο πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης, όπου δεν απέδειξε ότι δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε όσους έχουν σταματήσει τη συνεργασία μαζί του.

3) Οι ποδοσφαιριστές Σφακιανάκης και Ερέρα τον μήνα Απρίλιο επιβεβαίωναν το μη διακανονισμό ζητώντας όμως να μην επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις στον ΟΦΗ.
Στις 18 Μαΐου υποβλήθηκαν έγγραφα διακανονισμού με ημερομηνία 30 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει αμφιβολία για τη γνησιότητα των εγγράφων.

4)  Για τους Σουλεάπ και Πίρσμαν τελεσιδίκησαν οφειλές στη FIFA και τον Μάιο ήρθε έγγραφο από την παγκόσμια ομοσπονδία στην ΕΠΟ για το θέμα.

5) Ο ορκωτός λογιστής θεωρεί ότι υπάρχει αδυναμία συνέχισης λειτουργίας της εταιρείας.

6) Υπάρχει οφειλή στον πρώην προπονητή Μάουρερ ύψους 80.000 ευρώ.

7)  Δεν έχει αναγνωριστεί ότι έχει γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

8) Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της ΠΑΕ ανέρχονται στα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία είναι 550 χιλιάδες ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου