Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Τα play out της Football League βγαίνουν... Off


Οι ανακατατάξεις στην ουρά της Football League -απόρροια και των δικαστικών αποφάσεων-  ενδέχεται να οδηγήσουν στη ματαίωση των play out.

Είναι ένα σενάριο που θα κληθούν να εξετάσουν τόσο η διοργανώτρια αρχή όσο και η υπερκείμενη ΕΠΟ όταν -επιτέλους- τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις των ομάδων που κατηγορούνται για πλαστές ενημερότητες.

Ήδη η πειθαρχική επιτροπή της Football League έστειλε τον Ιωνικό στην παρακάτω κατηγορία κατόπιν ενστάσεως της Αναγέννησης Καρδίτσας, η οποία ωστόσο εγκαλείται επίσης για πλαστή ενημερότητα. Αντίστοιχη και η υπόθεση του Εθνικού, ο οποίος ομοίως αντιμετωπίζει ποινή υποβιβασμού. Αμφότερες οι υποθέσεις θα εκδικαστούν με δεδομένο το δεδικασμένο του Ηρακλή, στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή υποβιβασμού εξαιτίας ακριβώς της πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας με την οποία πραγματοποίησε τις χειμερινές του μεταγραφές.

Εφόσον οι ΠΑΕ Εθνικός και Αναγέννηση Καρδίτσας τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών ή απευθείας υποβιβασμό, προστίθενται στον ήδη υποβιβασμένο Ιωνικό καθώς και στην τελευταία του βαθμολογικού πίνακα Καλλιθέα, η οποία έχασε την κατηγορία για αγωνιστικούς λόγους.

Ακόμα όμως κι αν η Καλλιθέα επωφεληθεί από πιθανό υποβιβασμό των ΠΑΕ Εθνικός και Αναγέννηση Καρδίτσας "δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης του βαθμολογικού πίνακα" (κατά τα πρότυπα δηλαδή της απόφασης για τον Ηρακλή) και μείνει στην κατηγορία, οι ομάδες που υποβιβάζονται από την Football League είναι τρεις, ο αριθμός δηλαδή που προβλέπεται από την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Γεγονός που καθιστά περιττή τη διεξαγωγή των play out, από τα οποία -υπό κανονικές συνθήκες- θα προέκυπτε η τρίτη ομάδα που θα υποβιβαζόταν.

Ασχέτως σεναριολογίας, πάντως, η διεξαγωγή των play out στο πολυτάραχο πρωτάθλημα της Football League είναι στον αέρα από τη λήξη ήδη της κανονικής περιόδου, αφού υπό τις παρούσες συνθήκες κανείς δεν ξέρει -με πρώτη τη διοργανώτρια- ποιες ομάδες θα συμμετέχουν.

Επιπλέον, εξυπακούεται ότι το μπαράζ μεταξύ Αγροτικού Αστέρα και Ιωνικού βαίνει προς ματαίωση, με δεδομένο τον υποβιβασμό της ομάδας της Νίκαιας. Ο νικητής αυτού του αγώνα θα έμενε στην κατηγορία και ο χαμένος θα έπαιζε στα play out με Θρασύβουλο, Ηλιούπολη και Εθνικό. Όλα αυτά, φυσικά, θα συνέβαιναν θεωρητικά. Στην πράξη, τίποτα απ' όλα αυτά δεν θα συμβεί. Αυτό είναι, με τα υπάρχοντα δεδομένα, το επικρατέστερο σενάριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου