Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ανοίγουν τα χαρτιά στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας


Στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας μεταφέρεται από την... Εισαγγελία το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον, για το ΔΣ της διοργανώτριας αρχής με θέμα, μεταξύ άλλων, την επικύρωση της βαθμολογίας. Θα κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του προέδρου Βαγγέλου Μαρινάκη, ο οποίος θα τοποθετηθεί επί παντός επιστητού.

Το συμβούλιο είναι προγραμματισμένο για τις 15:00 και αναμένεται οι παράγοντες της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου να πάρουν θέση για τα όσα θλιβερά συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής διώκεται με την κατηγορία απλής συνέργιας σε εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος, στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια, ενώ ο αντιπρόεδρος διώκεται για δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, θα ανακοινώσει στα μέλη της λίγκας την πρόθεση του να παραιτηθεί στο τέλος του μήνα και να μην εκτίσει τον δεύτερο χρόνο της θητείας του όπως ακριβώς συνέβη και με τους προκατόχους του.
Σε αυτή την περίπτωση θα οριστεί νέο διοικητικό συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου για την εκλογή νέου προέδρου και αντιπροέδρου.

Πολλές είναι οι ΠΑΕ που έχουν ζητήσει από τον πρόεδρο του Superleague να παραιτηθεί και αναμένεται να επιμείνουν στην στάση τους. Συγκεκριμένα οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν καταθέση πρόταση μομφής εναντίον του την οποία αναμένεται να υπέρψηφίσουν οι ΠΑΕ ΑΕΛ, Άρης, Ηρακλής και πιθανόν ο Πανσερραϊκός.

Αρκετές είναι οι ομάδες επίσης που θα ζητήσουν να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της σεζόν 2010-2011, όπερ σημαίνει τα πάντα θα είναι ανοιχτά...
Οι τρεις ομάδες που έχουν υποβιβαστεί ΑΕΛ, Πανσερραϊκός και Ηρακλής θα επιμείνουν ώστε να μην επικυρωθεί η βαθμολογία, διατηρώντας τις ελπίδες παραμονής στην κατηγορία στην περίπτωση που τιμωρηθεί κάποια από τις ομάδες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια.

Ανεξαρτήτως της απόφασης του κ. Μαρινάκη, οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης κ.ά. θα καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον του, ζητώντας να παραιτηθεί ούτως ή άλλως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου