Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Πειθαρχική δίωξη σε Ψωμιάδη


Κουράστηκε να… περιμένει μάταια την παράδοση του Μάκη Ψωμιάδη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Έτσι προχώρησε σε ποινική δίωξη εναντίον του για παραβάσεις περί δωροδοκίας, στοιχήματος και ντόπινγκ. Παράλληλα δίωξη ασκήθηκε και κατά της ομάδας της Καβάλας ως συνυπεύθυνης, καθώς κρίθηκε πως ο Μάκης Ψωμιάδης είναι το ουσιαστικό «αφεντικό» της ΠΑΕ, παρότι χρέη προέδρου εκτελεί ο γιος του Σταύρος.

Πλέον η θέση της Καβάλας επιβαρύνεται περισσότερο, καθώς έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη και σε βάρος του μέχρι πρότινος προπονητή της ομάδας, Γιάννη Παπακώστα, για παραβάσεις στο διάστημα στο οποίο βρισκόταν στον πάγκο των «αργοναυτών».

Εξάλλου, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε συμπληρωματική πειθαρχική δίωξη στον μεγαλομέτοχο της Ηλιούπολης, Γιώργο Τσακογιάννη, για τα νέα στημένα παιχνίδια που είδαν το φως της δημοσιότητας προ ημερών και συμπεριλαμβάνονται στη νέα δικογραφία της υπόθεσης Koriopolis.

Αναλυτικά οι νέες διώξεις:

Σε συμπληρωματική πειθαρχική δίωξη για κατ΄ εξακολούθηση πράξεις δωροδοκίας και στοιχήματος κατά Α) Του Γεώργιου Τσακογιάννη, μεγαλομετόχου ΠΑΕ Ηλιούπολη, Β) Της ΠΑΕ Ηλιούπολη, νομίμως εκπροσωπούμενης.

Επίσης, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη για  κατ΄εξακολούθηση πράξεις δωροδοκίας και στοιχήματος και για το πειθαρχικό αδίκημα της φαρμοκοδιέγερσης κατά Α) Του Χαράλαμπου Ψωμιάδη, κατ’ ουσίαν προέδρου Δ.Σ. και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Καβάλα Β) Της ΠΑΕ Καβάλα, νομίμως εκπροσωπούμενης.

Οι πειθαρχικές διώξεις που παραπέμφθηκαν προς συζήτηση στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ (κατά του Αθανασίου Ανδρ. Ντότση, αδειοδοτημένου από την Ε.Π.Ο. διαμεσολαβητή μετεγγραφών ποδοσφαιριστών και κατά του Ιωάννη Παπαδόπουλου, πρώην υπαλλήλου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας) θα συζητηθούν την Πέμπτη 21/7/2011 και ώρα 15:30.

«Συμπληρωματική Κλήση προς απολογία
Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ- FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ κάλεσε σε συμπληρωμτική απολογία την Τρίτη 19-7-2011 και ώρα 10.30 Την ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, και τον Γ. ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (Μεγαλομέτοχος) σύμφωνα με την συνκοινοποιούμενη με αριθμ. πρωτοκ. 21750/15-7-2011 πειθαρχική αγωγή του Εισαγγελέα Ποδοσφαίρου κ. Ανδρέα Φάκου,για παραβάσεις που λεπτομερώς αναφέρονται στην προκοινοποιηθείσα με αριθμ. πρωτ. 21416/2011 του ίδιου Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα, οι οποίες παραβάσεις τιμωρούνται από τις παρατειθέμενες και στην παραπάνω πειθαρχική δίωξη διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 21 Α΄ και 21 Β΄ Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ σε συνδυασμό προς άρθρα 132 του Ν. 2725/1999 «περί Ερασιτεχνικού – Επαγγελματικού Αθλητισμού» 45, 46 παρ. 1 α΄, 94 παρ. 1 και 98 Ποινικού Κώδικα άρθ. 2 παρ. 2 α – β και 3 του Ν. 2433/1996 «περί παράνομου στοιχήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου