Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Παναιτωλικός - ΟΦΗ : 2-1 - Οι καλύτερες φάσεις (video)


Σπουδαία νίκη πήρε ο Παναιτωλικός στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ στο Αγρίνιο. Το συγκρότημα του Γιάννη Νταλακούρα επικράτησε 2-1 των Κρήτικων, διατηρώντας το αήττητο στην έδρα του, ενώ έμεινε μόνο στην δεύτερη θέση με 26 βαθμούς. Επιπλέον, αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο των φιλοξενούμενων.


Μπροστά σε 6.000 φιλάθλους ο Παναιτωλικός ήταν ο μεγάλος νικητής με 2-1 κόντρα στον ΟΦΗ στο μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Football League.

Ο Παναιτωλικός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Football League. Η ομάδα του Αγρινίου με γκολ των Καούνου και αυτογκόλ του Πίτσου επικράτησε με 2-1 του ΟΦΗ σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου.

Με τη νίκη του αυτή ο Παναιτωλικός έφτασε στους 26 βαθμούς, αφήνοντας τον ΟΦΗ στους 23 και έπιασε έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας τον ΠΑΣ Γιάννινα. Από την άλλη ο ΟΦΗ γνώρισε την πρώτη του ήττα από την ημέρα που ανέλαβε ο Νίκος Αναστόπουλος.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες, οι οποίες έδειξαν πως δίκαια μαζί και με τον ΠΑΣ Γιάννινα, θεωρούνται οι καλύτερες στην κατηγορία.

Οι 6.000 φίλοι του Παναιτωλικού που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου, παρακολούθησαν καλό θέαμα, με τον Παναιτωλικό να είναι πιο καλός στα πρώτα λεπτά και των δύο ημιχρόνων, με τον ΟΦΗ σταδιακά να ισορροπεί και να δείχνει πολύ καλά στοιχεία, κυρίως από προσωπικές ενέργειες των παικτών του.

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής/ Βοηθοί: Παπαπέτρου (Αθηνών)/ Νακόπουλος (Αθηνών), Κοσμάς (Αθηνών)

Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Τζενάμο, Ρότσα (69' Παλαιολόγος), Γκόλιας, Κούσας, Αναστασιάδης, Μουμίν, Δέντσας, Θεοδωρίδης, Παππάς (63' Μπαικαρά), Γκούρμα (67' Γκούνκελ), Καούνος.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Πίτσος, Μπερτέν, Κιάσσος, Λιαπάκης (59' Ζορμπάς), Κάλαϊτζιτς, Μπούρμπος, Ψωμάς, Αγρίτης (46' Νικλητσιώτης), Γκουέϊ, Γιακούμπου (78' λ.τρ. Ουκάρ).

Κίτρινες κάρτες: Μουμίν (77', Παναιτωλικός), Μπαικαρά (89', Παναιτωλικός)- Πίτσος (28', ΟΦΗ), Μπερτέν (55', ΟΦΗ), Μπούρμπος (57', ΟΦΗ), Κιάσσος (62', ΟΦΗ)
  
Σκόρερ: Καούνος (23', Παναιτωλικός), Πίτσος (47', αυτ. ΟΦΗ)- Γιακούμπου (36', ΟΦΗ)

Πολύ καλό ο ρυθμός
 Στο πρώτο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ καλός. Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά και στο 6ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρότσα, ο Βεζυρίδης δεν έκανε καλή έξοδο και ο Ψωμάς απομάκρυνε την μπάλα.
Ο ΟΦΗ από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και η απάντηση στην ευκαιρία του Παναιτωλικού ήταν διπλή. Στο 11' ο Γιακούμπου έκανε το συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Τζενάμο έπεσε στην δεξιά του γωνία και μπλόκαρε την μπάλα.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό (12'), ο Κιάσσος ήταν αυτός που έκανε το μακρινό σουτ και ο Τζενάμο είπε πάλι "όχι" πέφτοντας στην αριστερή του γωνία και απομακρύνοντας την μπάλα σε κόρνερ.
Στην συνέχεια ο Παναιτωλικός ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης και στο 20', έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Παππάς έκανε την σέντρα από αριστερά, στην μικρή περιοχή του ΟΦΗ, αλλά ο Καούνος από κοντά δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και αυτή κατέληξε άουτ.
Ότι δεν κατάφερε στο 20', ο επιθετικός του Πανιατωλικού, το πέτυχε τρία λεπτά αργότερα (23'). Ο Γκούρμα μπήκε από δεξιά στην περιοχή του ΟΦΗ έκανε το γύρισμα και ο Καούνος από κοντά  έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βεζυρίφη για να κάνει το Παναιτωλικός- ΟΦΗ 1-0, σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Ο Παναιτωλικός από εκείνο το σημείο και μετά προσπάθησε να διαφυλάξει το υπέρ του 1-0 και έτσι ο ΟΦΗ πήρε χώρο στο γήπεδο και έγινε πιο απειλητικός. Στο 27', μετά από σέντρα του Κιάσσου προς τον Γκουεί πριν η μπάλα φτάσει στον παίκτη του ΟΦΗ, ο Κούσας έδιωξε σε κόρνερ.
Ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει και κατάφερε στο 36' να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Κάλαιτζιτς έβγαλε μια καταπληκτική μπαλιά στο κέντρο της άμυνας του Παναιτωλικού και ο Γιακούμπου με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζενάμο για να κάνει το Παναιτωλικός- ΟΦΗ 1-1.
Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήταν και πάλι για τον ΟΦΗ. Στο 43' μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κάλαιτζιτς έκανε το σουτ η μπάλα έφτασε στον Αγρίτη ο οποίος από κοντά έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Τζενάμο μπλόκαρε εύκολα.
Γκολ με το ξεκίνημα
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, είχαμε και γκολ. Μόλις στο 47ο λεπτό, ο Καούνος από αριστερά έκλεψε την μπάλα από τον Μπερτέν (οι παίκτες του ΟΦΗ φωνάζουν για επιθετικό φάουλ), έκανε την παράλληλη μπαλιά στην μικρή περιοχή του ΟΦΗ, αυτή βρήκε στα πόδια του Πίτσου και κατέληξε στα δίχτυα του Βεζυρίδη για να γίνει το 2-1 για την ομάδα του Αγρινίου.
Στο 59', ο Καούνος έκανε το γύρισμα στην περιοχή του ΟΦΗ, ο Γκούρμα έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βεζυρίδη.

Στο 84', ο ΟΦΗ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Γκουεί έκανε μια κούρσα από αριστερά μπήκε στην περιοχή του Παναιτωλικού έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Τζενάμο απέκρουσε εντυπωσιακά.
Η τελευταία καλή ευκαιρία του αγώνα ήταν στις καθυστερήσεις για τον Παναιτωλικό, όταν από ένα δυνατό σουτ του Θεοδωρίδη η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βεζυρίδη.
Έτσι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, δεν άλλαξε κάτι και ο Παναιτωλικός πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη με 2-1 στο ντέρμπι της αγωνιστικής με αντίπαλο τον ΟΦΗ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 11 αγώνες)
1. ΠΑΣ Γιάννινα    26*
2. Παναιτωλικός    26
__________________________
3. ΟΦΗ    23
4. Διαγόρας    18*
5. Αγροτικός Αστέρας    16
6. Ηλιούπολη    15
__________________________
7. Πανθρακικός    14
8. Δόξα Δράμας    14
9. Λεβαδειακός    14
10. Εθνικός Αστέρας    13
11. Θρασύβουλος    13
12. Ιωνικός    13
__________________________
13. Βέροια    13
14. Πιερικός    12
15. Τρίκαλα    11
16. Αναγέννηση Καρδίτσας    10
__________________________
17. Καλλιθέα    9
18. Εθνικός    8

* ΠΑΣ Γιάννινα, Διαγόρα έχουν ένα ματς λιγότερο.

Γκολ και φάσεις του αγώνα Παναιτωλικός-ΟΦΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου