Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Εκτίμηση αγώνα : ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΟΦΗ


* Η τελευταία νίκη του Παναιτωλικού επί του ΟΦΗ σημειώθηκε στις 24/10/76. Εκτότε οι Κρητικοί μετρούν 5 νίκες και 2 ισοπαλίες.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τέλος στο αρνητικό σερί των τριών αγωνιστικών έχει δώσει εδώ και δύο εβδομάδες η ομάδα του Αγρινίου. Επειτα από την επικράτηση απέναντι στον Εθνικό Αστέρα οι «κυανοκίτρινοι» πέρασαν αλώβητοι και από την Καρδίτσα. Επιασαν με αυτό τον τρόπο τον ΟΦΗ στη 2η θέση και έχουν μοναδική ευκαιρία να τον ξεπεράσουν στη βαθμολογία.

Στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Αναγέννηση ο Παναιτωλικός ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς (13’) με τον επιθετικό Καούνο (9 συμ./3) να βρίσκει δίχτυα για δεύτερο διαδοχικό ματς. Κράτησε το μηδέν στην άμυνα και έχει την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη σε φετινό ντέρμπι.
Τα «καναρίνια» έχουν γνωρίσει μόλις μία ήττα στις τελευταίες 39 αναμετρήσεις στο γήπεδό τους για το πρωτάθλημα. Φυσικά, για μία ακόμα φορά θα έχουν μεγάλο όπλο τη συμπαράσταση των οπαδών, οι οποίοι θα δώσουν δυναμικό παρών για να σπρώξουν τον Παναιτωλικό στο τρίποντο. Εκτός των άλλων ο τεχνικός Γιάννης Νταλακούρας έχει αρχίσει να νιώθει πιο ασφαλής στη θέση του έπειτα από τα σενάρια που τον ήθελαν να απομακρύνεται από τον πάγκο.
Προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν, αφού οι αμυντικοί Μόρετς (0 συμ.), Βούκοβιτς (0 συμ.) λείπουν από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Να σημειωθεί ότι στις αναμετρήσεις με διαιτητή τον Παπαπέτρου οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι (4-2-0).
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Τζενάμο – Ρότσα, Γκόλιας, Κούσας, Αναστασιάδης – Μουμίν, Γκούνκελ, Μπαίκαρά – Θεοδωρίδης, Καούνος, Γκούρμα.
ΟΦΗ: Από τις 3 Οκτωβρίου οπότε έκανε ντεμπούτο στον πάγκο ο Νίκος Αναστόπουλος η ομάδα του Ηρακλείου μετρούσε έξι διαδοχικές νίκες. Το σερί διακόπηκε, όμως στην Καισαριανή και οι Κρητικοί απέκτησαν συγκάτοικο στη 2η θέση τον Παναιτωλικό. Τον οποίο καλούνται να νικήσουν για να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την απευθείας άνοδο.
Απέναντι στον Εθνικό Αστέρα οι «μελανόλευκοι» δέχτηκαν μεγάλη πίεση και είχαν την τύχη με το μέρος τους. Τελικά απέδρασαν με την ισοπαλία και όπως έλεγε ο Αναστόπουλος: «Αν δεν μπορούμε να νικήσουμε, τότε το καλύτερο είναι να μην χάσουμε». Εδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του και υποστήριξε ότι ο ΟΦΗ έχει όλες τις δυνατότητες να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο Αγρίνιο.
Το δυσάρεστο για την ομάδα του Ηρακλείου είναι ότι δεν θα έχει στο πλευρό της τους οπαδούς. Η απεργία των ναυτεργατών δεν τους επέτρεψε να ταξιδέψουν στο Αγρίνιο. Αντίθετα, δεν υπάρχουν προβλήματα απουσιών. Συγκεκριμένα, ο αμυντικός Κιάσσος (9 συμ.) ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Βεζυρίδης – Μπούρμπος, Πίτσος, Μπερτέν, Ψωμάς – Κάλαϊτζιτς, Νικλητσιώτης, Ζορμπάς – Ουκάρ, Γιακούμπου, Γκουεϊ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στις δύο ποιοτικότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ο Παναιτωλικός έπειτα από ένα σερί τριών αγώνων χωρίς νίκη δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του, ενώ ο ΟΦΗ που είναι αήττητος με τον Αναστόπουλο στον πάγκο σε επτά ματς προέρχεται από μέτρια εμφάνιση στην Καισαριανή. Δεδομένης της δύναμης που έχουν οι γηπεδούχοι όταν παίζουν μπροστά στους οπαδούς τους, η νίκη του Παναιτωλικού είναι πολύ πιθανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου