Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ο ΠΑΣ στη Ρόδο, το ντέρμπι στο Αγρίνιο

Ο ΠΑΣ θα αναζητήσει τους τρεις βαθμούς στην αποστολή του στη μακρινή Ρόδο. Το ενδιαφέρον όμως εστιάζεται πολύ πιο κοντά στα Γιάννενα, αφού στο Αγρίνιο αναμετρούνται οι διώκτες του: Παναιτωλικός και ΟΦΗ.

Με μια διαφορά 3 βαθμών από ΟΦΗ και Παναιτωλικό ο ΠΑΣ Γιάννινα, εξακολουθεί να νιώθει τη… γλυκιά μοναξιά της κορυφής, πιστεύοντας ότι και αυτή την αγωνιστική θα τα καταφέρει να διατηρήσει την κατάκτηση της κορυφής σαν ένα δικό του «κεκτημένο δικαίωμα». Και απέκτησε αυτό το «δικαίωμα» από… χρησικτησία, αφού κατέλαβε το πρώτο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα από την 6η αγωνιστική και δεν λέει να το εγκαταλείψει. Στο κυανόλευκο στρατόπεδο αυτές τις μέρες ασχολούνται αποκλειστικά με το δικό τους παιχνίδι που θα γίνει τη Δευτέρα στη Ρόδο με τον Διαγόρα και όχι με το τι θα κάνουν τρεις ώρες νωρίτερα απ’ αυτούς τη Δευτέρα στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός με τον ΟΦΗ. «Αν εμείς πάρουμε το διπλό μέσα στη Ρόδο, δεν μας ενδιαφέρει ότι και να έρθει στο Αγρίνιο αφού πάλι θα έχουμε την διαφορά των τριών βαθμών που μπορεί να γίνει και μεγαλύτερη όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των άλλων δύο ομάδων που ακολουθούν» σχολίαζε χτες στέλεχος της ομάδας. Και επιπλέον πρόσθεσε: «Όπως λένε και οι παίκτες μας, όπως και ο προπονητής, ο ΠΑΣ βλέπει κάθε παιχνίδι χωριστά, χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι άλλοι. Συνεπώς τα δικά μας βλέμματα είναι στραμμένα στη Ρόδο και πουθενά αλλού».
Παρά το παραπάτημα της περασμένης Κυριακής με τον Ιωνικό στα Γιάννινα (ισοπαλία 0-0) στον ΠΑΣ υπάρχει καλό κλίμα, καθώς αυτό το αποτέλεσμα πέρασε «αναίμακτο» και αν υπήρξαν κάποιοι μικροί κραδασμοί, αυτοί απορροφήθηκαν από την καλή πορεία που είχε η ομάδα μέχρι τώρα και από τα διαπιστευτήρια που έδωσε στα περισσότερα παιχνίδια. Συνεπώς όλοι έχουν ξεχάσει το άτυχο αποτέλεσμα με την ομάδα της Νίκαιας και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η κάμψη του τελευταίου καιρού ήταν κάτι το παροδικό και ο ΠΑΣ θα συνεχίσει με αξιώσεις την πορεία προς τη σούπερ λίγκα.
Το μόνο που στενοχωρεί τον Στεφάν Ντεμόλ είναι ο άσχημος καιρός, αφού στα Γιάννινα δεν λένε να σταματήσουν οι βροχές που πέφτουν εδώ και πολύ καιρό. Όχι γιατί κάνουν μελαγχολικό το τοπίο, αλλά γιατί δεν υπάρχουν καλοί ανοιχτοί χώροι για να γίνουν σωστά οι προπονήσεις και κυρίως η τακτική στην οποία δίνει βαρύτητα ο Βέλγος τεχνικός. Μάλιστα προχτές για να δώσει χρόνο συμμετοχής στους αναπληρωματικούς παίκτες και να «τσεκάρει» κάποιους παίκτες από την ομάδα νέων, έφτασε μέχρι την Κοζάνη για να γίνει φιλικό παιχνίδι. Στα Γιάννινα η συχνότητα των βροχοπτώσεων φέτος πάει να πάρει μια ακραία μορφή και έτσι και τα τρία γήπεδα στο πανηπειρωτικό αθλητικό κέντρο δεν είναι σε καλή κατάσταση λόγω των λασπόνερων. Αυτό έχει ως συνέπεια να γίνεται πιο συντηρητικά το πρόγραμμα προπονήσεων και ειδικά της τακτικής. Ήδη στα σχέδια του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη είναι και η κατασκευή ενός γηπέδου στο πανηπειρωτικό με πλαστικό τάπητα, κάτι που ζήτησε ο Ντεμόλ αλλά και οι άλλοι συνάδελφοί του προηγούμενα χρόνια, αλλά κανείς δεν περίμενε τέτοιες βροχοπτώσεις και ένα τέτοιο έργο δεν γίνεται μέσα στο χειμώνα και με διαδικασίες εξπρές. Γιατί ο ΠΑΣ είναι με ενοίκιο στο πανηπειρωτικό και δεν μπορεί να κάνει έργα χωρίς την συναίνεση της ΓΓΑ, ενώ μεγάλο αγκάθι είναι και οι κακές σχέσεις που υπάρχουν με τη νέα διοίκηση του σταδίου και του ΠΕΑΚΙ.
Για το ματς με τον Διαγόρα δεν υπάρχουν προβλήματα και όλοι είναι στη διάθεση του κ. Ντεμόλ, πλην του Μπουχάν που είναι τραυματίας από την 4η αγωνιστική και ασφαλώς δεν είναι κάποιο πρόβλημα που προέκυψε τώρα και πρέπει να επιλυθεί. Οι προπονήσεις γίνονται σε καθημερινή βάση, σήμερα οι παίκτες θα δουν βίντεο από παιχνίδια του Διαγόρα, ενώ η αναχώρηση για Ρόδο θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής αεροπορικώς από το αεροδρόμιο Μακεδονίας. Ο κ. Ντεμόλ έκανε κάποιες παρατηρήσεις στους παίκτες για το ματς με τον Ιωνικό κυρίως σε θέματα τακτικής, αλλά σε πολύ φιλικό τόνο και χωρίς να χρειαστεί να βάλει τις φωνές. Απλά υπογράμμισε σε όλους ότι θα πρέπει να είναι σοβαροί σε όλα τα παιχνίδια και ειδικά στο παιχνίδι με τον Διαγόρα που είναι δύσκολο, καθώς η ομάδα των Ιπποτών είναι στην 4η θέση. Όσον αφορά το αν θα γίνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο, ο Ντεμόλ δεν είπε κάτι το συγκεκριμένο επ’ αυτού θεωρώντας ότι υπάρχουν παίκτες. Απλά αν υπάρξουν ευκαιρίες στην αγορά και κυρίως με παίκτες μικρής ηλικίας μπορεί να υπάρξει κινητικότητα. Στην παρούσα φάση αυτό που ενδιαφέρει όλους είναι το αγωνιστικό κομμάτι, γιατί μέχρι το τέλος του α’ γύρου υπάρχει μια σειρά δύσκολων αγώνων. Να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο θα γυρίσει από την Ουρουγουάη για να συνεχίσει την καριέρα του στα Γιάννινα και ο Νίκολας Σενόνε, που έκανε θεραπεία (τραυματίστηκε στο φιλικό παιχνίδι με την Παναχαϊκή στο Ελατοχώρι) και είναι εντάξει. Μάλιστα προπονείται σε ομάδα της πατρίδας του για να γυρίσει σε καλή κατάσταση στα Γιάννινα.

Του Βαγγέλη Γυφτόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου