Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ


1ος  ΓΥΡΟΣ: Πιερικός – Παναιτωλικός 0-1

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Η ομάδα του Αγρινίου ήθελε έτσι κι αλλιώς να επιστρέψει στις επιτυχίες και να μην πετάξει στα σκουπίδια την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Λεβαδειακό. Επειτα και από τη νίκη του πρωτοπόρου ΠΑΣ το Σάββατο οι «κυανοκίτρινοι» νιώθουν μεγαλύτερη πίεση για να επικρατήσουν του Πιερικού και να παραμείνουν σε τροχιά απευθείας ανόδου, ελπίζοντας παράλληλα σε στραβοπάτημα του Διαγόρα.
Τα «καναρίνια» πήραν έναν πολύτιμο βαθμό στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας και διέκοψαν το αήττητο σερί που είχαν οι «πράσινοι» στο γήπεδό τους. Ο Λεβαδειακός, πάντως, διαμαρτυρήθηκε για ένα γκολ που κακώς ακυρώθηκε. Φυσικά, κόντρα στον Πιερικό οποιαδήποτε απώλεια είναι απαγορευτική, γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πέσουν από την προνομιούχο θέση μετά από πολύ καιρό. Οι νεοαποκτηθέντες έχουν αρχίσει και μπαίνουν στο κλίμα, ενώ σημαντική ήταν η προσθήκη του φορ Γκουεϊ (16 συμ./6) από τον ΟΦΗ.
Εκτός πλάνων του προπονητή Μπάμπη Τεννέ θα βρίσκεται για ένα ακόμα παιχνίδι ο τιμωρημένος μέσος Μουμίν (17 συμ.). Εκτός αποστολής έμεινε και ο επιθετικός Παππάς (19 συμ./1) λόγω τραυματισμού.
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Τζενάμο – Ρότσα, Γκόλιας, Εντζενγκουέλε, Κούσας – Τζόνσον, Δέντσας, Μπαϊκαρά – Μπουμάλ, Θεοδωρίδης, Γκούρμα.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Ο κίνδυνος της συμμετοχής στα πλέι άουτ είναι πάντα ορατός για τους Κατερινιώτες. Ετσι, η πολυτέλεια να διαλέγουν παιχνίδια δεν υπάρχει. Εχουν αποδείξει ότι μπορούν να παίρνουν αποτελέσματα σε καυτές έδρες, κάτι που έκαναν στα Τρίκαλα, τη Δράμα και το Ηράκλειο και το ίδιο θα επιδιώξουν στο Αγρίνιο.
Οι «ασπρόμαυροι» με την εμφάνισή τους στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα χάλασαν τις εντυπώσεις της νίκης απέναντι στην Ηλιούπολη. Εχασαν πολλές ευκαιρίες και το «πλήρωσαν», με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς τρίποντο για 5ο διαδοχικό ματς εκτός έδρας. Ο τεχνικός Σταύρος Διαμαντόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες των παικτών του στον Εύοσμο και σε αυτό τον τομέα έριξε το βάρος των προπονήσεων όλη την εβδομάδα.
Εκτός πλάνων του Διαμαντόπουλου για το ματς με τον Παναιτωλικό βρίσκονται λόγω τιμωρίας ο αμυντικός Πέτρου (5 συμ.) και ο μεσοεπιθετικός Μιλόσκοβιτς (18 συμ./2), ενώ τραυματίας είναι ο χαφ Γουσούλης (8 συμ.).
Πιθανή σύνθεση (4-4-2): Γουμάγιας – Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Τασίδης – Κοντέων, Πορτουλίδης, Πέντα, Χατζής – Γκουγκουλιάς, Πουλάκος.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκάθαρο φαβορί ο Παναιτωλικός. Ωστόσο, πολύ δύσκολα δεν θα επιβεβαιωθεί. Οι Αγρινιώτες δεν σκοπεύουν να πετάξουν άλλους βαθμούς στο γήπεδό τους, εντός έδρας εμπνέουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, ενώ ο Πιερικός χάνει αρκετή από τη δύναμή του απόντος του μεσοεπιθετικού Μιλόσκοβιτς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου