Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Δίωξη για δωροδοκία στον Λεβαδειακό! - Κίνδυνος υποβιβασμού!


Στο προσκήνιο επανέρχεται η υπόθεση του αγώνα ανάμεσα στα Τρίκαλα και τον Λεβαδειακό και τις καταγγελίες των νεοφώτιστων για απόπειρα δωροδοκίας στον τερματοφύλακα Χρήστο Πουρή, η οποία όμως δεν έχει αποδειχθεί.
Σχεδόν πέντε μήνες μετά το παιχνίδι, που είχε διεξαχθεί στις 19/9/2010, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ Ανδρέας Φάκος άσκησε πειθαρχική δίωξη για απόπειρα δωροδοκίας σε βάρος του Λεβαδειακού, που απειλείται (αν αποδειχθούν οι κατηγορίες) με υποβιβασμό και πρόστιμο 300.000 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 21α, παράγραφος 4, του πειθαρχικού κώδικα.

Δίωξη και σε Κομπότη
Ο Α. Φάκος άσκησε δίωξη και στον Γιάννη Κομπότη για ηθική αυτουργία. Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, σύμφωνα με την 1η παράγραφο του ίδιου άρθρου, κινδυνεύει «με πρόστιμο 20-60.000 ευρώ, με απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους».
Ο φάκελος παραπέμπεται στην Πειθαρχική Επιτροπή της Football League, η οποία όμως δεν είχε πάρει απόφαση όταν η υπόθεση είχε φτάσει στα χέρια της πριν από λίγους μήνες. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας τότε είχε ζητήσει τα στοιχεία και τώρα άσκησε την πειθαρχική δίωξη. Θέμα παραγραφής δεν τίθεται, αφού για πλαστογραφία, δωροδοκία, ανάμιξη σε στοίχημα και υποθέσεις ντόπινγκ, το όριο είναι τρία χρόνια.

Η καταγγελία
Ο τερματοφύλακας των Τρικάλων είχε καταγγείλει ότι ένα συγκεκριμένο άτομο, που υποστήριξε ότι ενεργούσε για λογαριασμό του Λεβαδειακού, του είχε τηλεφωνήσει την προηγούμενη μέρα του αγώνα και του είχε ζητήσει να έχει μειωμένη απόδοση με αντάλλαγμα μεταγραφή στους «πράσινους» και χρηματικό ποσό. Αυτό που είχε ειπωθεί μάλιστα ήταν ότι υπήρχε συνομιλία των δύο ανδρών, ενώ ο τερματοφύλακας των Τρικάλων ήταν στο αστυνομικό τμήμα.

«Απουσία βάσιμων στοιχείων»
Την ημέρα του αγώνα ο Γιάννης Κομπότης είχε κρατηθεί στην αστυνομία και την επομένη είχε μεταφερθεί στον αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων, ο οποίος όμως «απουσία βάσιμων στοιχείων» τον είχε αφήσει ελεύθερο, διατάσσοντας προκαταρκτική εξέταση. Ο,τι ακριβώς, δηλαδή, υποστήριζε και ο πρόεδρος του Λεβαδειακού που είχε δηλώσει άγνοια. Είχε πει χαρακτηριστικά μάλιστα «η όλη υπόθεση είναι πολύ ερασιτεχνική για να την κάνω εγώ».
Στο ΔΣ της λίγκας, στο οποίο είχε συζητηθεί το θέμα, το προεδρείο και η πλειοψηφία είχαν πάρει αποστάσεις από τα Τρίκαλα, τονίζοντας ότι η καταγγελία χωρίς στοιχεία πλήττει το κύρος του πρωταθλήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου