Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Λυτρώθηκε στο 95' ο Παναιτωλικός – Με άγχος ο ΟΦΗ (+Video)



Έστω και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παναιτωλικός ξεπέρασε το εμπόδιο της Βέροιας και διατηρήθηκε στο +8 από τον ΟΦΗ, ο οποίος έκανε το χρέος του νικώντας τον Θρασύβουλο. Τρίτο συνεχόμενο "τρίποντο" για τον Ιωνικό (1-0 τον Αγροτικό Αστέρα), ισόπαλα τα παιχνίδια σε Καισαριανή και Καλλιθέα.

Έστω και στο τέλος ο Παναιτωλικός κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε κόντρα στην Βέροια για την 25η αγωνιστική της Football League.

Η ομάδα του Αγρινίου με γκολ του Στάθη Καραμαλίκη στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων επικράτησε με 1-0 της "βασίλισσας του βορρά" και μείωσε την διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας στους τρεις βαθμούς.

Από εκεί και πέρα, ο ΟΦΗ με γκολ του Βερόν έκαμψε την αντίσταση του Θρασύβουλου και εδραιώθηκε στην τρίτη θέση με 47 βαθμούς, ενώ στην Καισαριανή Εθνικός Αστέρας και Δόξα Δράμας έμειναν στο 0-0.

Σπουδαία νίκη στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην κατηγορία πήρε ο Ιωνικός ο οποίος επικράτησε με 1-0 του Αγροτικού Αστέρα. Στην Καλλιθέα η ομώνυμη ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Πιερικό.

Η 25η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Δευτέρα με δύο αναμετρήσεις. Στην Κομοτηνή, ο Πανθρακικός θα υποδεχθεί τον Λεβαδειακό και στο γήπεδο του Ελληνικού θα αναμετρηθούν ο Εθνικός με τα Τρίκαλα.

Video με όλα τα γκολ της 25ης αγωνιστικής της Football League στις 6/3/2011



Αναλυτικά τα παιχνίδια της ημέρας:

Παναιτωλικός - Βέροια 1-0

(95' Καραμαλίκης)

Τον λύτρωσε ο Καραμαλίκης!

Οι παίκτες του Παναιτωλικού πίεσαν από τo ξεκίνημα της αναμέτρησης, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων για να λυτρώσει την ομάδα του ο Καραμαλίκης που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σκόρερ του πρωταθλήματος και το απέδειξε για ακόμη μία φορά. Έτσι, η ομάδα του Αγρινίου παρέμεινε σε απόσταση ασφαλείας από τον ΟΦΗ, εν αντιθέσει με τη Βέροια που παρέμεινε στις επικίνδυνες θέσεις των πλέι άουτ. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, καθώς οι Βεροιώτες δεν κλείστηκαν στην εστία τους, ενώ κορυφαίος του γηπέδου ήταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Καντιμοίρης, ο οποίος με τις αποκρούσεις του παραλίγο να δώσει στην ομάδα του έναν υπερπολύτιμο βαθμό. Το τελικό αποτέλεσμα φέρνει τους Αγρινιώτες σε απόσταση αναπνοής από τον ΠΑΣ Γιάννινα , καθώς η μεταξύ τους διαφορά είναι πλέον τρεις βαθμοί.

Παναιτωλικός: (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Ρότσα, Βούκοβιτς (52' Καραμαλίκης), Παλαιολόγος, Αναστασιάδης, Ετζενγκουέλε, Μουμίν (66' Δέντσας), Θεοδωρίδης, Μπαϊκαρά, Παππάς (46' Τζόνσον), Γκούρμα.
Βέροια: (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Μπάρμπας, Αουρέλιο, Αμαραντίδης (69' λ.τ Παγώνης), Σαμαράς, Γεωργιάδης, Τσιάτσιος, Οικονόμου (62' Διαμαντόπουλος), Καλογέρης, Μπλαζέφσκι, Κουτσοσπύρος.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
_____________________________________________________

ΟΦΗ - Θρασύβουλος 1-0

(38' Βερόν)

Με άγχος ο ΟΦΗ

Στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ υποδέχθηκε τον Θρασύβουλο, με τους Κρητικούς να είναι καλύτεροι καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και να φτάνουν στη νίκη. Από νωρίς οι γηπεδούχοι έδειξαν τις προθέσεις τους και έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 17', όταν ο Αγρίτης πέρασε και τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Σιδεράκη, όμως έφυγε πολύ πλάγια και του έδωσε τη δυνατότητα να διώξει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 19' ο Μίχος έδιωξε πάνω στη γραμμή την μπάλα μετά το πλασέ του Αγρίτη, ενώ στο 31' χάθηκε ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Θρασύβουλου έπειτα από σου του Καμπάνταη μέσα από την περιοχή. Στο 38' ήρθε το γκολ που άξιζαν οι παίκτες του ΟΦΗ, όταν η μπάλα μετά το σουτ του Βερόν κόντραρε στα αντίπαλα σώματα και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Σιδεράκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν από ένα ακυρωθέν τέρμα, ενώ η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να χάνουν πολλές ευκαιρίες και οι παίκτες του Θρασύβουλου προσπαθούσαν να μη δεχθούν άλλο τέρμα και να απειλήσουν με αντεπιθέσεις. Όσο περνούσε η ώρα το άγχος φαινόταν καθαρά στις κινήσεις των Κρητικών, που κατάφεραν όμως να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος και να πάρουν πολύ σημαντική νίκη.

ΟΦΗ: (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Μπουλούτ, Γεωργίου, Μπερτίν, Κατσικογιάννης, Βερόν, Ρούσεφ (61' Παπουλής), Τάντιτς (84' Κιάσσος), Αγρίτης (70' Ζορμπάς), Καμπάνταης.
Θρασύβουλος: (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Καρράς (85' Παληγεώργος), Κακαράς, Ζώνας, Πρίπου, Φρίμπονγκ (76' Σκούρτης), Σταμόγιαννος, Νικλητσιώτης, Λανγκλέ (55' Μπακασέτας), Ζαχαρόπουλος, Μίχος.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαγός (Αχαϊας)

Video με τις φάσεις και το γολ του αγώνα ΟΦΗ - ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ( 1 - 0 ) 


____________________________________________________

Ιωνικός - Αγροτικός Αστέρας 1-0

(32' Βλάχος)

Πολύ σημαντική νίκη ο Ιωνικός με... δώρο Λαμπάκη

Ο Ιωνικός φιλοξένησε τον Αγροτικό Αστέρα στη Νίκαια, όπου οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πιο αποφασισμένοι για τη νίκη, προκειμένου να ξεφύγουν ακόμη περισσότερο από τη 17η Καρδίτσα.
Παιχνίδι με καλό ρυθμό και πολλές ευκαιρίες μπροστά απ' τις δύο εστίες, ήταν αυτό της Νεάπολης ανάμεσα σε Ιωνικό και Αγροτικό Αστέρα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 32ο λεπτό, όταν μετά από γύρισμα του Μερεσιώτη στον Λαμπάκη, ο τελευταίος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Βλάχος που καραδοκούσε, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του Ευόσμου. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου για την ισοφάριση, όμως δεν τα κατάφεραν. Στην επανάληψη, η άμυνα του Ιωνικού αντιμετώπισε με ευκολία τις λιγοστές επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων, φτάνοντας στην τρίτη σερί νίκη του.   
Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τους παίκτες του Ιωνικού να διατηρούν ελαφρά υπεροχή μέχρι το τέλος, να φτάνουν στη νίκη και όχι μόνο να ξεφεύγουν από τις θέσεις που οδηγούν στον απευθείας υποβιβασμό, αλλά να βρίσκονται πλέον μία ανάσα από την εξασφάλιση της απευθείας παραμονής.

Ιωνικός (Μίκι Τσίρκοβιτς): Θεοδωρόπουλος, Αρβανίτης, Βλάχος (71' Σπυριδάκης), Άλβες, Τόμας, Δελήμπασης, Πασάς (78' Χατζηγιαννακός), Πολίτης (86' Μανιάτης), Λαμπρόπουλος, Χατζής, Ανυφαντάκης.
Αγροτικός Αστέρας (Περικλής Αμανατίδης): Λαμπάκης, Σαπάνης, Σκλιοπίδης, Τσούκλης, Γόγολος, Στεφανίδης, Μπεκιάρης (68' Αβραμόπουλος), Ναλμπάντης, Κούτσης, Μερεσιώτης, Αγγελόπουλος (87' Οκουμούσης).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκιόλιας (Αθηνών)

_________________________________________________________


Εθνικός Αστέρας - Δόξα Δράμας 0-0

Το απόλυτο μηδέν στην Καισαριανή...

Το πιο βαρετό παιχνίδι της ημέρας έγινε στην Καισαριανή, όπου Εθνικός Αστέρας και Δόξα Δράμας αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι, είχαν καλό ρυθμό και έδειξαν ότι θα προσφέρουν θέαμα στους φιλάθλους που αποφάσισαν να πάνε στο γήπεδο. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, με τον Λουάμο να χάνει  μεγάλη ευκαιρία για λογαριασμό των γηπεδούχων, όταν επιχείρησε το βολέ μέσα στην περιοχή και η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Μετά το 20' οι ομάδες κατέβασαν ταχύτητα και ό,τι είδαν οι φίλαθλοι, είδαν... Η καλύτερη φάση του ματς έγινε στο 66ο λεπτό, όταν ο Φραντζεσκί με προβολή από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Σέρεμετ. Μετριότατο το παιχνίδι μέχρι το τέλος, ελάχιστες οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και το τελικό 0-0 κρίνεται δίκαιο.

Εθνικός Αστέρας: (Νίκος Παντέλης): Κοτταράς, Φραγκής (61' Μπενίσκος), Τραορέ, Σκάρος, Χωριανόπουλος, Τσιώλης, Διαμάντης, Σανόκο, Φραντζεσκί (83' Παριανός), Λουάμο (88' Αργυρίου), Παπαζούδης.
Δόξα Δράμας: (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέρεμετ, Χατζηζήσης, Γελαδάρης, Πακάλτσης, Σιάκκας, Γκονζάλες (46' Μοσχάκης), Μαρκόφσκι, Τσιμπλίδης (91' ντε Φαρία), Λίμα, Βέρτζος, Κάπελ (69' Αλεξάντροβιτς).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χατζής (Δυτ. Αττικής)

______________________________________________________


Καλλιθέα - Πιερικός 1-1

(33' Κισκαμπάνης / 69' Χατζής)

Ισοπαλία στο «Ελ Πάσο»

Οι καλές εμφανίσεις συνεχίστηκαν για την Καλλιθέα, η οποία αρνείται πεισματικά να παραδώσει τα όπλα όσον αφορά στην παραμονή. Στο πρώτο ημίχρονο, η αθηναϊκή ομάδα δημιούργησε πολλές φάσεις μπροστά από την εστία του Γουμάγια, καταφέρνοντας να βρει δίχτυα σε μία εξ αυτών. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ μόλις στο 9', ο Πλατέλλας με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Πιερικού, ενώ αντίθετα, ο Κισκαμπάνης ήταν πιο εύστοχος στη φάση του 33ου λεπτού και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για την ισοφάριση και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα στο 69' με κεφαλιά του Χατζή. Το παιχνίδι είχε άγρια ομορφιά στην επανάληψη και αμφότερες οι ομάδες είχαν μεγάλες ευκαιρίες προκειμένου να πετύχουν κάποιο τέρμα και να φτάσουν στη νίκη, χωρίς να τα καταφέρουν.

Καλλιθέα (Γεωργουλόπουλος-Καραδήμος): Τακίδης, Αρκούδας, Τζωρμπατζάκης, Κισκαμπάνης, Παραράς, Τεγούσης (85' Φαμπίνιο), Καλτσάς, Ηρακλής (66' Σταύρου), Πλατέλλας, Μαρουκάκης, Μουρατίδης (76' Παπαναστασίου).
Πιερικός (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Γουμάγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου (63' Καλαγκάνης), Κοντέων, Πέτρου, Χατζής, Πουρτουλίδης, Γκουγκουλιάς, Μιλόσκοβιτς (90+2' Τασίδης), Πέντα, Κωνσταντινίδης (46' Πουλάκος).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σελίμος (Λακωνίας)

__________________________________________________________


Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής

Σάββατο (05/03)

Αναγέννηση Καρδίτσας – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
(5' Ραονέ – 90+2' Μπακαγιόκο)

Διαγόρας – Ηλιούπολη 1-2
(23' Ταραχούλσκι – 5' Νιάρος, 67' Ηλιόπουλος)

Κυριακή (06/03)

Παναιτωλικός – Βέροια 1-0
(90+5' Καραμαλίκης)

Εθνικός Αστέρας – Δόξα Δράμας 0-0

ΟΦΗ – Θρασύβουλος 1-0
(38' Βερόν)

Καλλιθέα – Πιερικός 1-1
(30' Κισκαμπάνης - 69' Χατζής)

Ιωνικός – Αγροτικός Αστέρας 1-0
(30' Βλάχος)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Δευτέρα (7/3)

Πανθρακικός- Λεβαδειακός (15.00, CONNX)
Εθνικός- Τρίκαλα (18.00, ΕΤ3)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 25 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα    58
2. Παναιτωλικός    55
__________________________
3. ΟΦΗ    47
4. Διαγόρας    43
5. Λεβαδειακός    42*
6. Τρίκαλα    40*
__________________________
7. Δόξα Δράμας    35
8. Ηλιούπολη    31
9. Πανθρακικός    30*
10. Εθνικός    30*
11. Πιερικός    29
12. Ιωνικός    28
__________________________
13. Βέροια    28
14. Εθνικός Αστέρας    28
15. Θρασύβουλος    26
16. Αγροτικός Αστέρας    26
__________________________
17. Αναγέννηση Καρδίτσας    21
18. Καλλιθέα    17

* Πανθρακικός, Λεβαδειακός, Εθνικός και Τρίκαλα έχουν ένα ματς λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου