Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Τέρμα τα χρήματα στο ποδόσφαιρο


Η απόφαση έχει ληφθεί. Η Πολιτεία σταματά κάθε χρηματοδότηση στο ποδόσφαιρο, μετά και τις καταγγελίες Κούγια!
Μπορεί μέχρι τώρα να μην υπάρχει επίσημη θέση της Πολιτείας για τις καταγγελίες Κούγια, αλλά έχουν γίνει πολλές επαφές μεταξύ του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, του υφυπουργού Γιώργου Νικητιάδη και του ΓΓΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή.
Στο τραπέζι τέθηκαν διάφορες προτάσεις, αλλά αυτή που είναι η σίγουρη, είναι η διακοπή της χρηματοδότησης στο ποδόσφαιρο! Οι επικεφαλής της αθλητικής ηγεσίας θεωρούν απαράδεκτο να χρηματοδοτεί το κράτος ύποπτους παράγοντες για παράνομη δράση, που πλουτίζουν μέσω του ποδοσφαίρου!
«Η κατάσταση δεν πάει άλλο», έλεγαν αξιωματούχοι της Πολιτείας και πλέον ήρθε η ώρα των δράσεων. Όταν αναφέρουν πάντως τη διακοπή της χρηματοδότησης, είναι κάτι που δεν είναι εύκολο να γίνει και χρειάζεται να αναζητηθεί η φόρμουλα.
Η Πολιτεία όπως είναι γνωστό, δεν χρηματοδοτεί απευθείας τις ΠΑΕ. Ωστόσο χρήματα παίρνουν μέσω του ΟΠΑΠ, στον οποίο το κράτος είναι μέτοχος, ενώ επιχορήγηση υπάρχει και στην ΕΠΟ.
Και οι δύο αυτές κατευθύνσεις του χρήματος προς το ποδόσφαιρο είναι δύσκολο να κοπούν, καθώς στο μεν θέμα της ΕΠΟ μπορεί να υπάρχει παρέμβαση της UEFΑ και της FΙFΑ, όπως είχε γίνει παλιότερα επί υφυπουργού Ορφανού, όταν κινδύνεψαν οι ομάδες μας με αποκλεισμό από την Ευρώπη, ενώ και στο θέμα του ΟΠΑΠ υπάρχουν ρήτρες και υπογεγραμμένα συμβόλαια.
Ωστόσο η Πολιτεία αισιοδοξεί ότι θα βρει τους τρόπους να κόψει τα χρήματα, έχοντας πάντα ως γνώμονα ότι δεν μπορεί να πληρώνει ο φορολογούμενος λαός τις παρανομίες του κάθε παράγοντα!

gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου