Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ


1ος  ΓΥΡΟΣ: ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-0

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μετά τα πεντηκοστά γενέθλια από την ίδρυση της ομάδας θα δώσουν οι «ασπρόμαυροι» και θέλουν αυτό να συνδυαστεί με τρίποντο. Εξάλλου, οι Κατερινιώτες με νίκη κόντρα στη Δόξα Δράμας θα βρεθούν αγκαλιά με την άνετη παραμονή και θα δώσουν τέλος σε μία επεισοδιακή σεζόν.
Με τον Σούλη Παπαδόπουλο στην τεχνική ηγεσία ο Πιερικός έχει χτίσει ένα αήττητο σερί τριών αγωνιστικών. Την περασμένη εβδομάδα επικράτησε του Θρασύβουλου στη Φυλή έπειτα από πολύ καλή εμφάνιση. Ηταν η δεύτερη εκτός έδρας νίκη της σεζόν στο φετινό πρωτάθλημα, δείγμα ότι η ομάδα της Κατερίνης «αναγεννήθηκε» μετά την αλλαγή προπονητή.
Ο νέος τεχνικός των «ασπρόμαυρων» θεωρεί ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης και προσπάθηκε να δώσει το επιπλέον κίνητρο στους παίκτες του. Ετσι, εάν επικρατήσουν της Δόξας, τότε θα έχουν ρεπό όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Στο πλευρό του Πιερικού θα βρίσκονται και οι οπαδοί, που σκοπεύουν να δώσουν δυναμικό παρών για να διευρυνθεί το αήττητο σερί στην Κατερίνη στις 12 αγωνιστικές.
Εκτός πλάνων θα βρίσκεται ο τιμωρημένος χαφ Κοντέων (20/2). Αντίθετα, εξέτισε την ποινή του ο μέσος Χατζής (23/2).
Πιθανή σύνθεση (4-4-2): Γουμάγιας – Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πέτρου – Πουρτουλίδης, Λόπεζ, Πέντα, Μιλόσκοβιτς – Γκουγκουλιάς, Πουλάκος.
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Κύμα ενθουσιασμού έχει προκαλέσει στους «μαυραετούς» η είδηση ότι ο Διαγόρας δεν μπορεί να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής για να διεκδικήσει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα μέσω των πλέι οφ. Ακόμα, λοιπόν και αν η Δόξα Δράμας τερματίσει στην 7η θέση θα αντικαταστήσει τους Ροδίτες στα μπαράζ ανόδου. Ωστόσο, μπορεί να το πετύχει αυτό και αγωνιστικά. Απέχει δύο πόντους από την εξάδα, μετρά τέσσερις διαδοχικές νίκες και με όπλο τη φόρμα που βρίσκεται θα διεκδικήσει νέο τρίποντο στην Κατερίνη.
Οι «ασπρόμαυροι» υποδέχτηκαν την περασμένη εβδομάδα τον Εθνικό και εκμεταλλεύτηκαν στο ακέραιο τις απουσίες του. Πανηγύρισαν την πιο άνετη επικράτηση στο φετινό πρωτάθλημα (4-0) και κατάφεραν να κλείσουν καρέ νικών με τέρματα 11-0. Στα γκολ επέστρεψε και ο πρώτος σκόρερ Μαρκόφσκι που κάνει την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του στην Ελλάδα.
Στην Κατερίνη η Δόξα Δράμας θα έχει τη δυναμική συμπαράσταση των οπαδών της, αφού βλέπουν ότι το όνειρο της ανόδου μπορεί να πραγματοποιηθεί. Στόχος, φυσικά, είναι το «διπλό», ενώ παράλληλα οι «μαυραετοί» θα περιμένουν στραβοπάτημα του Διαγόρα απέναντι στην Καλλιθέα για να μπουν στα μπαράζ και χάρη στη βαθμολογική συγκομιδή τους. Από την πλευρά του ο μεγαλομέτοχος Θανάσης Σάμιος έταξε πριμ εξάδας 100.000 ευρώ και 500.000 ευρώ για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.
Ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου δεν αναμένεται να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές. Μοναδική απουσία θα είναι ο τιμωρημένος μέσος Χατζηπαντελίδη (23/4).
Πιθανή σύνθεση (4-4-1-1): Σέρεμετ – Μπαξεβανίδης, Γελαδάρης, Πακάλτσης, Καρακώστας – Σιάκας, Λίμα, Χλωρός, Γκονζάλες – Ντε Φαρία – Μαρκόφσκι.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφότεροι είναι φορμαρισμένοι, ενώ οι γηπεδούχοι δεν έχουν χάσει στο γήπεδό τους στα τελευταία 11 παιχνίδια. Το ερώτημα είναι ποιος έχει το επιπλέον κίνητρο για τη νίκη. Οι γηπεδούχοι που θα αγκαλιάσουν την άνετη σωτηρία και θα έχουν μία εβδομάδα ρεπό ή οι φιλοξενούμενοι, που ακόμα και αν τερματίσουν έβδομοι θα πάρουν το εισιτήριο για τα μπαράζ. Άψογες οι σχέσεις των δύο ομάδων, σε ένα ντέρμπι που είναι πολύ πιθανό να έχει εκατέρωθεν γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου