Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Νίκη σωτηρίας στην Κατερίνη - Πιερικός-Δόξα Δράμας 1-0 (+Video)


Με γκολ του Χατζή ο Πιερικός νίκησε με 1-0 την Δόξα Δράμας στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 31ης αγωνιστικής και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία, χωρίς να μπλέξει στην διαδικασία των πλέϊ άουτ.

Το μεγαλύτερο βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής στην Football League, χωρίς να μπλέξει στην διαδικασία των πλέϊ άουτ, έκανε ο Πιερικός.

Η ομάδα της Κατερίνης επικράτησε με 1-0 της Δόξας Δράμας στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 31ης αγωνιστικής και έφτασε έτσι στους 40 βαθμούς. Από την άλλη οι "μαυραετοί" παρέμειναν με 47 βαθμούς στην 7η θέση και έχασαν μια καλή ευκαιρία να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο στα πλέϊ οφ.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης για τον Πιερικό, σημειώθηκε στο 35ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Πορτουλίδη, ο Χατζής έκανε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σερεμέτ για να κάνει το Πιερικός-Δόξα Δράμας 1-0.

Από την πλευρά της η Δόξα, είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 56΄, όταν ο Λίμα έκανε το μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γουμάγια.

Αναλυτικότερα:

Πιερικός-Δόξα Δράμας 1-0

(35' Χατζής)

Αρκετό για να χαρίσει το πολυπόθητο τρίποντο στον Πιερικό, αποδείχτηκε το γκολ του Χατζή στο 34 λεπτό και παράλληλα έδωσε βαθμολογική ανάσα στην ομάδα του, στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία. Στην απέναντι πλευρά, η Δόξα Δράμας έχασε σημαντική ευκαιρία για την είσοδό της στα play off.

Ο Πιερικός που προερχόταν με… φόρα από το «διπλό» στην έδρα του Θρασύβουλου, ήθελε πάση θυσία τη νίκη προκειμένου να «σφραγίσει» την παραμονή του στην κατηγορία και ο Σούλης Παπαδόπουλος παρέταξε επιθετικά την ομάδα του, με τον Πουλάκο να ξεκινάει στην βασική εντεκάδα, λίγο πίσω από τον προωθημένο Γκουγκουλιά.

Στην άλλη πλευρά, ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε πράξη την παροιμία που λέει «ομάδα που νικάει δεν αλλάζει» και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, δεν προχώρησε σε αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα, παρά μόνο σε μια αναγκαστική, καθώς ο Ντε Φαρία δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και στην θέση του έδωσε φανέλα βασικού στον Καπέλ.

Με την έναρξη του αγώνα, οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι για τη νίκη και πίεζαν ασταμάτητα τους «Μαυραετούς», με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ εύκολα το λάθος στην άμυνα της Δόξα Δράμας.

Η πρώτη προειδοποιητική ευκαιρία από τους γηπεδούχους ήρθε στο 21΄, καθώς μετά από λάθος έξοδο του Σερεμέτ σε συνδυασμό και με λάθος της άμυνας,  ο Πουλάκος έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Χατζή, όμως η μπάλα πέρασε ξυστά άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας.

Η δικαίωση για τον Σούλη Παπαδόπουλο ήρθε σε μια φάση που δεν «μύριζε» για γκολ, καθώς μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Πορτουλίδη, ο Χατζής πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με ωραία γυριστή κεφαλιά, άνοιξε το σκορ στο 34 λεπτό, όπου ήταν και το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, ο τεχνικός της Δόξα Δράμας πέρασε στην θέση του Σιάκκα τον Μοσχάκη, έτσι ώστε να δώσει γίνει πιο επιθετική η ομάδα του, ενώ από την άλλη πλευρά, ο Παπαδόπουλος πέρασε στον πάγκο τον Λόπεζ και έβαλε τον Καλαγκάνη προκειμένου να κρατήσει το υπέρ του 1-0.

Η Δόξα διαρκώς αύξανε διαρκώς την πίεσή της και απείλησε στο 56΄ με μια μακρινή «φωτοβολίδα»  του Λίμα, όμως η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Γουμάγια και απομακρύνθηκε.

Ο επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους συνεχίστηκε, με την μεγαλύτερη ευκαιρία χάνεται στο 87΄, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μοσχάκη, ο Καρακώστας έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Γουμάγια με εκπληκτική επέμβαση κράτησε το μηδέν στην εστία του και χάρισε ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Ο διαιτητής του αγώνα Ιωαννίδης (Αργολίδας), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Χατζή, Πουρτουλίδη, Καλαγκάνη, Μιλόσκοβιτς, Μπαξεβανίδη και Κάπελ.

Πιερικός: Γουμάγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πέτρου, Πουρτουλίδης, Χατζής, Λόπεζ (46' Καλαγκάνης), Μιλόσκοβιτς, Γκουγκουλιάς (77' Περουτζίνι), Πουλάκος (70' Κωνσταντινίδης).

Δόξα Δράμας: Σέρεμετ, Γελαδάρης, Πακάλτσης, Μπαξεβανίδης, Σιάκκας (46' Μοσχάκης), Χλωρός (79' Τσιμπλίδης), Γκονζάλες (69' Ντε Φαρία), Μαρκόφσκι, Λίμα, Καρακώστας, Κάπελ.

To "φιλμ" του αγώνα:

19' Μπαλιά Πουρτουλίδη, κεφαλιά του Πουλάκου, ο Σερεμέτ άλλαξε την πορεία της
μπάλας και παραχώρησε κόρνερ.
36' ΓΚΟΛ! 1-0: Από εκτέλεση φάουλ του Πουρτουλίδη, ο Χατζής μέσα από την περιοχή με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Πιερικό.
Τέλος α' μέρους.
Χωρίς τις μεγάλες φάσεις στο πρώτο μέρος, με τον Πιερικό να εκμεταλλεύεται την ελαφρά υπεροχή του μετά το ημίωρο και να σημειώνει το γκολ. Η Δόξα μετά το γκολ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως οι ψηλές μπαλιές των Δραμινών ήταν εύκολη λεία για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Δόξας.
Β' ημίχρονο.
48' Ο Πουλάκος άλλαξε με τον Γκουγκουλιά, αυτός έκανε το συρτό σουτ, η μπάλα όμως χτύπησε σε σώμα αμυντικού και πέρασε κόρνερ.
56' Δυνατό συρτό σουτ του Λίμα αρκετά έξω από την περιοχή, η μπάλα προσέκρουσε στοδεξί δοκάρι του Γουμάγια και απομακρύνθηκε.
66' Κόρνερ του Μοσχάκη από αριστερά, κεφαλιά του Μαρκόφσκι στο δεύτερο δοκάρι, ημπάλα άουτ.
85' Κόρνερ του Μοσχάκη, κεφαλιά του Καρακώστα, απομάκρυνε σε κόρνερ ο Γουμάγιας.
90' Πέντε λεπτά καθυστερήσεων.
90' + 3' Συρτό σουτ του Κωνσταντινίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα άουτ.
Τέλος αγώνα.

Video με το γκολ και τις φάσεις του αγώνα



Συνέντευξη Τύπου

Μιχάλης Γρηγορίου (προπονητής Δόξας Δράμας): Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχηθώ Καλό Πάσχα σε όλους. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, ο Πιερικός μπήκε πιο δυνατά και από μια στημένη φάση που είναι και το δυνατό του σημείο, πέτυχε το γκολ. Στο β' μέρος εμείς είπαμε να πιέσουμε, είχαμε το δοκάρι αλλά και κάποιες ευκαιρίες που αν έμπαιναν θα διεκδικούσαμε το παιχνίδι, και πιστεύω ότι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Συνεχίζουμε την προσπάθεια. Είμαι ικανοποιημένος από το β' μέρος. Για μας δε διαφοροποιείται κάτι, στο επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα θέλουμε να κερδίσουμε για να πετύχουμε το στόχο της εισόδου στα πλέι οφ. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας στήριξε σήμερα όπως ευχαριστώ και την ομάδα του Πιερικού για τη φιλοξενία.

Σούλης Παπαδόπουλος (προπονητής Πιερικού): Θα συμφωνήσω σε όλα με το συνάδελφο, όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι. Τη σημερινή νίκη, δε θα την αφιερώσω πουθενά αλλού, εκτός από την οικογένειά μου μιας και στις 29 Απριλίου πριν δυο χρόνια, είχα χάσει τον αδελφό μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τους δικούς μου ανθρώπους που μου συμπαραστέκονται.

Γιώργος Χατζηζήσης (ποδοσφαιριστής Δόξας Δράμας): Όπως είπανε και οι δυο προπονητές, ο νυν και ο πρώην μου, το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία, εμείς προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Όσο για τον Πιερικό, ήμουν σίγουρος ότι με τον Σούλη θα σωθεί γρήγορα και δε θα παίξει στα πλέι άουτ.Εύχομαι καλό Πάσχα σε όλους και ό,τι καλύτερο στον Πιερικό.

Γιώργος Γκουγκουλιάς (ποδοσφαιριστής Πιερικού): Παίζαμε με ένα δύσκολο αντίπαλο σήμερα, είχαμε μόνο 5 ημέρες μπροστά μας, άρα λιγότερο χρόνο να προετοιμαστούμε και να ξεκουραστούμε. Ετοιμαστήκαμε όμως σωστά, και κερδίσαμε το παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που κυνηγάει τα πλέι οφ και δείχνει φορμαρισμένη. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου. Αφιερώνω τη νίκη στον κόσμο μας.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Κυριακή (17/4)

Διαγόρας-Καλλιθέα (16.00)
Ηλιούπολη-ΟΦΗ (16.00)
Τρίκαλα-Αναγέννηση Καρδίτσας (16.00)
Αγροτικός Αστέρας-Εθνικός Αστέρας (16.00)
Λεβαδειακός-Βέροια (16.00)
ΠΑΣ Γιάννινα-Θρασύβουλος (16.00)

Δευτέρα (18/4)

Παναιτωλικός-Ιωνικός (16.00, CONNX)
Εθνικός-Πανθρακικός (18.00, ΕΤ3)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 31 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα    68
2. Παναιτωλικός    63
__________________________
3. ΟΦΗ    59
4. Λεβαδειακός    52
5. Τρίκαλα    50
6. Διαγόρας    49
__________________________
7. Δόξα Δράμας    47*
8. Βέροια    40
9. Πιερικός    40*
10. Πανθρακικός    38
11. Ηλιούπολη    35
12. Ιωνικός    34
__________________________
13. Θρασύβουλος    32
14. Εθνικός Αστέρας    32
15. Εθνικός    31
16. Αγροτικός Αστέρας    31
__________________________
17. Αναγέννηση Καρδίτσας    27
18. Καλλιθέα    19

* Πιερικός και Δόξα Δράμας έχουν ένα ματς περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου