Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Νέα μπλεξίματα για τις ομάδες


Μετά τις αποφάσεις του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ομάδες από την Football League και την Football League 2, κινδυνεύουν με βαθμολογικές κυρώσεις για οφειλές προς ποδοσφαιριστές.

Νέα μπλεξίματα έχουν ομάδες από την Football League και την Football League 2, μετά από τις αποφάσεις του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα για οφειλές προς πρώην ποδοσφαιριστές, ομάδες των δύο κατηγοριών κινδυνεύουν με βαθμολογικές κυρώσεις, εάν δεν τις τακτοποιήσουν.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:  "Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1. Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την αίτηση του ποδοσφαιριστή Κωνσταντίνου Μωραΐτη κατά της Π.Α.Ε. με την επωνυμία "Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ". Ενεργοποιεί τις επιβληθείσες δυνάμει της υπ’ αριθμ. 54/2011 απόφασης του παρόντος Δικαστηρίου ποινές εις βάρος της καθής.

Ειδικότερα, επιβάλλει στην καθής: α) την ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, και για όλους τους αγώνες του αντίστοιχου με την εκάστοτε κατηγορία της ελληνικού πρωταθλήματος, στους οποίους θα συμμετέχει η καθής από 05/05/2011 κι εφεξής, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του τελεσιδίκως επιδικασθέντος ποσού των 22.280,00 ευρώ, εκ του οποίου το ποσό των 9.304,00 ευρώ με το νόμιμο τόκο υπερημερίας από την κοινοποίηση της αιτήσεώς του, ήτοι από την 05.07.2010, και μέχρι πλήρους εξοφλήσεως, καθώς και της επιδικασθείσας δικαστικής δαπάνης του εκ ποσού 300,00 ευρώ, σύμφωνα με το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 538/2010 αποφάσεως της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο. και β) την ποινή της αφαίρεσης δυο βαθμών.

2. Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την αίτηση του ποδοσφαιριστή FORSTER MARKO κατά της Π.Α.Ε. με την επωνυμία "Π.Α.Ε. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1904". Υποχρεώνει την καθής Π.Α.Ε. στην άμεση εξόφληση - καταβολή προς τον αιτούντα του τελεσιδίκως επιδικασθέντος ποσού των 46.057,85 ευρώ, νομιμοτόκως από τότε που κάθε επιμέρους αιτούμενο κονδύλι κατέστη ληξιπρόθεσμο και απαιτητό μέχρις εξοφλήσεως, καθώς και ποσού 600,00 ευρώ για τη δικαστική του δαπάνη, σύμφωνα με το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 60/2010 αποφάσεως του Δ.Δ.Ε. της Ε.Π.Ο.

Επιβάλλει στην καθής Π.Α.Ε., για την περίπτωση της μη αμέσου ως άνω εξοφλήσεως του συνολικού ποσού των 46.657,85 ευρώ, τις εξής ποινές: α) της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του ανωτέρω ποσού στον αιτούντα ποδοσφαιριστή και β) της αφαίρεσης δυο βαθμών.

3. Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την αίτηση του ποδοσφαιριστή Θεμιστοκλή Τζημόπουλου κατά της Π.Α.Ε. με την επωνυμία Π.Α.Ε. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Γ.Α.Ο.". Ενεργοποιεί τις επιβληθείσες δυνάμει της υπ’ αριθμ. 49/2011 απόφασης του παρόντος Δικαστηρίου ποινές εις βάρος της καθής.

Ειδικότερα, επιβάλλει στην καθής: α) την ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, και για όλους τους αγώνες του αντίστοιχου με την εκάστοτε κατηγορία της ελληνικού πρωταθλήματος, στους οποίους θα συμμετέχει η καθής από 05/05/2011 κι εφεξής, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του τελεσιδίκως επιδικασθέντος ποσού των 56.488,00 ευρώ, με το νόμιμο τόκο υπερημερίας από την κοινοποίηση της αιτήσεως του ποδοσφαιριστή και μέχρι πλήρους εξοφλήσεως, και της επιδικασθείσας δικαστικής δαπάνης του εκ ποσού 600,00 ευρώ, σύμφωνα με το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 46/2010 απόφασης του Τμήματος Εφέσεων του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. και β) την ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών. 

4. Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την αίτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ κατά του Τ.Α.Π. με την επωνυμία "Τ.Α.Π. ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ 2007". Υποχρεώνει το καθού να καταβάλει άμεσα στον αιτούντα ποδοσφαιριστή το ποσό των 4.130,00 ευρώ, με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της προσφυγής, καθώς και ποσό εκ 200,00 ευρώ για τη δικαστική του δαπάνη, σύμφωνα με το διατακτικό της τελεσίδικης υπ’ αριθμ. 136/2011 απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο.

Για την περίπτωση δε της μη αμέσου ως άνω εξοφλήσεως, πρέπει να επιβληθούν στο καθού οι εξής ποινές: α) της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου μέχρι την πλήρη και ολοσχερή ως άνω εξόφληση του συνολικού ποσού των 4.330,00 ευρώ στον αιτούντα ποδοσφαιριστή και β) της αφαίρεσης δυο βαθμών.

5. Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την αίτηση του ποδοσφαιριστή Άγγελου Κομβαλίδη κατά της Π.Α.Ε.  με την επωνυμία "Π.Α.Ε. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1904". Ενεργοποιεί τις επιβληθείσες δυνάμει της υπ’ αριθμ. 38/2011 απόφασης του παρόντος Δικαστηρίου ποινές εις βάρος της καθής.

Ειδικότερα, επιβάλλει στην καθής: α) την ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, και για όλους τους αγώνες του αντίστοιχου με την εκάστοτε κατηγορία της ελληνικού πρωταθλήματος, στους οποίους θα συμμετέχει η καθής από 05/05/2011 κι εφεξής, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του τελεσιδίκως επιδικασθέντος ποσού των 96.500,00 ευρώ, με το νόμιμο τόκο υπερημερίας από την κοινοποίηση της αιτήσεως του ποδοσφαιριστή και μέχρι πλήρους εξοφλήσεως, και της επιδικασθείσας δικαστικής δαπάνης του εκ ποσού 400,00 ευρώ, σύμφωνα με το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 346/2010 αποφάσεως της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο., καθώς και της επιδικασθείσας δικαστικής δαπάνης του εκ ποσού 400,00 ευρώ, στο δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας, σύμφωνα με το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 33/2010 απόφασης του Τμήματος Εφέσεων του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. και β) την ποινή της αφαίρεσης δυο βαθμών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου