Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

"Χαστούκι" στον Ηρακλή, παραμένει ο Αστέρας Τρίπολης!


Νέα ανατροπή σκηνικού στην Σούπερ Λίγκα καθώς τον υποβιβασμό του Ηρακλή δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα αποφάσισε η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα μετά την καταγγελία του Αστέρα Τρίπολης για την ασφαλιστική ενημερότητα του "Γηραιού" και πλέον οι Αρκάδες παραμένουν στην μεγάλη κατηγορία αν δεν γίνει δεκτή η έφεση των "κυανόλευκων".

Το σκεπτικό της απόφασης που έγινε γνωστό τα μεσάνυχτα ήρθε για να ξεκαθαρίσει το τοπίο καθώς αναφέρει ότι η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα, αποφάσισε την ποινή του υποβιβασμού του "Γηραιού" στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Ηρακλής θα καταλάβει την 16η και τελευταία θέση στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκα(σ.σ 15ος θα είναι ο Πανσερραϊκός και 14η η ΑΕΛ) με τον Αστέρα Τρίπολης να βρίσκεται στην 13η θέση, έχοντας κερδίσει την παραμονή του στην Σούπερ Λίγκα και την νέα σεζόν.

Η ποινή είναι εφέσιμη και αν τελικά δεν γίνει δεκτή ενδεχόμενη έφεση της ομάδας της Θεσσαλονίκης από τη δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, τότε οι Αρκάδες οριστικά πλέον θα διατηρηθούν στην μεγάλη κατηγορία.

Από πλευράς Ηρακλή το "παρών" στην εκδίκαση έδωσαν οι κ. Χατζηπαναγής και Παπαϊωάννου και από πλευράς Αστέρα Τρίπολης, ο κ. Μποροβήλος.

Ο "Γηραιός" είχε ζητήσει αναβολή της εκδίκασης νωρίτερα λόγω του ότι δεν υπήρχε τελεσίδικη απόφαση για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από την Επιτροπή.

Η απόφαση για τον Ηρακλή, ανέφερε:""Η  Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague κάλεσε σε απολογία την ΠΑΕ Ηρακλής και τον κ. Ι.Τάκη (Πρόεδρο) διότι : «Κατόπιν της από 13-5-2011 καταγγελίας της ανώνυμης ποδοσφαιρικής εταιρίας ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ». «Επιβάλλει στην 1η εγκαλούμενη την ποινή του υποβιβασμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της SUPERLEAGUE της διανυόμενης αγωνιστικής περιόδου και στον Ιωάννη Τάκη, τη χρηματική ποινή των 40.000 ευρώ και την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για ένα (1) έτος».

Πρόστιμο στον Μπέο και τον Ολυμπιακό Βόλου

Κατά τα άλλα η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στον Αχιλλέα Μπέο και ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 15 μέρες  για τη συμπεριφορά του στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ κόντρα στην ΑΕΚ και συνολικό πρόστιμο ύψους 15.100 ευρώ στον Ολυμπιακό Βόλου.

Εξάλλου ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 4.000 ευρώ και ο Παναθηναϊκός με 2.500 ευρώ. Πιο αναλυτικά οι αποφάσεις:

1η αγωνιστική
Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχ.Μπέο (εκπρόσωπο): Για τη συμπεριφορά του εκπροσώπου κ. Αχ. Μπέου: επιβάλλει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου χρηματική ποινή δέκα χιλιάδες ευρώ. Επίσης, επιβάλλει στον κ. Αχ. Μπέο ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δεκαπέντε (15) ημέρες και χρηματική ποινή δέκα πέντε χιλιάδες ευρώ.
Β) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τέσσερις χιλιάδες ευρώ
2η αγωνιστική
Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τρεις χιλιάδες ευρώ
Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδες πεντακόσια ευρώ
3η Αγωνιστική
Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδες εκατό ευρώ

Η κάτωθι απόφαση αφορά την 30ή αγωνιστική:
ΠΑΕ Αρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τέσσερις χιλιάδες ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου