Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ντεμόλ: "Τέλος οι ρουφιάνοι" – Συνέντευξη τύπου (+Video)


Με απολογιστική διάθεση εμφανίστηκε ο Στεφάν Ντεμόλ στη σημερινή media day, τελευταία για τη φετινή σεζόν. Ο Βέλγος τεχνικός έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την άνοδο στη Super League, μίλησε για την επόμενη χρονιά, ξεκαθάρισε ποιοι πάικτες θα μείνουν και ποιοι όχι, αναφέρθηκε σε ρουφιάνους, αποκάλυψε ότι δεν γνώριζε το τηλεφώνημα του Μαχλά στον Κώτσιο πριν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ενώ έκανε λόγο για 7-8 μεταγραφές. Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες γιατί πέτυχαν το στόχο της ανόδου. Όλοι πρέπει  να είναι υπερήφανοι για το λόγο ότι φτάσαμε στο στόχο που είχαμε θέσει εξαρχής. Δικαιούμαστε τώρα πέντε βδομάδες διακοπών για να επανέλθουμε δυνατοί και να κυνηγήσουμε το νέο μας στόχο. 

Τις τελευταίες δύο μέρες έγιναν συζητήσεις με τους παίκτες που θα μείνουν και αυτούς που θα φύγουν και όλοι πλέον γνωρίζουν το μέλλον τους. Έγινε συζήτηση και με το νέο τεχνικό επιτελείο, γιατί πρέπει να είναι έτοιμα όλα για τη νέα χρονιά. Σικαλιάς,  Κουβεντάρης, Στάθης, Βαρτζιώτης, Βαγγελής, Φουρτάδο και Σκούφαλης δεν είναι στα πλάνα για την επόμενη χρονιά.

Για Κηπουρό, Κυριάκο και Σιαλμά έχει γίνει πρόταση ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο. Με τον Μπακαγιόκο είμαστε σε συζητήσεις, με τον Μπουχάν η συμφωνία είναι να μείνει στην προετοιμασία, να δείξει ότι θα είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης και πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει γιατί είναι ποιοτικός παίκτης.

Υπάρχουν συζητήσεις με το τεχνικό επιτελείο που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Βοηθός προπονητή θα είναι μάλλον ο Γιάννης Χριστόπουλος, θέλω να παραμείνει  ο Παπαγγέλης βοηθός μου, θα μείνει ο Γιαννιτόπουλος, ενώ αναζητούμε προπονητή τερματοφυλάκων γιατί διάβασα ότι θα φύγει ο Νιαρχάκος

Ο Τάτσης προπονητής θα αναλάβει στην Κ21 και ο κ. Λαυδαριάς τεχνικός διευθυντής στις ομάδες Νέων. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο φίλο μου τον Γιάννη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Τους τελευταίους  δύο  μήνες παρακολουθούμε τις περιπτώσεις παικτών που μας ενδιαφέρουν. Την ερχόμενη Πέμπτη ο Αγγελής θα μεταβεί στο Μπουένος Άιρες για να δει παίκτες και εγώ θα πάω στο Σάο Πάολο για πέντε μέρες για να δω και να συζητήσω με ποδοσφαιριστές.

Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω πιο δύσκολη την επόμενη χρονιά, αλλά σίγουρα θα είναι πιο αναταγωνιστική. Ξέρω καλά πρόσωπα και καταστάσεις και γνωρίζω τους ρουφιάνους. Γνωρίζω ότι ο κ. Μπούρης από το Σουτ προσπάθησε να κάνει κακοπροαίρετη κριτική, ενώ όσον αφορά την Αθλητική Γνώμη πιστεύουν ότι ξέρουν πολύ ποδόσφαιρο, αλλά δε συμμερίζομαι αυτή την άποψη. Θέλω οι δημοσιογράφοι να είναι ειλικρινείς απέναντί μου. Έχω θετικό πνεύμα πάντως και θέλω να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους για την ειλικρινή συνεργασία μας".


Σε ερώτηση για το αν έχει πρόβλημα με την κριτική που γίνεται, είπε: "Δεν έχω πρόβλημα με την κριτική, αλλά με τους ρουφιάνους. Όταν υπάρχει μια κριτική, καλό είναι οι δημοσιογράφοι να βάζουν το όνομά τους. Οι ρουφιάνοι δεν βρίσκονται μόνο μέσα στην ομάδα, αλλά και γύρω από αυτή και θα προσπαθήσω να μην υπάρχουν τη νέα σεζόν. Το ζήτημα της ρουφιανιάς  δεν είναι το κυρίαρχο ζήτημα συζήτησης, σήμερα είναι μέρα χαράς γιατί η ομάδα πέτυχε το στόχο της".

Σε ερώτηση για το τι κρατάει από τη φετινή σεζόν και τι θέλει να ξεχάσει, απάντησε: «Θέσαμε έναν στόχο στην αρχή της περιόδου και καταφέραμε να τον πετύχουμε. Στα αρνητικά ότι κάναμε έναν κακό δεύτερο γύρο. Θα αναλύσουμε τα λάθη μας και θα γίνουμε καλύτεροι».

Για το αν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για τη βαριά ήττα από τον ΟΦΗ, ήταν ξεκάθαρος: «Στη ζωή πρέπει να ζητάς συγγνώμη όταν κάνεις μεγάλη λάθη. Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ παίξαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο όμως τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα γιατί προστέθηκε ένας πολύ κακός διαιτητής. Δεν αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη ούτε εγώ ούτε οι παίκτες μου να ζητήσουμε συγγνώμη. Καταλαβαίνω την απογοήτευση των φιλάθλων, αλλά περισσότερο απογοητευμένοι είμαι εγώ και οι παίκτες μου. 
"Δεν ενημερώθηκα από τον Κώτσιο"
Ο Στεφάν Ντεμόλ διέψευσε τον Ηλία Κώτσιο και σε αντίθεση με όσα είχε υποοστηρίξει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, ο τεχνικός του ΠΑΣ υποστήριξε ότι δεν ενημερώθηκε για το τηλεφώνημα του Μαχλά: "Δεν  ενημερώθηκα από τον Κώτσιο πριν τον αγώνα με τον ΟΦΗ ότι τον πήρε τηλέφωνο ο Μαχλάς. Μετά το παιχνίδι το έμαθα.Ο Κώτσιος πάντως βρίσκεται στα πλάνα για την επόμενη σεζόν. Υπάρχει άλλο πρόβλημα με τον παίκτη, θα συζητήσουμε και θα το λύσουμε".

Στη συνέχεια ο Βέλγος τεχνικός μίλησε για τα αίτια της πτωτικής πορείας στο δεύτερο γύρο: "Πολλοί παίκτες μου ήταν κουρασμένοι λόγω της υπερβολικής πίεσης γύρω από την ομάδα. Και δεν αναφέρομαι σε νέους παίκτες, αλλά στους πιο έμπειρους. Η πίεση είναι αναπόφευκτη όταν κάνεις πρωταθλητισμό και καμιά φορά είναι δύσκολο να τη διαχειριστείς. Η επόμενη χρονιά θα είναι διαφορετική. Φέτος ο στόχος μας ήταν να ανέβουμε και το κάναμε τίμια και ξεκάθαρα. Του χρόνου ο στόχος θα είναι πάλι ορατός, η παραμονή στη Σούπερ Λίγκα και θα υπάρχει λιγότερη ίσως πίεση.

Για το ρόστερ της νέας χρονιά, απάντησε: Θα ήθελα να δουλέψω με 26-27 παίκτες. Χρειαζόμαστε έναν τερματοφύλακα, δύο αμυντικούς, δύο μέσους και δύο επιθετικούς. 

Στο Ζέεφελντ ο ΠΑΣ
Ο τεχνικός ηγέτης του "Άγιαξ" της Ηπείρου αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα προετοιμασίας: Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου, από τις 11-22/7 η ομάδα θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας στο Ελατοχώρι, στη συνέχεια υπάρχει ξεκούραση τεσσάρων ημερών, ενώ από τις 24/7 έως τις 5/8 ο ΠΑΣ θα μεταβεί στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου στο ίδιο διάστημα θα βρίσκονται ο Άρης και ο Ολυμπιακός και ίσως γίνει ένα φιλικό τουρνουά. 


passports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου