Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΠΑΣ: Ξεκίνησε η «εκκαθάριση» του ρόστερ


Μέρες «εκκαθαρίσεων» είναι αυτές που διανύουμε για το υπάρχον ρόστερ της ομάδας, αφού ο κ. Χριστοβασίλης με τους Αγγελή και Ντεμόλ προχωρούν πλέον στο σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς χωρίς να τους αποσπούν την προσοχή οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Στο τραπέζι θα τεθούν πρωτίστως τα ονόματα όσων τα συμβόλαια λήγουν κι έπειτα όλων των υπολοίπων, αφού είναι προφανές ότι θα υπάρξουν και αποχωρήσεις παικτών που δεν ικανοποίησαν ή δεν ικανοποιήθηκαν στο έπακρο. Επίσης θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις και για τους δανεικούς κάποιοι εκ των οποίων αγωνίστηκαν στο φιλικό με τον Άρη, όπως οι Σενόνε από την Καρδίτσα και ο Μαργαρίτης από την Ναύπακτο.

Τα 7 συμβόλαια που λήγουν είναι των Μπακαγιόκο, Σιαλμά, Κηπουρού, Κυριάκου, Μπουχάν, Βαγγελή, Φουρτάδο και μόνο ορισμένα απ' αυτά θα ανανεωθούν.
 
Ποιοι φεύγουν και ποιοι μένουν:

Με κάποιους από τους παίκτες ξεκίνησαν οι συνομιλίες και τους έγιναν προτάσεις για το μέλλον και θα επιχειρήσουμε μία πρώτη προσέγγιση για το τι θα συμβεί με το ρόστερ μέχρι να υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Στην τριάδα των τερματοφυλάκων, ο Κουβεντάρης έχει συμβόλαιο για έξι ακόμα μήνες, αλλά θα του προταθεί να το λύσει ή στην καλύτερη περίπτωση να δοθεί δανεικός. Το πρώτο σενάριο όμως είναι το ισχυρότερο. Ο Σικαλιάς έχει εκφράσει επιθυμία να αποχωρήσει, αφού βλέπει ότι δεν παίρνει τις συμμετοχές που θα ήθελε και ήδη η ΠΑΕ έχει κινηθεί για τον αντικαταστάτη του που οι πληροφορίες τον «βλέπουν» μεταξύ των Ταμπάση (Διαγόρα) ή Μαράμα (Ηλιούπολης). Για τον νεαρό τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα υπάρχουν σενάρια για ενδιαφέρον του Ατρομήτου. Ο Κηπουρός όλα δείχνουν ότι θα ανανεώσει για έναν ακόμα χρόνο, αφού είχε θετική παρουσία όλη τη χρονιά.

Στην αμυντική γραμμή, για τον Ντάσιο δεν ισχύει κάτι καινούργιο, είχε ανανεώσει πρόσφατα το συμβόλαιό του ως το 2013 και φυσικά παραμένει ισόβιος αρχηγός. Ο Στάθης έχει ακόμα συμβόλαιο, αλλά ο φετινός παραγκωνισμός ίσως τον οδηγήσει στην έξοδο. Ο Στάθης δεν θέλει να δοθεί δανεικός και προτιμάει να λύσει το συμβόλαιο και να αναζητήσει άλλη ομάδα. Το ζήτημά του είχε τεθεί επί τάπητος και τον Δεκέμβριο, αλλά ο Ντεμόλ τον ήθελε στο ρόστερ και τον κράτησε, όμως ο νεαρός αμυντικός δεν πήρε καμία ευκαιρία. Ο Κώτσιος έχει συμβόλαιο ενός ακόμη έτους κι αν δεν υπήρχε ο ντόρος γύρω από το όνομά του για το ματς με τον ΟΦΗ θα παρέμενε σίγουρα. Πλέον μπαίνει πολύ μεγάλο ερωτηματικό, χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος για τη βαριά ήττα στο Ηράκλειο, όμως η αποχώρησή του μοιάζει πολύ πιθανή. Ο Πάντος επίσης έχει συμβόλαιο ενός ακόμη έτους, ο ΠΑΣ τον θέλει διακαώς στο ρόστερ της Σούπερ Λιγκ, αλλά κι εκείνος θα θέσει κάποιους όρους για την παραμονή του, αφού υπάρχουν οργανωτικά θέματα που δεν του αρέσουν και για τα οποία θέλει υποσχέσεις και πράξεις. Ο Μιχαήλ θα παραμείνει στο ρόστερ και της επόμενης σεζόν, αφού μπορεί να είναι μία αξιόπιστη λύση είτε σαν στόπερ είτε σαν αριστερός μπακ. Για τον Βάντερσον δεν έχει τεθεί κάποιο θέμα αποχώρησης, άλλωστε έχει κι αυτός συμβόλαιο ενός ακόμη έτους. Ο Βαρτζιώτης έχει κι αυτός συμβόλαιο για έξι μήνες ακόμα, όμως είναι ο πλέον αναξιοποίητος παίκτης, αφού σπάνια έπαιζε έστω και στα φιλικά. Αν βρεθεί η «χρυσή τομή» θα αποχωρήσει. Τέλος ο νεαρός Μάριος Οικονόμου έγινε τον Ιανουάριο επαγγελματίας και αποτελεί επένδυση για το μέλλον.

Στις θέσεις των χαφ, ο Κυριάκος θα κληθεί να κάνει νέες συζητήσεις, αφού λήγει το συμβόλαιό του, αλλά δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους οι δύο πλευρές. Είναι πιθανό να μην υπάρξει ανανέωση. Ο Τζημόπουλος έχει συμβόλαιο και μπορεί να υπολογίζεται ως μία εναλλακτική λύση για του χρόνου, αλλά ομοίως δεν υπάρχει σαφής ένδειξη για το τι θα γίνει. Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα αποτελεί η είδηση περί αποχώρησης του Μανώλη Σκούφαλη, αφού ο Ντεμόλ του διαμήνυσε ότι δεν υπολογίζεται και σίγουρα είναι μια μεγάλη έκπληξη η αποχώρηση ενός πολύ έμπειρου ποδοσφαιριστή που βοήθησε φέτος όσες φορές μπήκε ως αλλαγή. Ο Σκούφαλης δεν θα αρνηθεί να αποχωρήσει, αρκεί να αποζημιωθεί αδρά! Είναι πάντως μεγάλη η έκπληξη που χάνεται ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής που έχει συμβόλαιο. Ο Ντε Βινσέντι αν και ξεκίνησε ενθαρρυντικά, η συνέχεια δεν ήταν η καλύτερη και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός δανεισμού του, αν και το πιθανότερο είναι ότι θα παραμείνει στον ΠΑΣ, αφού χαίρει της εκτίμησης του Ντεμόλ. Για τον Ανδράλα δεν υπάρχει κάποια ένδειξη αποχώρησης και πιθανότατα μένει, αφού έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο. Ο Μπουχάν είναι από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας, το συμβόλαιό του λήγει, αλλά δεν υπάρχει κάποια πληροφορία ότι ο ΠΑΣ σκοπεύει να του ανανεώσει, αφού οι συνεχείς του τραυματισμοί επί 2,5 χρόνια δεν αφήνουν περιθώρια συναισθηματισμών. Ο Μπουχάν ήδη έβαλε πωλητήριο στο αμάξι του, δείγμα ότι «πακετάρει». Ο Βαγγελής θα αποχωρήσει κι εκείνος με τη λήξη του συμβολαίου του το καλοκαίρι. Για τους Κεϊτά και Πατσατζόγλου δεν χρειάζονται καν σκέψεις για το μέλλον τους, εξυπακούεται ότι μένουν, ο δε Τζάνης το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχίσει και του χρόνου, αν και υπάρχουν και κάποιες σκέψεις για να πάρει μεταγραφή σε άλλη ομάδα, οπότε δεν πρέπει να αποκλείουμε κάποια άλλη εξέλιξη μετά από 1-2 μήνες.

Τέλος στις θέσεις της επίθεσης, ο Φουρτάδο λογικά θα αποχωρήσει, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει πλήρως την εμπιστοσύνη του Ντεμόλ και... "ξέφτισε" στην πορεία το... "τιμή και δόξα". Οι Σιαλμάς και Μπακαγιόκο θα διαπραγματευτούν με τον κ. Χριστοβασίλη, με τις ενδείξεις να είναι θετικές για τον Σιαλμά, παρότι έχει πρόταση και από άλλη ομάδα Σούπερ Λιγκ και με κάποια ερωτηματικά για τον Ιβοριανό. Αμφότεροι οι παίκτες έχουν δηλώσει ότι έχουν σε προτεραιότητα τον ΠΑΣ και τον περιμένουν. Πάντως, ο κ. Ντεμόλ ζήτησε να μείνει ο Μπακαγιόκο και ενδεχομένως ο Ιβοριανός να μείνει, αν έχει λογικές απαιτήσεις στο οικονομικό. Τέλος υπάρχει και ο νεαρός Κώστας Παππάς, του οποίου ο τραυματισμός δεν άφησε περιθώρια κάποιων συμμετοχών. Η τύχη του, όπως και των εκπαιδευόμενων είναι ένα θέμα που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς.

Όσον αφορά τους δανεικούς, πέρυσι ο κ. Ντεμόλ είχε δείξει πολύ ικανοποιημένος από τα στοιχεία του Σενόνε, όμως ο τραυματισμός του σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας με την Παναχαϊκή του είχε στερήσει την παρουσία του στα γήπεδα για 3 περίπου μήνες. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από ερασιτεχνική ομάδα της Ουρουγουάης, τον Ιανουάριο δόθηκε στην Καρδίτσα για να πάρει παιχνίδια. Το καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει με την ομάδα προετοιμασία και ανάλογα θα κρίνει ο προπονητής αν θα πρέπει να επεκταθεί ο δανεισμός του.

Τους υπόλοιπους δανεικούς δεν τους παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς η ΠΑΕ (π.χ. Νικολόπουλος στον Θρασύβουλο, Μαργαρίτης στον Ναυπακτιακό Αστέρα) και μόνο αποσπασματικά είχαν δει τους Γιάκο, Βατσή και Κολιό που αγωνίζονται στην έτερη επαγγελματική ομάδα της πόλης, την Δόξα Κρανούλας. 

Super-fm

1 σχόλιο:

  1. ο κωτσιος θα φυγει γιατι δεν τον γουσταρει ο υπερπροεδρος .....ουστ ρε λαμογοα απο τον πας

    ΑπάντησηΔιαγραφή