Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΟΦΗ: «Επανεξετάστε τον φάκελo»


Η συνάντηση με τον ίδιο τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιο και το αίτημα της εκ νέου εξέτασης του φακέλου της ΠΑΕ ΟΦΗ αποτελούν τις ναυαρχίδες των πρωτοβουλιών των Κρητικών, πλην όμως μέχρι χθες δεν είχαν βρει ανταπόκριση.

Όπως υποστήριζαν οι Ηρακλειώτες, όλες τους οι προσπάθειες για ραντεβού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ έπεσαν στο κενό τονίζοντας: «Στις συνεχόμενες κλήσεις του Νίκου Μαχλά και άλλων παραγόντων του ΟΦΗ ο κ. Πιλάβιος δεν σηκώνει το τηλέφωνό του». Στον όμιλο πάντως φέρεται να είναι αποφασισμένοι να τα πουν από κοντά με τον επικεφαλής της ομοσπονδίας επιδιώκοντας άμεσα αφενός να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επικυρωθεί η βαθμολογία της Football League, αφετέρου να ξεψαχνιστεί ο φάκελος. Παράλληλα, μεταξύ των αιτημάτων των Κρητικών είναι το άνοιγμα όλων των φακέλων, κάτι όμως που έχει ζητηθεί πρόσφατα από τον Ηρακλή και δεν είχε αποτέλεσμα.

Πέραν των προαναφερόμενων, ο ΟΦΗ ετοιμάζεται για την προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο, ενώ στο πλάνο υπάρχει και η προοπτική των πολιτικών δικαστηρίων.

Στην Ιπποκράτους...

Στο κέντρο αποφάσεων, την πρωτεύουσα δηλαδή, μεταφέρθηκε από χθες ο νέος «μαραθώνιος» των ανθρώπων του ΟΦΗ ώστε να ανατρέψουν την απόφαση για το φάκελο. Με επικεφαλής μάλιστα τον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο κυβερνών κόμμα, οι Μαχλάς και Ξημέρης πέρασαν χθες την πόρτα των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Εκεί είχαν συνάντηση με τον γραμματέα Μιχάλη Καρχιμάκη, με τον νομικό Μανόλη Φωτάκη να ενημερώνει αναλυτικά για το περιεχόμενο του φακέλου αδειοδότησης τονίζοντας με έμφαση ότι είναι πληρέστατος. Ο Καρχιμάκης τόνισε στους παρευρισκόμενους ότι άμεσα θα κάνει ενέργειες για τη διαλεύκανση του θέματος.

Ερώτηση στη Βουλή

Για μία ακόμη φορά το θέμα του ΟΦΗ έφτασε στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης έκανε ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο ζητώντας να παραδοθούν στη Βουλή και να δημοσιοποιηθούν όλα τα σχετικά δικαιολογητικά και η νομολογία που στοιχειοθετούν και δικαιολογούν την απόρριψη του φακέλου του ΟΦΗ.

Μαχλάς: «Αμέλεια ή δόλος»

Ο Μαχλάς ζήτησε επιτακτικά το άνοιγμα του φακέλου ώστε «να φανεί περίτρανα το έγκλημα», ενώ πρόσθεσε: «Ο πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής αρχίζουν και νιώθουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Ή δεν έχουν ελέγξει καλά το φάκελο ή υπάρχει δόλος. Αν υπάρχει παίκτης του ΟΦΗ που δεν έχει ρυθμιστεί να βγει και να με καταγγείλει».

«Θα πέσω αν δεν δικαιωθεί ο ΟΦΗ»!

Η απειλή ενός οπαδού του ΟΦΗ να δώσει τέλος στη ζωή του αν δεν δικαιωθεί η αγαπημένη του ομάδα αποτέλεσε το πιο τρανό παράδειγμα της φρενίτιδας και απόγνωσης που επικρατεί στο Ηράκλειο. Όλα ξεκίνησαν τη νύχτα της Δευτέρας, όταν ο εν λόγω ανέβηκε στην οροφή της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου και δήλωσε ότι θα πέσει στο κενό, αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη!

Ο οπαδός διανυκτέρευσε εκεί, ενώ χθες το μεσημέρι κρεμάστηκε ένα τεράστιο πανό που έγραφε: «Λαμόγια, σας βλέπουμε και σας ξέρουμε. Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία - Super Klika. Είναι όλοι τους συνένοχοι», ενώ υπήρχαν φωτογραφίες των Πιλάβιου, Μπέου, Μαρινάκη και Κομπότη. Ο οπαδός έδωσε «διορία» μέχρι σήμερα στις 6 μ.μ...

Χθες, στο μεταξύ πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο μία ακόμη μαζική συγκέντρωση και πορεία των οπαδών. Τούτη τη φορά ήταν μηχανοκίνητη και ξεκίνησε από τον χώρο της λαϊκής αγοράς των Πατελών, ενώ αρχικώς κατευθύνθηκε προς την Πλατεία Ελευθερίας. Ακολούθως η πομπή έφτασε στα Λιοντάρια, έγινε στάση στη Βασιλική, ενώ κατά την άφιξη στο λιμάνι έκλεισαν οι κεντρικές πύλες παρεμποδίζοντας την είσοδο επιβατών και οχημάτων, ενώ καθυστέρησε ο απόπλους πλοίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου