Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Σκεφτόταν την φυγή στις ΗΠΑ ο Μπέος!


Στο πόρισμα της εισαγγελίας παρουσιάζεται ότι ο Αχιλλέας Μπέος σκεφτόταν να το σκάσει στις ΗΠΑ για να αποφύγει τη σύλληψη. Αναφορές και για συχνά ταξίδια του Τσακογιάννη στην Ιταλία.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από το πόρισμα της εισαγγελέως για τα στημένα παιχνίδια, καθώς όπως αναφέρει στο τελευταίο κεφάλαιο ο Αχιλλέας Μπέος σκεφτόταν να φύγει στις ΗΠΑ για να αποφύγει μια πιθανή σύλληψη.

Παράλληλη γίνονται αναφορές και για συχνά ταξίδια του Γιώργου Τσακογιάννη στην Ιταλία, ενώ υπογραμμίζονται οι στενές φιλικές του σχέσεις με βαρυποινίτες.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ":

Στο τελευταίο κεφάλαιο του πορίσματος της εισαγγελέως όπου περιέχονται τα συμπεράσματα, σημειώνεται: «Από το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων της δικογραφίας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αξιοποίνων πράξεων των κατηγορουμένων, ιδίως δε από τον οργανωμένο τρόπο δράσης τους (υλικοτεχνική υποδομή, χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, κατοχή κινητών τηλεφώνων τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι ενεργοποιημένα σε ονόματα τρίτων προσώπων, φυσικών ή νομικών, τραπεζικές καταθέσεις, διασυνδέσεις με πρόσωπα στο εξωτερικό) σε συνδυασμό και με το ποινικό παρελθόν τους προκύπτει ότι έχουν κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνουν τη φυγή τους».

Συγκεκριμένα, γίνεται επίκληση τηλεφωνικής συνομιλίας στη διάρκεια της οποίας ο Αχιλλέας Μπέος εμφανίζεται αγχωμένος για τη δικαστική διερεύνηση των στημένων αγώνων και εκφράζει την πεποίθηση ότι μπορεί να φύγει στην Αμερική - κατέχει αμερικανικό διαβατήριο. Ο δε συγκατηγορούμενός του Γ. Τσακογιάννης μεταβαίνει, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, συχνά στην Ιταλία, ενώ διατηρεί και στενές φιλικές σχέσεις με βαρυποινίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου