Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

«Ασύλληπτοι οι εγκέφαλοι»!

Ίσα μέτρα και ίσα σταθμά για όσους εμπλέκονται με την υπόθεση ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Τσακογιάννη
«Αλλοι είναι οι επικεφαλής των ομάδων που περιγράφονται ως εγκληματική οργάνωση στο κατηγορητήριο και, παρότι είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, δεν έχουν συλληφθεί ακόμη. Είναι ηχηρά ονόματα, με ηχηρές θέσεις και δύναμη σε ποδοσφαιρικές ομάδες».

Αυτή είναι η «βόμβα» που έριξε μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο «Goal» ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Τσακογιάννη, Γιάννης Μαρκουλάκος, ο οποίος αναφέρεται σαφέστατα σε κάποιον ή κάποιους εκ των 68 κατηγορουμένων για τους οποίους έχει ασκηθεί δίωξη, αλλά δεν συνελήφθησαν και δεν κρατούνται λόγω του κατηγορητηρίου.

Η συζήτηση με τον κ. Μαρκουλάκο έγινε χθες το απόγευμα λίγα λεπτά αφότου είχε αποχωρήσει από τη ΓΑΔΑ, όπου είχε συναντηθεί με τον πελάτη του προκειμένου να συζητήσει μαζί του για τον καθορισμό της υπερασπιστικής τους γραμμής, μιας και ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης πρόκειται να απολογηθεί αύριο στον ανακριτή και λίγο προτού συνεχίσει τη μελέτη της πολυσέλιδης δικογραφίας, ακόμη και στο κομμάτι που αφορά τον πελάτη του.

-Ποια η εμπλοκή του πελάτη σας σε αυτήν την υπόθεση;

«Η υπόθεση αυτή με τις εξηγήσεις που θα δώσουμε θα μπει στο πολύ μικρό πλαίσιο που της αρμόζει. Ο πελάτης μου δεν έχει καμία σχέση με τους στημένους αγώνες, ούτε είχε την ικανότητα να στήνει πρωταθλήματα και ούτε και την εξουσία να το κάνει. Αλλωστε, από τα ονόματα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ότι εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση προκύπτει ότι, αν έχουν γίνει αυτά ή κάποια από αυτά ή κάποια από αυτά που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, άλλοι είναι οι επικεφαλής, οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις».

 -Ποιους εννοείτε; Είναι εξ αυτών που κατηγορούνται αυτοί που αναφέρεστε;

«Είναι εντός αυτών που κατηγορούνται και δεν έχουν συλληφθεί. Είναι ηχηρά ονόματα με ηχηρές θέσεις και δύναμη σε ποδοσφαιρικές ομάδες».

-Υπάρχουν, πάντως, πολλές συνομιλίες στις οποίες ακούγεται ο πελάτης, φαντάζομαι ότι δεν αρνείται πως είναι η φωνή του σε αυτές;

«Οχι, δεν το αρνείται, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι το ποιοι είναι το νόημα της κάθε συνομιλίας και όχι η συνομιλία η ίδια».

-Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πελάτης σας είναι βαριές, γίνεται ακόμη λόγος και για το ότι είναι αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης. Τι σας έχει πει για αυτό;

«Είναι υπερβολή να μιλάμε για εγκληματική οργάνωση, για στήσιμο αγώνων και παράνομο στοίχημα όταν αναφερόμαστε σε μια ομάδα σαν την Ηλιούπολη, η οποία δεν έμπαινε ούτε στα δελτία του ΠΡΟ-ΠΟ. Νομίζω ότι είναι υπερβολικό και αυτό θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε».

«Να τηρηθούν ίσες αποστάσεις»

Ο συνήγορος του Γιώργου Τσακογιάννη αναφέρεται και σε μια άλλη διάσταση του θέματος, λέγοντας: «Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αν η πολιτεία αποφάσισε όλο αυτό το πράγμα, θα πρέπει να αποφασίσει ότι αυτό θα γίνει προς πάσα κατεύθυνση και προς όλες τις πλευρές. Θα πρέπει να γίνει προς όλους τους εμπλεκόμενους και όχι για μερικούς. Προσωπικά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και θα τη βοηθήσουμε να δει την πραγματικότητα και να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια σε αυτήν την υπόθεση».

«Παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας»

Ο Γιάννης Μαρκουλάκος, συνήγορος και του Αλκετ Ριτζάι, αναφέρεται στην υπερβολική δημοσιότητα που έχει δοθεί στην υπόθεση, ενώ κάνει συνολικά λόγο για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας λόγω της υπόθεσης αυτής. Αναφέρει πάντως πως θα προσπαθήσει να αποδείξει την πραγματική διάσταση των πραγμάτων και δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στην κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

-Πιστεύετε ότι έχει παραβιαστεί το τεκμήριο της αθωότητας με τη δημοσιότητα που έχει ήδη δοθεί σε αυτήν την υπόθεση;

«Θεωρώ ότι η δημοσιότητα που δόθηκε στην υπόθεση αυτήν πραγματικά έρχεται σε σύγκρουση με το τεκμήριο της αθωότητας. Το λέω αυτό διότι μετά τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα οι κατηγορούμενοι είναι ήδη αυτοί που έχουν καταδικαστεί στην κοινή γνώμη χωρίς να έχουν δικαστεί καν από τους φυσικούς δικαστές και αυτό είναι άδικο γιατί θίγονται πρόσωπα και κινδυνεύουν οικογένειες».

-Η εμπλοκή του πελάτη σας σε αυτήν την υπόθεση ποια είναι, είναι αθώος;

«Δίνουμε την ανάλυση που πρέπει για την κάθε συνομιλία από την οποία προκύπτει πως ο πελάτης μου, ο Γιώργος Τσακογιάννης, δεν έχει καμία σχέση για αυτά που κατηγορείται και αυτό θα προσπαθήσουμε να το αποδείξουμε σε κάθε περίπτωση ενώπιον των φυσικών δικαστών. Θα προσπαθήσουμε με ανάλυση να υποστηρίξουμε και να αποδείξουμε τι εννοούσε φάση των συζητήσεων ο πελάτης μου μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα που είναι κρατούμενος, σε αντίθεση με άλλους που έχουν όλο το χρόνο να ετοιμάσουν την υπεράσπισή τους και να βρουν τα μέσα που πρέπει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου