Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Το video του στημένου αγώνα


Ο αρχηγός της Ηλιούπολης και κατηγορούμενος στο μεγάλο σκάνδαλο της «Παράγκας» του ποδοσφαίρου, ο Μιχάλης Νικολόπουλος, στις 21 Μαρτίου του 2011, έριξε κάποιες ποδοσφαιρικές «ζεϊμπεκιές» στον αγώνα Ηλιούπολη - Λεβαδειακός, ο οποίος έληξε με σκορ 2-4, αν και το ημίχρονο ήταν 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.

Οι επίμαχες φάσεις

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ομάδα της Ηλιούπολης, αφού στο 27ο λεπτό βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-0. Μέχρι που ο αμυντικός της Ηλιούπολης άρχισε να υποπίπτει σε κάποια ποδοσφαιρικά λάθη.

Στο 42ο λεπτό κάνει πέναλτι στον επιθετικό του Λεβαδειακού και το σκορ γίνεται 2-1. Όμως, τα λάθη δεν τελειώνουν εκεί, αφού στο 62ο λεπτό του παιχνιδιού βάζει αυτογκόλ σε μια ανύποπτη φάση και η ομάδα του Λεβαδειακού ισοφαρίζει σε 2-2.

Έως του έρθει το 72 λεπτό που θα καλύπτει τον επιθετικό της ομάδας από τη Λειβαδιά και αυτός θα σκοράρει, για να κάνει το 2-3. Για την ιστορία, το τελικό σκορ ήταν 2-4 υπέρ του Λεβαδειακού και το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι μέσα στη λίστα των υπόπτων αγώνων της UEFA.

Δείτε το βίντεο με τις στημένες φάσεις



Νέα σύλληψη για τα στημένα

Συνελήφθη την Παρασκευή το βράδυ στην Καρδίτσα και μεταφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Αθήνα, για ν’ απολογηθεί, ο Βασίλης Γεωργιτσάκος...

Πρόκειται για έναν εκ των, επιπλέον, πέντε κατηγορούμενων για την υπόθεση των στημένων αγώνων, για τους οποίους είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου.

Ο Βασίλης Γεωργιτσάκος πήρε προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του, για την ερχόμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διατηρούσε παράνομο γραφείο στοιχημάτων στη Θεσσαλία. Ήταν στενός συνεργάτης του επίσης συλληφθέντος πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και του Πιερικού Δημήτρη Ζαβαντία, με τον οποίο - όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ελληνική Αστυνομία - «έστηνε» ποδοσφαιρικούς αγώνες της Β΄ και Γ Εθνικής, κυρίως με ομάδες της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Επίσης, υπαρχιφύλακας που υπηρετούσε στην Ξάνθη τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου για την ίδια υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός είναι και διαιτητής.

Τον ψάχνουν, αλλά δεν... τον βρίσκουν

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους 4 εναπομείναντες καταζητούμενους φέρεται να βρίσκεται στην Αθήνα και μάλιστα σε συγκεκριμένη Vip συνοικία, αλλά, παρ' όλα αυτά, η αστυνομία δεν μπορεί να τον εντοπίσει. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν το άτομο αυτό απολάμβανε μίας ιδιότυπης «ασυλίας» από τις διωκτικές αρχές.

«Ο Σταύρος είναι αθώος»

Εν τω μεταξύ, ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος είναι ο ένας από τους τέσσερις καταζητούμενους για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια, είχε επικοινωνία με τη «Δίκη» και δήλωσε: «Ο Σταύρος είναι αθώος. Δεν υπάρχει ούτε μία γραμμή ενοχής του στη δικογραφία. Δεν έχει παίξει ποτέ στοίχημα και δεν γνωρίζει από αυτά τα πράγματα. Αφήστε με εμένα, κοιτάξτε το παιδί. Κακώς κατηγορείται».

Αναμένονται νέες συλλήψεις

Συνέχεια στην υπόθεση των στημένων αγώνων έρχεται να δώσει το νέο σκάνδαλο που αναμένεται να συνταράξει, πάλι, τα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας «Goal news», μετά τις συλλήψεις για το κύκλωμα με τους στημένους αγώνες, η Δικαιοσύνη ερευνά ένα νέο σκάνδαλο, το οποίο αφορά σε «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», «λευκά» συμβόλαια και κατ' επέκταση φοροδιαφυγή. Μια υπόθεση, που σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, θα φέρει στη Δικαιοσύνη άλλα 170 άτομα!

Στην υπόθεση αυτή φέρονται να εμπλέκονται άτομα που είναι αναμεμειγμένα και στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όσοι παράγοντες εμπλέκονται προωθούσαν τα παράνομα κερδισμένα (μεγάλα) ποσά στις ΠΑΕ που διοικούσαν, συμφωνώντας με ποδοσφαιριστές που αγόραζαν στις ομάδες τους στη σύναψη «λευκών» συμβολαίων. Τα χρήματα τα έδιναν, αλλά κάτω από το τραπέζι! Η φοροδιαφυγή έγκειται στο γεγονός ότι στα συμβόλαια αναγραφόταν μόνο ο μισθός του παίκτη, με αποτέλεσμα να αποδίδονται στην εφορία ελάχιστοι φόροι.

«Δεν έχω καμία σχέση με ''στήσιμο'' παιχνιδιού»

Ο Γ. Γεωργιάδης
Γραπτή δήλωση συνέταξε ο Γιώργος Γεωργιάδης, αναφορικά με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ελπίδων, που συμπεριλαμβάνεται στους 68 στους οποίους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ανέφερε ότι δεν έχει καμία σχέση με «στήσιμο» αγώνα ή αλλοίωση αποτελέσματος.

«Βρίσκομαι δυστυχώς στη δύσκολη θέση να διατυπώσω σύντομα την άποψή μου, αν αυτή έχει κάποια βαρύτητα μέσα στο σύνολο των γεγονότων των τελευταίων ημερών. Δηλώνω ότι δεν έχω καμία σχέση με ''στήσιμο'' παιχνιδιού ή με την αλλοίωση της αγωνιστικής απόδοσης οποιασδήποτε ομάδος και ότι άδικα κατηγορούμαι για κάτι που και εγώ ο ίδιος δεν μπορώ να καταλάβω. Είναι πολύ λυπηρό για την οικογένεια μου, τους γονείς και τους ανθρώπους γύρω μου, αλλά και για μένα προσωπικά το εξής γεγονός: Ενώ σε 20 χρόνια ποδοσφαιρικής και προπονητικής καριέρας δεν έγινα ποτέ βορά για κακεντρεχή σχόλια, όσον αναφορά τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά μου, υφίσταμαι εδώ και λίγα 24ωρα την ανελέητη αρνητική δημοσιότητα (χωρίς να ευθύνονται οι δημοσιογράφοι) γύρω από το όνομά μου» αναφέρει στην γραπτή του δήλωση και συνεχίζει:

«Δηλώνω απερίφραστα τη συμπαράστασή μου στην προσπάθεια της ΕΠΟ και της Ελληνικής Δικαιοσύνης να ξεκαθαρίσει το ομιχλώδες τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από το οποίο υποφέραμε και υποφέρουμε αδίκως εγώ και κάποιοι συνάδερφοι μου ενδεχομένως. Εκφράζω, όμως, και τη βαθιά μου ανησυχία για το πόσο απροστάτευτη μοιάζει ξαφνικά η πορεία, η καριέρα και η καθημερινότητα ενός ανθρώπου, που δεν θέλησε ποτέ να βρίσκεται στο προσκήνιο για μη ποδοσφαιρικό λόγο. Θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία της Εθνικής Ομάδας, του προέδρου και του τεχνικού διευθυντή της».

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου