Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Αναβάλλεται το πρωτάθλημα


Ολα δείχνουν πως το νέο πρωτάθλημα της Super League δεν πρόκειται να ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού, αν τελικά ξεκινήσει...

Ο σχεδιασμός ήταν για τις 27 και 28 Αυγούστου, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού, αλλά αυτό θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να συμβεί και τούτο διότι οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των στημένων αγώνων το καθιστούν απαγορευτικό, μιας και δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση από πλευράς των εμπλεκομένων ομάδων στην υπόθεση των στημένων που κάποιες από αυτές δεν αποκλείεται ακόμη και να υποβιβαστούν, κάτι για το οποίο θα αποφανθεί η αθλητική Δικαιοσύνη, ανεξάρτητα από την εξέλιξη της υπόθεσης στην ποινική Δικαιοσύνη που αναμένεται να τραβήξει εις μακρόν.

Από πλευράς Super League, που ίσως μετά την Τρίτη να έχει και νέα ηγεσία, φαίνεται ότι υπάρχει θετική γνώμη ως προς την αναβολή στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Οι πληροφορίες θέλουν και την ΕΠΟ, αλλά και τον πρόεδρό της, τον Σοφοκλή Πιλάβιο, να συναινούν στο να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα, τουλάχιστον στα τέλη Αυγούστου, και παρότι η εθνική ομάδα έχει υποχρεώσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου για τα προκριματικά του Euro 2012, αντιμετωπίζει στις 2 Σεπτεμβρίου το Ισραήλ και στις 6 του ίδιου μήνα τη Λετονία, αμφότερα τα παιχνίδια εκτός έδρας.

Ως πιο πιθανή ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος φαντάζει η 17η και 18η Σεπτεμβρίου, αν τελικά ξεκινήσει, διότι υπάρχει και η πρόσφατη δήλωση του γγΑ Πάνου Μπιτσαξή που έχει πει πως δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα.

Το CAS θα αποφασίσει για τον Ολυμπιακό Βόλου

Σε ανοιχτή γραμμή με την UEFA βρίσκεται η ΕΠΟ για το θέμα της συμμετοχής του Ολυμπιακού Βόλου στο Γιουρόπα Λιγκ, η οποία δεν είναι καθόλου σίγουρη, όπως σίγουρη δεν είναι και η παραμονή της θεσσαλικής ομάδας -και όχι μόνο αυτής- στη Super League.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει ενημερωθεί για τις εξελίξεις στους στημένους αγώνες, επειδή είναι ένα θέμα που την αφορά άμεσα, μιας και ξεκινούν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Γιουρόπα. Η ΕΠΟ περιμένει στο ακουστικό της, επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο να αποκλείσει η UEFA τον Ολυμπιακό Βόλου ή μπορεί να ζητήσει να τον στείλει η ομοσπονδία στο CAS, που είναι το μόνο αρμόδιο όργανο να αποφασίσει αν πρέπει να επιβληθεί ποινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου