Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Στην κόψη του ξυραφιού ο ΟΦΗ!


Σήμερα στις 10 το πρωί ξεκινάει το διήμερο... σούπερ ντέρμπι για τον ΟΦΗ στον εδώ και πολλές βδομάδες αγώνα του για ανατροπή των δεδομένων.

Η αρχή γίνεται στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, ενώ όλα τα λεφτά ίσως αποδειχτεί η αυριανή εκδίκαση στο Εφετείο των ασφαλιστικών μέτρων κατά της ομοσπονδίας.

Η σημερινή υπόθεση αφορά την προσφυγή των Κρητικών κατά των αποφάσεων που πήραν τα διοικητικά συμβούλια της Super League και της Football League. Οι δύο διοργανώτριες αρχές καταψήφισαν την προηγούμενη εβδομάδα την πρόταση της ομοσπονδίας για μη ισχύ των αδειοδοτήσεων στη Football League, με βάση και την άποψη της UEFA.

Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά, ο Ομιλος ζητάει την αλλαγή σύνθεσης της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ, κάνοντας λόγο για μη νόμιμη σύνθεση.
Το «παρών» στην Αθήνα θα δώσει πολυπληθής αντιπροσωπεία, με την αισιοδοξία να είναι εμφανής στα πρόσωπα όλων.

«Γιατί πήγαμε στα πολιτικά δικαστήρια»

Μία από τις πλέον δυναμικές παρουσίες στις κατά καιρούς μάχες του ΟΦΗ είναι αυτή των μελών του Συλλόγου Μετόχων, οι οποίοι δεν έχουν διστάσει να συγκρουστούν απευθείας με την ΕΠΟ. Ο πρόεδρος των μικρομετόχων των Κρητικών Ανδρέας Μανουσάκης μίλησε σε αθλητικό ραδιοσταθμό, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η ΠΑΕ οδηγήθηκε στην προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.

«Στη Football League μετέχουν 18 ομάδες, εκ των οποίων οι 15 είναι κατηγορούμενες είτε για τα ''στημένα'' παιχνίδια είτε για τα πλαστά δελτία. Διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχουν αξιοκρατία και ισονομία, για αυτό και αποφασίσαμε να προσφύγουμε στα πολιτικά δικαστήρια. Ο ΟΦΗ δεν συμμετείχε σε κανένα ''στημένο'' ματς και σε καμία είδους συνδιαλλαγή» δήλωσε για να προσθέσει: «Ο σύλλογος δεν προσπαθεί να κερδίσει με πολιτικές πιέσεις κάτι που δεν δικαιούται. Η ομάδα μας έχει 60 εκατ. ευρώ περιουσιακά στοιχεία και είναι έβδομη στα εισιτήρια στην Ελλάδα, παρότι τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου