Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Πλέι οφ… με μαγιό και δίχαλο!


Αυτό που φαινόταν σαν αστείο πριν από λίγο καιρό, ότι θα μαζευτούν ομάδες από τις παραλίες για να παίξουν πλέι οφ, πιθανότατα θα γίνει πραγματικότητα!

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι πολλά, αλλά το sport-fm.gr προσπαθεί να απαντήσει στο βασικότερο: Τι θα γινόταν αν τα πλέι οφ γίνονταν… αύριο;

Βέβαια, κανείς από εμάς δεν έχει το χάρισμα να προβλέπει το μέλλον. Ούτε μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά ποιά από τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ -εφόσον αυτά γίνουν- της Football League θα αγωνίζεται του χρόνου στα σαλόνια.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να σας παρουσιάσουμε την σημερινή κατάσταση των ομάδων (ΟΦΗ, Λεβαδειακός, Τρίκαλα, Δόξα Δράμας), που ενδεχομένως να παίξουν μέσα στο κατακαλόκαιρο τα σημαντικότερα ματς της… περασμένης χρονιάς.

Διαβάστε σε τι φάση βρίσκονται ΟΦΗ, Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας και Τρίκαλα:

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ πάλεψε περισσότερο απ’ όλες τις ομάδες που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία προκειμένου να διεξαχθούν τα πλέι οφ. Κι αν όπως όλα δείχνουν τα πλέι οφ αποφασιστεί ότι θα γίνουν, τότε οι κρητικοί θα έχουν κερδίσει μια σημαντική μάχη. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι έχει κερδηθεί κι ο πόλεμος… Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου έχουν φύγει για τις… παραλίες από την περασμένη Παρασκευή και, μέχρι στιγμής, δεν έχουν κληθεί να επιστρέψουν. Το θέμα που προκύπτει, όμως, όπως και για τις υπόλοιπες ομάδες, είναι το πότε θα γυρίσουν και ποιοι θα είναι αυτοί.

Τα συμβόλαια που έληγαν στις 30 Ιουνίου ήταν έντεκα. Μεταξύ αυτών ήταν και των Τάντιτς, Αγρίτη και Μπερτίν, για τους οποίους έχει προκύψει θέμα. Η πιο ξεκάθαρη περίπτωση είναι αυτή του Τάντιτς, ο οποίος αποχώρησε απο το Ηράκλειο με διάθεση να μην ξαναγυρίσει, αλλά όπως φαίνεται δεν θα λείψει σε κανέναν. Άλλωστε, ο Νίκος Αναστόπουλος δεν τον υπολογίζει στα πλάνα του.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Μπερτίν, ο αμυντικός από την Αϊτή ανήκει πλέον στην ΑΛΚΗ Λάρνακας. Η κυπριακή ομάδα τον έχει εντάξει στο δυναμικό της και ο παίκτης έχει ξεκινήσει ήδη προετοιμασία μαζί της. Κανείς δεν αποκλείει ότι θα του ζητηθεί να επιστρέψει άρον άρον στην Κρήτη, αν κι αυτό το ενδεχόμενο συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες.

Η περίπτωση που ενδιαφέρει και προβληματίζει περισσότερο τους κρητικούς είναι αυτή του Αγρίτη. Ο 30χρονος επιθετικός, ο οποίος ήταν ένα από τα πολυτιμότερα «όπλα» του ΟΦΗ τη φετινή σεζόν, έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Κέρκυρα (για τα επόμενα δύο χρόνια). Σε αντίθεση με τους άλλους δύο, ο Αγρίτης θα κληθεί σίγουρα να βοηθήσει στη μάχη της ανόδου, κι αυτό είναι κάτι που, όπως λέγεται, το θέλει κι ο ίδιος.

Λεβαδειακός

Στο Λεβαδειακό τα πράγματα είναι κι εκεί... ρευστά. Εκεί, προκύπτει και θέμα προπονητή, με την έννοια ότι ο Γιάννης Παπακώστας, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στο σκάνδαλο Koriopolis, θα βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας στη διαδικασία των πλέι οφ.

Αυτός θα οδηγήσει το «άρμα» της Λιβαδειάς και το ζήτημα είναι αν το μυαλό του θα είναι αρκετά «καθαρό» ώστε να τα καταφέρει. Οι παίκτες αφέθηκαν ελεύθεροι από την περασμένη Παρασκευή όμως εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων κλήθηκαν να επιστρέψουν στις προπονήσεις αύριο 7 Ιουλίου.

Οι παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στις 30 Ιουνίου είναι οκτώ. Μεταξύ αυτών αξίζει να αναφερθούν οι περιπτώσεις των Κόλτσου, Ταραλίδη και Τριποτσέρη. Και στους τρεις έχει γνωστοποιηθεί η διάθεση του συλλόγου να ανανεώσουν τη συνεργασία τους, οπότε υπάρχουν πιθανότητες να παίξουν στα πλέι οφ.

Η πιο πολύπλοκη περίπτωση απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές είναι του Μπάρκογλου, ο οποίος ανήκει πλέον στην Κέρκυρα με την οποία θα ξεκινήσει προπονήσεις στις 11 Ιουλίου. Η εμπειρία του 33χρονου επιθετικού θα είναι πολύτιμη στη μάχη για τα πλέι οφ, ωστόσο κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για το αν θα δώσει το «παρών».

Δόξα Δράμας

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει η Δόξα Δράμας και σε περίπτωση που γίνονταν τα πλέι οφ… αύριο, μάλλον, δεν θα κατέβαζε ούτε εντεκάδα. Οι προπονήσεις έχουν σταματήσει εδώ και περίπου 20 ημέρες, ενώ ακόμα και μετά από τις τελευταίες εξελίξεις οι ποδοσφαιριστές -αυτοί που έχουν μείνει- δεν έχουν κληθεί να επιστρέψουν.

Οι Μαρκόφσκι, Χλωρός, Πακάλτσης, Τσιμπλίδης, Γκονζάλες, Μοσχάκης, Λίμα, Χατζηζήσης, Γελαδάρης, Τοπαλίδης, Βρέτζος, Ρούτσης, Καρακώστας, Αλεξάντροβιτς, Σέρεμετ και Ντε Φαρία, έχουν μείνει ελεύθεροι και κάποιοι από αυτούς έχουν ενημερωθεί πως δεν υπολογίζονται. Μάλιστα εξαιρετικά δύσκολο είναι να συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας ο Μιχάλης Γρηγορίου, ο οποίος δεν έχει απαντήσει ακόμα σε πρόταση ανανέωσης που του έχει γίνει.

Όπως και να έχει, πάντως, τη δεδομένη στιγμή φαίνεται πως είναι αδύνατο για τη Δόξα να συμμετάσχει στη διαδικασία των πλέι οφ...

Τρίκαλα

Τα ίδια με τη Δόξα ισχύουν και για τα Τρίκαλα, τα οποία αυτή την στιγμή έχουν ελάχιστους παίκτες με συμβόλαια που έχουν ισχύ και σε περίπτωση που γίνονταν πλέι οφ… αύριο θα ήταν αδύνατο να συμμετάσχουν.

Οι Γεωργίου, Σαββίδης, Μίνγκας, Μανουσάκης, Γιώτας, Τελκίνσκι, Τόλιος, Μπακομήτρος, Ζαφείρης, Χρήστου, Μπριλάκης, Μπουκουβάλας, Στεπάνοβιτς, Τζάνης, Πέρεζ και Ουέλινγκτον έχουν μείνει ελεύθεροι και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να επιστρέψουν για να αγωνιστούν.

Παράλληλα το συμβόλαιό του Κοντογουλίδη έχει λυθεί, ενώ σε συζητήσεις βρίσκονται και άλλοι παίκτες για να μείνουν ελεύθεροι. Οι προπονήσεις έχουν σταματήσει από την περασμένη Πέμπτη, ενώ μέχρι τότε την ομάδα την προπονούσε ο Καλογιάννης, ο οποίος ήταν ο βοηθός του Βαζάκα που αποχώρησε.

Πάντως, αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι η δήλωση του προέδρου του συλλόγου, Βαγγέλη Πλεξίδα, ο οποίος μιλώντας σε τοπικό Μέσο (την Πέμπτη) ισχυρίστηκε ότι είναι σίγουρος πως η ομάδα θα αγωνίζεται του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα… χωρίς, όμως, να βρίσκεται αυτός στον προεδρικό θώκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου