Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Στα play off ο ΟΦΗ χωρίς αδειοδότηση!


Απόφαση-κόλαφος για την ΕΠΟ και μεγάλη δικαίωση για τον ΟΦΗ, καθώς το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ διέταξε την ακύρωση της απόφασης για μη αδειοδότηση των Κρητικών, δεχόμενη ότι είχε κακή σύνθεση η επιτροπή αδειοδότησης.

Παράλληλα, το Διαιτητικό Δικαστήριο διέταξε και την επανεξέταση του φακέλου του ΟΦΗ από επιτροπή, η οποία θα έχει άλλη σύνθεση.

Ουσιαστικά το θέμα είναι τυπικό, καθώς η επιτροπή που θα ελέγξει το φάκελο (χωρίς τα κριτήρια που ισχύουν για τις ομάδες της Super League) θα δώσει το "οκ" για να συμμετάσχει κανονικά ο ΟΦΗ στα πλέι-οφ.

Έτσι παρά την αρνητική εισήγηση από την Super League και την Football League, οι Κρητικοί πήραν το πράσινο φως για να συμμετάσχουν στα πλέι οφ για την άνοδο αν αυτά διεξαχθούν.

Την πλευρά του ΟΦΗ εκπροσώπησαν στην ΕΠΟ, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλη Ξημέρη καθώς και οι νομικοί της ΠΑΕ, Ντίνος Μανταδάκης, Μανώλης Φωτάκης, Πέτρος Καϊμακάμης.

Επίσης, η Football League θα πρέπει να τροποποιήσει την προκήρυξη για το πρωτάθλημα, λαμβάνοντας υπόψιν την επιοστολή της UEFA και την πρόταση της ΕΠΟ, που είχαν εισηγηθεί να μην ισχύσουν για φέτος τα κριτήρια αδειοδότησης.

Έτσι, στα play off θα αγωνιστούν χωρίς κριτήρια αδειοδότησης ο ΟΦΗ, τα Τρίκαλα, ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί πλήγμα για την αξιοπιστία της ΕΠΟ και διασυρμό της Ομοσπονδίας, καθώς έρχεται σε αντίθεση:

1) Με τη Σούπερ Λίγκα, τα μέλη της οποίας είχαν αποφασίσει ομόφωνα να ισχύσουν τα κριτήρια αδειοδότησης για τις ομάδες της Football League.

2) Mε το Δ.Σ της ΕΠΟ, που υιοθέτησε τα κριτήρια για τις αδειοδοτήσεις.

3) Με τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που είχε απορρίψει το αίτημα του ΟΦΗ.

4) Με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ, που είχε κρίνει νόμιμη τη σύνθεση της επιτροπής αδειοδότησης, η οποία ασχολήθηκε με τον φάκελο του ΟΦΗ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο ΟΦΗ θα αποσύρει την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια και στην ΕΠΟ μπορούν να αισθάνονται πως επιτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους και να νιώθουν ευτυχισμένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου