Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

"Σε σύγχυση και πανικό η Σούπερ Λίγκα"


Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Ηρακλή και τη Σούπερ Λίγκα, με τους Θεσσαλονικείς να υποστηρίζουν ότι η Λίγκα βρίσκεται σε σύγχυση και πανικό και αγνοεί τη δικονομία του CAS...

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής:

«Προκαλεί εντύπωση η ανακοίνωση της Super League να σπεύσει άμεσα σε ανακοίνωση σχετικά με την χτεσινή απόφαση του Αθλητικού Δικαστηρίου της Λοζάνης να ξεκινήσει την διαδικασία και ουσιαστικά να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης. Αυτοί που διάβασαν προσεχτικά τόσο την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, όσο και την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης της διοργανώτριας θα κατάλαβαν ότι υπάρχει ακριβής συμφωνία όσον αφορά στην απόφαση του CAS! Ουσιαστικά η έφεση θα εκδικαστεί, που σημαίνει ότι σύμφωνα με τον 20.3 του ΚΑΠ η διοργανώτρια δεν μπορεί να επικυρώσει την βαθμολογία. Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ αυτό ακριβώς ανακοίνωσε χτες (05/07) και αυτή είναι η αλήθεια. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ να ενημερώνει τους φιλάθλους για ευχάριστα θέματα, όπως το χτεσινό, αλλά και να αναλύει σωστά τα αγγλικά κείμενα του δικαστηρίου του CAS.
Επομένως, γίνεται αντιληπτό από την ανακοίνωση της Super League, ότι η τελευταία βρίσκεται σε σύγχυση και πανικό, καθώς όχι μόνο δεν έχει καταλάβει την σημασία της χτεσινής Διαταγής του CAS, αλλά προφανώς δεν γνωρίζει και την δικονομία του. Παραλείπει δε να ενημερώσει το φίλαθλο κοινό ότι, ναι μεν η ΠΑΕ Ηρακλής θα πρέπει να καταθέσει τον φάκελο δικογραφίας μέχρι της 15 Ιουλίου, αλλά επίσης ότι τόσο η ΕΠΟ όσο και η διοργανώτρια έχουν 20 ημέρες (και όχι 10 όπως πιστεύει η τελευταία) για να καταθέσουν τις απαντήσεις τους στον φάκελο δικογραφίας της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ. Αυτό σημαίνει ότι για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος της διαδικασίας, υπάρχει προθεσμία μέχρι τις 4 Αυγούστου. Όσον αφορά στο δεκαήμερο στο οποίο αναφέρεται η Super League, η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ είναι διατεθειμένη να προσφέρει δωρεάν νομική βοήθεια όσον αφορά στην ανάλυση του αγγλικού κειμένου του CAS ξεκαθαρίζοντας ότι, η διοργανώτρια, σύμφωνα με την Διαταγή του Αθλητικού Δικαστηρίου της Λοζάνης, πρέπει σε 10 ημέρες από τις 15 Ιουλίου να απαντήσει στην Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων που θα καταθέσει η ΠΑΕ. Αυτή η ημερομηνία δεν έχει καμία σχέση με την εξέταση της ουσίας της υπόθεσης η οποία θα γίνει κανονικά. Να τονίσουμε επίσης, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ότι η δικονομία του CAS εμπεριέχει έναν μέσο όρο ολοκλήρωσης της διαδικασίας 4 μηνών.
Επίσης η διοργανώτρια αναλύεται σε έωλα και μη σχετικά επιχειρήματα για την υπόθεση της αδειοδότησης δείχνοντας ξανά την έλλειψη επιχειρημάτων της αλλά και τον πανικό στον οποίο έχει περιέλθει η ιδία αλλά και πιθανότητα κάποια από τα, υπό ανακριτική εξέταση, μέλη της. Το αρμόδιο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, όπως όλοι γνωρίζουν, εξέτασε την υπόθεση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ χθες (05/07) και ανεξάρτητα από την απόφασή του, η τελευταία διατηρεί όλα το νόμιμα δικαιώματα της προς περαιτέρω έφεση στο CAS.
Τελειώνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι αν η διοργανώτρια αρχή είχε την ιδία σπουδή σε πολλά από τα νομικά της θέματα, πολλά προβλήματα θα είχαν αποφευχθεί. Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ δέχεται έναν ανελέητο πόλεμο και είναι δικαίωμα της να ενημερώνει τον φίλαθλο κόσμο της Ελλάδας, με υπεύθυνο και σοβαρό τρόπο, για αποφάσεις οι οποίες αφορούν, τουλάχιστον, στις πρώτες δύο κατηγορίες των ελληνικών πρωταθλημάτων. Όπως είχαμε προαναγγείλει, θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας μέχρι τέλους και, τόσο η ΠΑΕ, όσο και η νομική της υπηρεσία δεν θα υποκύψουν σε απειλές, αλλά ούτε και θα προβούν σε παραπληροφόρηση. Κανείς δεν μπορεί να σβήσει την τεράστια ιστορία του ΗΡΑΚΛΗ, η οποία αποτελεί κόσμημα για τον χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου και φαίνεται ξεκάθαρα από την μη εμπλοκή του στις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις, στις οποίες συγκεκριμένα μέλη της διοργανώτριας εμπλέκονται. Σε αντίθεση με αυτά τα μέλη, σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας και σταματούμε εδώ τα συμπεράσματα, διατηρούμε, όμως, το δικαίωμα να επανέρθουμε. Σε λίγες ημέρες, όταν η Super League θα λάβει τον φάκελο της δικογραφίας από το CAS, θα δει πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Ευελπιστούμε ότι και τότε θα δείξει την ίδια σπουδή και θα ενημερώσει τον κόσμο για τις κατηγορίες και τα στοιχεία που θα εμπεριέχονται στον φάκελο της δικογραφίας και (πιθανότατα) και την Εισαγγελία, η οποία, μάλλον, θα πρέπει να λάβει γνώση.

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου