Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Πηλαδάκης: "Έχουν τρομάξει τα μάτια μου"


Για τις αποφάσεις εις βάρος της ΑΕΛ, το κακό που προκαλούν οι "αιώνιοι" αλλά και την κάθαρση που ζητάει όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα μίλησε ο Κώστας Πηλαδάκης.

Την απαισιοδοξία του για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξέφρασε ο πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης.

Ο "ισχυρός άνδρας" της ΑΕλ, εμφανίστηκε χολωμένος από την στάση της Πολιτείας και την ατιμωρησία και καταλόγισε ευθύνες στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, μίλησε στον “Sentra 103,3” αναφέροντας αναλυτικά:

- Για ποιο πρωτάθλημα, της Super League ή της Football League προετοιμάζεται η Λάρισα;

Κάτι στη μέση ήταν και είναι ακόμα. Νομίζω ότι είναι υποχρέωσή μας να προσπαθήσουμε, με όποια ένδικα μέσα υπάρχουν, να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες δικαίωσης. Από εκεί και πέρα, αν υπάρχει χρόνος να ξεκινήσει το πρωτάθλημα είναι κάτι που θα το αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα, ανάλογα με τις δικαστικές κινήσεις που θα κάνει ο καθένας μας”.

- Για το σκεπτικό της απόφασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ;

Έχουν τρομάξει τα μάτια μου με αυτά που συμβαίνουν. Ακούω δηλώσεις παραγόντων, ότι γνωρίζουν από προχθές ότι την Δευτέρα θα βγει η απόφαση. Εμείς γιατί δεν γνωρίζουμε το σκεπτικό της απόφασης και οι άλλοι ξέρουν πότε θα βγει;

- Πάντως έχουμε μεσημέρι και δεν έχει βγει ακόμα το σκεπτικό...

Ναι, αλλά αυτή η βεβαιότητα από που προκύπτει; Γιατί κάποιος δεν το ρωτάει;

- Αν αναφέρεστε στις πληροφορίες που ερχόντουσαν από την πλευρά των νομικών συμβούλων του Ολυμπιακού Βόλου, το ρωτήσαμε την περασμένη Παρασκευή;

Επίσημες δηλώσεις έγιναν, δεν ήταν πληροφορίες”.

- Η απάντηση όμως αυτή ήταν. “Έχω τις πληροφορίες μου”.

Τι σημαίνει αυτό;”

- Φαντάζομαι ότι έχουν μιλήσει με την γραμματεία, με τον εισηγητή... Δε ξέρω..

Μα δεν δημοσιοποιούνται αυτά, πριν δημοσιοποιηθούν επισήμως. Πως βρίσκουν τέτοιες προσβάσεις σε ανθρώπους; Αυτή είναι η απορία μου”.

- Σας κάνει εντύπωση που το διατακτικό της απόφασης έχει εκδοθεί πριν από δώδεκα μέρες και ακόμα δεν έχουμε το σκεπτικό;

Είναι και άλλα πολλά πράγματα που μου κάνουν εντύπωση. Υπήρχε η ανακοίνωση ότι η απόφαση θα εκδοθεί την Πέμπτη. Την Τρίτη υπήρχε μια διαρροή από την UEFA και την Τετάρτη βγήκε η απόφαση. Δεν καταλαβαίνω τον πανικό που πιάνει τους ανθρώπους ανά πάσα στιγμή. Επίσης θέλω να πω και κάτι άλλο. Αν και δεν είμαι ο κατάλληλος, ο ΚΑΠ προβλέπει ότι όλοι οι δικαστές πρέπει να είναι τακτικοί και μόνο σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας μπορεί να είναι συνταξιούχοι. Ποια ήταν η ανωτέρα βία και παραμένουν έναν χρόνο μετά; Κανείς δεν έχει καταλάβει.

- Για να κάνω στον συνήγορο του διαβόλου, η ανωτέρα βία έγκειται στο ότι όταν έγινε μέσω κλήρωσης των τακτικών δικαστών υπήρχαν προβλήματα γραφειοκρατικά. Το θυμάμαι γιατί έμειναν χωρίς στελέχωση συγκεκριμένες επιτροπές για έναν ή ενάμιση μήνα στην αρχή της σεζόν...

Να σας θυμίσω ότι είχαν οριστεί έναν χρόνο πριν. Ζούμε εποχές που ο κόσμος ζητάει διαφάνεια. Όταν ο κόσμος ζητάει διαφάνεια, και έχει περάσει ένας χρόνος, πιέζουμε και βρίσκουμε λύση για να βρούμε έναν τρόπο να υπηρετήσουμε την διαφάνεια. Να ήταν ένας μήνας να το καταλάβω. Κανείς δεν ασχολήθηκε, είτε γιατί δεν ήθελε, είτε γιατί άλλους λόγους”.

- Η Λάρισα ασχολήθηκε με αυτό;

Δεν έχω την αρμοδιότητα να ορίζω τακτικούς δικαστές...”

- Όχι, αλλά να το θέτατε το θέμα στα αρμόδια όργανα. Στην Σούπερ Λίγκα ας πούμε...

Διαμαρτύρομαι έναν ολόκληρο χρόνο και πείτε μου, πώς πρέπει να αισθάνομαι σήμερα που η ομάδα μου θα είναι στη Β' εθνική και οι ομάδες που κουμπώνουν παιχνίδια είναι στη Super League. Μπορείτε να μου το εξηγήσετε αυτό για να δώσω και εγώ μετά μια ερμηνεία γιατί δεν πίεσα την ΕΠΟ για τους δικαστές;

- Δεν μπορώ να σας τα εξηγήσω, άλλωστε τις ίδιες απορίες έχει και πάρα πολύς άλλος κόσμος, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των κανονισμών. Δηλαδή πώς βγήκε η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής και αν υπάρχει νομική βάση.

Θα ήθελα να πάω πιο μακριά. Κακώς μπαίνουν άνθρωποι στη φυλακή. Για μένα, η πρόθεση είναι ξεκάθαρη ότι αυτοί οι παράγοντες ήθελαν να ωφελήσουν πρώτα τις ομάδες τους και μετά τους εαυτούς τους. Δεν μπορώ να καταλάβω, εάν κάποιος κατηγορείται για ένα συγκεκριμένο αδίκημα, μπορεί να υπάρχει απόφαση για ένα άλλο αδίκημα. Ή είσαι αθώος ή ένοχος. Δεν υπάρχει ναι μεν, αλλά...Είναι ξεκάθαρο ότι φαίνεται σαν να το κατασκευάζουμε το θέμα”.

- Με βάση το αθλητικό δίκαιο και το αδίκημα που κατηγορούνται οι ομάδες και όχι τα φυσικά πρόσωπα, συμφωνώ μαζί σας, ότι υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Ή αθωώνονται ή υποβιβάζονται.

Η δήλωση ότι “κουμπώνω” ένα παιχνίδι δεν ξέρω πώς ερμηνεύεται από τον κόσμο. Επίσης με εξοργίζει και κάτι άλλο. Βλέπω μερίδα του Τύπου που επανειλημμένως γράφει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις και λογαριασμοί. Ας διαβάσουν τον ΚΑΠ, που λέει ότι τιμωρείται η πρόθεση για δωροδοκία...”

- Από και πέρα όμως, αν υπάρχουν πρόσωπα προφυλακισμένα, είναι κάτι που δεν αφορά την αθλητική δικαιοσύνη, αλλά την ποινική.

Μιλάω για τις δικές μου τοποθετήσεις. Κακώς μπαίνουν φυλακή. Να φύγουν από το ποδόσφαιρο, στην πράξη και στην ουσία. Όχι μόνο στην θεωρία

- Μα αν μπαίνουν στην φυλακή, μπαίνουν για ποινικά αδικήματα. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε.

Για την δική μου αντίληψη δεν με αφορά και δεν θέλω το κακό κανενός ανθρώπου, αρκεί να μην ενοχλούν το ποδόσφαιρο. Η δικαιοσύνη ας κάνει τη δουλειά της, αλλά εμένα με ενδιαφέρει το ποδοσφαιρικό κομμάτι”.

- Για αυτό και ρώτησα στην αρχή, για πιο πρωτάθλημα προετοιμάζεται η Λάρισα.

Η πρόθεσή μας και αυτό είναι το έντιμο, είναι να οριστικοποιηθούν όλες οι νομικές ενέργειες, από ανθρώπου που έχουν έννομο συμφέρον. Είμαστε εμείς, υπάρχει ο Πανσερραϊκός, ο Ηρακλής... Υπάρχουν πολλά θέματα σε εξέλιξη και κατά τη δική μου εκτίμηση για λόγους που είναι ουσιώδεις. Και στο εξωτερικό υπάρχουν πρωταθλήματα που δεν έχουν ξεκινήσει και δεν θα ξεκινήσουν αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο”.

- Αυτά το επιχειρήματα τα θέσατε στην Σούπερ Λίγκα που αποφάσισε να επικυρώσει την βαθμολογία;

Αποχώρησα από το συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας και έβγαλα ανακοίνωση, λέγοντας ότι όταν όλη η Ελλάδα ζητάει κάθαρση, γιατί δεν είναι μόνο οι φίλαθλοι των μεγάλων ομάδων, ο πανικός να επικυρωθεί η βαθμολογία, μου δείχνει άλλα πράγματα”.

- Πώς αντιμετώπισαν την θέση σας στην Σούπερ Λίγκα;

Για πάρα πολλή ώρα γράφαμε την ανακοίνωση στα πρακτικά της Λίγκας, όπου δεν θα επικυρωνόταν η βαθμολογία και θα ξανασυζητούσαμε στο τέλος του μήνα, έχοντας την επικοινωνία με τη Nova. Η Νova ήθελε να ξέρει πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα και δεν τους ένοιαζε η επικύρωση της βαθμολογίας. Ξαφνικά άλλαξε η κουβέντα και πήγαμε στην επικύρωση. Δεν γνωρίζω τους λόγους. Οι 7 που ψήφισαν πρέπει να μας απαντήσουν γιατί τους έπιασε πανικός”.

- Ας υποθέσουμε ότι θα αποδειχθεί ότι η απόφαση να μείνουν στην κατηγορία ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα ήταν εσφαλμένη και καταπέφτει, οπότε πρέπει αυτές οι ομάδες να αντικατασταθούν. Δεν μπαίνουμε εκ νέου σε έναν κυκεώνα προβλημάτων, δεδομένου ότι υπάρχει διχογνωμία;

Το δεδικασμένο είναι πως στην περίπτωση του Ηρακλή, καταλαμβάνει την 16η θέση και σώζεται ο Αστέρας Τρίπολης. Το τελευταίο μήνα έχουμε παλινωδίες αποφάσεων. Η μία έχει πλαστά χαρτιά και πέφτει, η άλλη αθωώνεται. Το ίδιο γίνεται με τις αδειοδοτήσεις. Τιμωρούνται οι ομάδες για προβλήματα παραγόντων και μετά από μία εβδομάδα αθωώνονται. Τα ίδια όργανα, για το ίδιο θέμα, έχουν βγάλει διαφορετικές αποφάσεις”.

- Για αυτό και η πλειονότητα της κοινής γνώμης είτε αποστρέφεται εντελώς γιατί δεν καταλαβαίνει τι ισχύει, είτε οργίζεται και φωνάζει ότι έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε δουλειά. Η κοινή γνώμη όμως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι η αποχή. Τούτη την ώρα, όμως αυτοί που καλούνται να αντιδράσουν είναι οι ίδιοι οι παράγοντες. Ένας από αυτούς είστε και εσείς.

Η κοινή γνώμη απαξιώνει, αλλά υπάρχει κι μια άλλη κοινή γνώμη που οργίζεται. Κανείς δεν έχει αντιληφθεί και καλό θα ήταν κάποιο Μέσο να κάνει έρευνα. Όταν αύριο το πρωί θα δούμε φασαρίες στα γήπεδα και θα ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες της βίας, γιατί πιθανώς στο πρώτο οφ -σάιντ μπουν οι οπαδοί στο γήπεδο και θα κυνηγούν τους αντιπάλους. Δεν έχει καταλάβει κανείς το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται όταν υπάρχει η αίσθηση ότι η αδικία δεν τιμωρείται. Μας λένε γραφικούς γιατί δεν είχαμε αποδείξεις. Τώρα που τα άκουσε όλη η Ελλάδα γιατί δεν τιμωρείται κανένας; Διάβασα μια μία εφημερίδα ότι τελικά συμφέρει να στήνεις παιχνίδια. Τελικά εκεί καταλήγουμε”.

- Όμως όσα έγιναν σας αφορούν όλους γιατί είστε όλοι μαζί. Δεν μπορείτε να φτιάξετε δύο ή τρεις λίγκες ή δεν γίνεται να πείτε κάποιοι ότι δεν σας ενδιαφέρει αν έχει φωτιά η αυλή του διπλανούς γιατί κάποια στιγμή θα φτάσει και την δική σας. Με τον πρόεδρο της ΕΠΟ έχετε μιλήσει τελευταίες ημέρες.

Έχω καιρό να μιλήσω με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Δεν είμαι από αυτούς που πηγαίνω έξω από το γραφείο του. Τον είδα δύο φορές φέτος και όχι κάθε μέρα όπως οι παράγοντες που ζητάνε διαιτητές. Αυτή είναι η διάθεση η δική μου. Δεν είμαι στο ποδόσφαιρο για να ενοχλώ τον κ. Πιλάβιο. Το αρμόδια όργανα πρέπει να λειτουργούν. Κανένας δεν σκέφτεται ότι θα έρθει η φωτιά στην δική του αυλή. Ίσως κάποιους τους βολεύει να έχουν δύο ομάδες στη Σούπερ Λγικ με -8 και -10 βαθμούς.

- Ναι, γιατί θα είναι πιο εύκολο να μείνουν στην κατηγορία.

Δεν σκέφτονται όμως πως κάποια στιγμή η φωτιά θα φτάσει και στη δική τους αυλή

- Αν όμως δεν επικοινωνήσεις με τον πρόεδρο της ΕΠΟ με ποιον θα επικοινωνήσεις;

Με τον κ. Πιλάβιο θα μιλούσα αν έβλεπα πως πάμε για κάθαρση. Βλέπω αντίθετα, πως συντηρείται μια κατάσταση. Ακόμα και με τις αποφάσεις που εξόργισαν τον κόσμο, λέμε πως βρέχει, αλλά μπορεί και να μας φτύνουν. Στο ποδόσφαιρο όλοι δικαιωνόμαστε ή μας τιμωρεί η κοινή γνώμη όταν κάνουμε πράγματα και σπάμε αυγά. Όταν απλώς τα τηγανίζουμε δεν πρόκειται κανείς να εκτιμήσει τις προθέσεις μας. Το μόνο που είδα από ανθρώπους της ΕΠΟ είναι να κάνουν νομολογίες, όπως ο κύριος Κουρίδης, που στη μία περίπτωση λέει έτσι και στην άλλη λέει αλλιώς. Βλέπω ένα ολόκληρο σύστημα να ενοχλήθηκε από τους διαλόγους και δεν έχουν διάθεση να θεραπεύσουν την κατάσταση. Θέλουν να περάσει, να ξεχαστεί. Και στο προηγούμενο σκάνδαλο δεν τιμωρήθηκε κανένας. Από όλες αυτές τις κινήσεις που κάνω όλη τη χρονιά και πιθανόν να έχουμε και του χρόνου την ίδια αντιμετώπιση από τη διαιτησία και να “κουμπώνουν” πάλι τα παιχνίδια μας.”

- Εννοείτε ότι του χρόνου είτε είναι η Λάρισα στην Football League είτε κάπου αλλού, επειδή ο Πηλαδάκης συμπεριφέρεται σαν “κακό σπυρί”, θα του στέλνουνε διαιτητές για να αδικείται;

Φέτος είχαμε 15 αλλοιώσεις αποτελεσμάτων και δεν ήταν τυχαίο. Πολλοί θεώρησαν ότι επειδή δεν έχω στοιχεία, δεν θα έπρεπε να το καταγγείλω, αλλά όταν βγήκαν τα στοιχεία δεν τιμωρήθηκε κανείς. Ο κόσμος της Λάρισας που ακούει συνομιλίες που αναφέρουν ότι “κούμπωσαν” το παιχνίδι του και εκείνη η Λάρισα παίζει στη Β' Εθνική και οι άλλοι στην Σούπερ Λίγκα, πώς θα αισθάνονται;

- Ποιοι θα στέλνουν αυτούς του διαιτητές; Γιατί είναι σαν να εννοείται ότι αυτός που ορίζει τους διαιτητές...

Η απάντηση είναι ότι αν έχεις 15 αλλοιώσεις αποτελεσμάτων από κακούς διαιτητές, μπορεί να μην σου ορίζουν πάλι τους καλούς”.

- Έχετε προσπαθήσει να επικοινωνήσετε με τον πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας για να τον ρωτήσετε γιατί γίνονται όλα αυτά; Σε φιλικό επίπεδο γιατί φαντάζομαι ότι όλοι έχετε κοινά συμφέροντα.

Η τελευταία φορά που επικοινώνησα με τον κ. Μαρινάκη ήταν στο συμβούλιο. Έχουμε πολύ καλή σχέση. Με έχει πείσει, ότι θέλει να φτιάξει η κατάσταση. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια το μεγάλο κακό είναι η αντιπαλότητα των δύο μεγάλων ομάδων. Κάποια στιγμή ένας παράγοντας είχε πει ότι στο πρώτο πέναλτι οι συμμαχίες θα χαλάσουν...

- Ναι, ήταν κύριος Βίκτωρας Μητρόπουλος, το 1998.

Ναι και φοβάμαι ότι αυτό συμβαίνει. Αν βγουν για ένα λεπτό έξω από το κουστούμι, του πρέπει να πάρω το πρωτάθλημα και καταλάβουν πόσο καλό θα είναι να γίνει το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό και να το πάρει ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, η ΑΕΚ, θα αντιληφθούν γιατί στα άλλα πρωταθλήματα έχουν περισσότερα έσοδα, περισσότερα εισιτήρια, περισσότερο στοίχημα για τον ΟΠΑΠ. κ.ο.κ.. Δυστυχώς, έχουν γύρω τους δέκα κομήτες, που επιβιώνουν μόνο όταν γίνονται αρεστοί ή όταν δημιουργούν την εντύπωση ότι χωρίς αυτούς δεν θα πάρουν πρωτάθλημα, και έτσι δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο. Ακούνε τους αυλικούς και δεν μπορούν να πάρουν γενναίες αποφάσεις. Ο κ. Μαρινάκης έχει γενναιότητα και μπορεί να το κάνει. Είναι πολύ σημαντικό, οι δύο μεγάλες ομάδες να φτάσουν στην ειρήνη. Από εκεί ξεκινάει το κακό και όχι από τον Λεβαδειακό ή τη Λάρισα

- Αφού δεν είχατε λοιπόν ιδιαίτερη επικοινωνία ούτε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ούτε και με τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ, μιλήσατε τουλάχιστον με τους πολιτικούς που ήταν ενάντια στην απόφαση της επιτροπής εφέσεων;

Δεν είμαι της νοοτροπίας πως με προσωπικές επαφές διορθώνεται κάτι. Εμείς δημοσιοποιούμε τις θέσεις μας και ο κόσμος κρίνει

- Ναι αλλά δημοσιοποιώντας μόνο τις θέσεις σας, φτάσαμε ως εδώ...

Δηλαδή, αν γυρνάω στα γραφεία του ενός και του άλλου θα αλλάξει τίποτα;

- Προσπαθώ να σας πω ότι είναι αδιέξοδες οι κινήσεις του “βγαίνω, κάνω δηλώσεις και φωνάζω”, γιατί κάποιοι άλλοι δεν θέλουν να δράσουν. Μένουμε λοιπόν ακίνητοι;

Αν την κίνηση την ερμηνεύετε στο να βγει ο κόσμος στους δρόμους, εμείς δεν θέλουμε. Είμαι της φιλοσοφίας να κάνω τον πόλεμό μου με έντιμο τρόπο”.

- Η ΕΠΟ έκλεισε για 15 μέρες προκειμένου να αποφασίσουμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε.

Εσείς καταλάβατε ότι πήραν μέτρα;”

- Όχι, αυτό προσπαθώ να σας πω...

Ήταν αστείο το μέτρο που έκλεισε η ΕΠΟ”.

- Επιστρέψαμε και από τότε βγαίνουν αποφάσεις που η μία κουτουλάει στην άλλη.

Όχι απλώς κουτουλάνε, είναι τελείως αντίθετες. Για την ίδια υπόθεση, ο ένας τιμωρείται και ο άλλος αθωώνεται. Γίνεται πολιτική και όχι κάθαρση”.

- Δεν είμαι βέβαιος πως οι δημόσιες τοποθετήσεις, ένας ένας, φέρνουν αποτέλεσμα. Όσες φορές έχω φιλοξενήσει παράγοντα της Σουπερλίγκα του έχω κάνει την ίδια ερώτηση. Έχω πάρει διάφορες απαντήσεις.

Εγώ αν έπαιζα στοίχημα με αυτά που ακούω και βλέπω θα ήθελα να διεκδικήσω τα χρήματά μου από οποιοδήποτε αρμόδιο όργανο. Δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχει κάποιος νόμιμος τρόπος. Όταν συμβαίνουν όλα όσα συμβαίνουν, όταν μετά από τόσα χρόνια, στα οποία 500 άνθρωποι έκαναν καταγγελίες για συγκεκριμένα πράγματα, δεν επέρχεται η κάθαρση πως αισθάνονται οι πολιτικοί άρχοντες;”

- Φαντάζομαι πως δεν περιορίζεται την κάθαρση στον Ολυμπιακό Βόλου και στην Καβάλα;

"Όχι, βεβαίως και όχι."

- Πως σας φαίνεται ότι στην ποινική δικαιοσύνη απολογήθηκαν οι 15 από τους 83 μέσα στον Ιούνιο, πολύ γρήγορα, και οι υπόλοιποι 68, αθώοι για μένα μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, θα απολογηθούν κάποια στιγμή και μπαίνουμε σε ένα πρωτάθλημα που μπορεί να έχουμε απολογίες τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο;

Δεν είναι γραφικό ότι μέσα σε 15 λεπτά συζήτησης, έχουμε βρει είκοσι σημεία τα οποία δείχνουν πως δεν υπάρχει κάθαρση; Νομίζω ότι είμαι από τους παράγοντες που έχουν επενδύσει πολλά χρήματα στο ποδόσφαιρο και δεν το λέω εγωιστικά, γιατί έχω χρηματοδοτηθεί. Δεν γεννήθηκα πλούσιος, ούτε μου τα έδωσε ο πατέρας μου. Τα δουλεύω σκληρά και θα συνεχίσω να τα δουλεύω. Η βασική μου πρόθεση είναι να είχα διέξοδο να φύγω από τον χώρο, ενώ μπήκα με όνειρα για την Λάρισα, για τον κόσμο και ήθελα να φτιάξουμε μια αξιοπρεπή ομάδα. Και όπως είδατε πολλοί παράγοντες που είχαν τις ίδιες βλέψεις με εμένα, όχι όλοι γιατί κάποιοι είναι ακόμη στο χώρο του ποδοσφαίρου και ίσως και αυτοί φοβούνται να μιλήσουν, έχουν φύγει. Δείτε πόσα ονόματα σοβαρών ανθρώπων που μπήκαν με προθέσεις, τα τελευταία δύο χρόνια εξαφανίστηκαν. Και σε κατ' ιδίαν συζητήσεις όποτε τους βλέπω δηλώνουν ευτυχισμένοι. Για μένα, δυστυχώς η χαρά μου να φτιάξω ένα γήπεδο, έγινε η δυστυχία μου. Εγκλωβίστηκα και δεν μπορώ να φύγω.”

- Έχω διαβάσει ως αντεπιχείρημα όταν βγαίνετε και κάνετε μια δήλωση που ενοχλεί, ότι ο Πηλαδάκης γκρίνιαζε όλη την περασμένη χρονιά για τα σφυρίγματα κατά της ομάδας του, ενώ όταν ήταν πρόεδρος της Σουπερλίγκ χωρίς ο ίδιος πιθανότατα να το προσπαθεί αυτό, τα σφυρίγματα ήταν όλα μια χαρά. Το έχετε ακούσει αυτό το επιχείρημα;

Βεβαίως το έχω ακούσει, όχι πολλές φορές αλλά το έχω ακούσει. Πείτε μου ποιος πρόεδρος τα τελευταία 7 χρόνια, έχει κάνει δήλωση ο ίδιος μετά από παιχνίδι δύο φορές μέσα στην ίδια χρονιά και μία φορά ο τότε αρχηγός ο Νταμπίζας, ότι δεν γουστάρουμε να κερδίζουμε έτσι. Αυτή είναι η απάντησή μου σε αυτούς που το λένε. Δώστε μου ένα παράδειγμα κάποιου άλλου παράγοντα που το έκανε αυτό.”

- Εκτιμάται ότι αυτό συνέβαινε επειδή όποιον βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου τον προσέχουν;

Εγώ δεν μπορώ να το εκτιμήσω αυτό. Ενοχλούμε και μόνο που το ακούω. Εγώ δεν ανέλαβα την προεδρία της Σουπερλίγκ για να ευνοηθώ από την διαιτησία, αλλά για να παράξω έργο και δεν σας κρύβω ότι με χαρά βλέπω να προχωρά η διαδικασία της κεντρικής διαχείρισης, που αυτή τη στιγμή από αυτό συντηρείτε το ποδόσφαιρο, γιατί χορηγοί και έσοδα δεν υπάρχουν. Και επειδή η NOVA είναι ένα μέσο που έχει επενδύσει πάρα πολλά στο ποδόσφαιρο και έχει υποστεί πολλές φασαρίες, εύχομαι οι άνθρωποι να έχουν κάποια στιγμή ένα αποτέλεσμα στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια. Πάντως, η εκτίμησή μου είναι ότι όποιος πηγαίνει σε αυτή τη θέση για να επωφεληθεί από την διαιτησία, δεν θα έχει θέση και ο ίδιος στο ποδόσφαιρο.”

- Θα πάτε στο διαιτητικό δικαστήριο. Θα πρέπει να έχετε το σκεπτικό πρώτα στα χέρια σας έτσι;

Έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε, αλλά θα ήταν καλύτερο να έχουμε το σκεπτικό. Παρ' όλο που το σκεπτικό, αν ήταν κάτι απλό και ξεκάθαρο το κάνεις μέσα σε 2 μέρες, όχι σε 2 εβδομάδες. Αυτό σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να το στοιχειοθετήσω.”

- Από την στιγμή που στο διαιτητικό έχει προσφύγει ο Ηρακλής, θα πάτε εσείς, θα πάει ο Πανσερραϊκός και φαντάζομαι ότι η πλέον απλή απαίτηση που θα υπάρχει θα είναι ότι, κύριοι δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο όταν εκκρεμούν τόσες προσφυγές, έτσι δεν είναι;

Η δική μου εκτίμηση αυτή είναι. Δυστυχώς, επειδή υπάρχουν συμφέροντα που ξεφεύγουν από το θέμα της κάθαρσης του ποδοσφαίρου, δεν ξέρω ο κάθε παράγοντας πως θα το εκλάβει, αν τον συμφέρει ή όχι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου