Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Γερουλάνος: "Στο χέρι της ΕΠΟ το πρωτάθλημα"


Σαφές μήνυμα για κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έστειλε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Σε επίσημη τοποθέτησή του, δήλωσε: "Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να δώσουμε τέλος στη βία και τη διαφθορά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οι σημερινές αποφάσεις του ΟΠΑΠ και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δείχνουν αυτή την απόφασή μας. Κάθε εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας, θα το χρησιμοποιήσουμε"

Στη συνέχεια, σε ερώτηση για τη στάση που θα κρατήσει ο ΟΠΑΠ διευκρίνισε: "Καταγγέλονται οι συμβάσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις με τη Σούπερ Λίγκα και τη Β΄ εθνική μέχρι τον Οκτώβριο, για να δούμε πως θα πάει η κατάσταση. Καταγγέλεται επίσης η σύμβαση με την ΕΠΟ για το κύπελλο Ελλάδας, ενώ συνεχίζεται κανονικά η χρηματοδότηση της εθνικής και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου"

Όταν του ζητήθηκε να εκτιμήσει αν θα ξεκινήσει κανονικά το Σάββατο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, είπε: "Είναι περίπλοκες οι διαδικασίες. Είναι στο χέρι της ΕΠΟ πότε θα ξεκινήσει".

«Η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έχει σχέση με τα στημένα. Δεν μπορούσε να δώσει άδεια η ΕΕΑ σε αυτούς τους συλλόγους. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να ελέγχει. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στις διοικήσεις των ομάδων από τότε που ενεπλάκησαν στην υπόθεση που ερευνά η δικαιοσύνη. Η αθλητική δικαιοσύνη σε πρώτο βαθμό όχι μόνο αποφάσισε τον υποβιβασμό τους αλλά και απέκλεισε τους ιδιοκτήτες τους από το χώρο. Η Επιτροπή Εφέσεων πήρε μια απόφαση που δεν υπάρχει στο ποινολόγιο, μια ερμαφρόδιτη απόφαση. Ο ΟΠΑΠ αποφάσισε να “παγώσει” τη χρηματοδότηση και περιμένει να δει το θα γίνει. Όταν έρχεται η ΕΠΟ και λέει δεν ξέρω αν θα τηρήσω τα νέα μέτρα, τότε κι εγώ ως Πολιτεία δεν ξέρω αν θα χρηματοδοτήσω το ποδόσφαιρο», είπε ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα το προσεχές σαββατοκύριακο.

«Δεν είναι σίγουρο το τι θα γίνει, αλλά δεν θα το αποφασίσουμε εμείς. Το αν και πώς θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα είναι θέμα της Σούπερ Λίγκας. Το ποιοι θα λάβουν μέρος, είναι θέμα της ΕΠΟ. Αυτοί θα αποφασίσουν αν είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν. Η Πολιτεία παρακολουθεί και παίρνει τις αποφάσεις της. Η έναρξη του πρωταθλήματος δεν αποτελεί άφεση αμαρτιών για όσα έχουν γίνει. Εάν προκύψει οτιδήποτε και με άλλες ομάδες, δεν θα διστάσουμε. Κι εκείνες θα αποβληθούν από τη Σούπερ Λίγκα. Σκοπός μας δεν είναι σκοτώσουμε το ποδόσφαιρο, αλλά να το εξυγιάνουμε. Δεν έχει σημασία για μας εάν πρόκειται για μικρή ή μεγάλη ομάδα. Όμως και από την UEFA προκύπτει πως συνήθως αυτά γίνονται από τις μικρές ομάδες. Εκεί ανάβουν τα “κόκκινα λαμπάκια”».

Για το θέμα με τον γ.γ.Α που ακούστηκε πως θα αντικατασταθεί, είπε:

«Ο κ. Μπιτσαξής απλά διατύπωσε τις δικές του απόψεις. Όσο δεν εμπλέκεται, εγώ δεν έχω πρόβλημα. Όλη αυτή τη διαδικασία εγώ δεν την βλέπω προσωποποιημένα».

Για τον ευρωπαϊκό αντίκτυπο:

«Όλοι οι Ευρωπαίοι λένε για τον διεφθαρμένο Ολυμπιακό Βόλου. Αντί να βλέπουμε τη ζημιά που έχει κάνει πάθει ο Βόλος διεθνώς, κοιτάμε το δικό μας μικρό κόσμο. Δεν βλέπουμε πέρα από τη μύτη μας. Η UEFA ήταν ξεκάθαρη.

Αν αποκλείσουμε τις ελληνικές ομάδες θα καταντήσουμε με ένα τοπικό πρωτάθλημα, το οποίο θα ελέγχουν οι ίδιες δυνάμεις. Θα χάσουμε την τεχνογνωσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου