Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Στην Δ' Εθνική Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου


Η Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου δεν πήραν άδεια συμμετοχής από την ΕΕΑ και υποβιβάζονται στην Δ' Εθνική κατηγορία. Μικρό πρόβλημα και για την ΑΕΚ η οποία πρέπει να δώσει ένα επιπλέον έγγραφο.

- Η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού έκρινε ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δύο ομάδων παραμένει στους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη και τις απέβαλλε από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα
- Έφεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να κάνουν οι δύο ΠΑΕ
- Στον “αέρα” η έναρξη του πρωταθλήματος
- Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας προβιβάζονται στην Σούπερ Λιγκ, σύμφωνα με τον κανονισμό

Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ τους υποβίβασε στην Φούτμπολ Λιγκ, η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τους κράτησε στην πρώτη κατηγορία (με αφαίρεση βαθμών) και η ΕΕΑ αποφάσισε να τους υποβιβάσει στην Δ΄ Εθνική.

Το μπάχαλο με την συμμετοχή ή όχι του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο νέο πρωτάθλημα συνεχίζεται, τέσσερις μόλις μέρες πριν την πρεμιέρα.

Η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού έκρινε ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δύο ομάδων παραμένει στους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη και αποφάσισε των υποβιβασμό τους στην Δ΄ Εθνική.

Να σημειωθεί πως τόσο ο Ολυμπιακός Βόλου όσο και η Καβάλα διατηρούν το δικαίωμα έφεσης αλλά μόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κάτι που αναμένεται να κάνουν. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να μείνει στον... αέρα η προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο έναρξη του πρωταθλήματος.

Αν η απόφαση δεν αλλάξει και σύμφωνα με τον κανονισμό, την θέση των δύο ομάδων που υποβιβάζονται θα πάρουν ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας. Επίσης, ούτε η ΑΕΚ πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής, καθώς προσκόμισε δύο έγγραφα που της είχαν ζητηθεί σε φωτοτυπίες και όχι πρωτότυπα.

Το πιστοποιητικό συμμετοχής πήραν κανονικά οι ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ. Παράλληλα, αποφασίστηκε ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής να δώσουν εξηγήσεις για το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.

Η σχετική απόφαση της ΕΕΑ έχει ως εξής:

Με την ολοκλήρωση και της σημερινής συνεδρίασης, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει χορηγήσει πιστοποιητικό του άρθρου 77Α στις 13 από τις 16 ομάδες της SUPER LEAGUE.

Δεν χορηγεί πιστοποιητικό του άνω άρθρου στις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και ΚΑΒΑΛΑ, διότι δεν επήλθε καμία ουσιαστική μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ύστερα από την τιμωρία του Αχιλλέα Μπέου και Χρυσόστομου Ψωμιάδη από την Αθλητική Δικαιοσύνη.

Η ΕΕΑ έχει καλέσει την ΠΑΕ ΑΕΚ για τη συνεδρίαση της 25ης Αυγούστου 2011 προς παροχή διευκρινήσεων σχετικά με ένα από τα έγγραφα του φακέλου.
Επιπλέον η ΕΕΑ έχει καλέσει τις ΠΑΕ, ΠΑΟΚ και ΗΡΑΚΛΗ, την ίδια ημερομηνία, για διευκρινήσεις σχετικά με τη φημολογούμενη μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους.

Στο Περιφεριακό πρωτάθλημα ή αλλιώς Δ' Εθνική θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς οι δύο ομάδες δεν πήραν άδεια συμμετοχής στην Superleague από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που συνεδρίασε την Τρίτη.
  
Πάντως, να θυμίσουμε πως εκκρεμεί και η απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ και για τις προσφυγές της ΑΕΛ και του Πανσερραϊκού, που αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη.

Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου, μπορούν πλέον να προσφύγουν για την απόφαση αυτή που πήρε η ΕΕΑ, μόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μικρό πρόβλημα και η ΑΕΚ

Επίσης, μετά την συνεδρίαση της Τρίτης, δεν πήρε άδεια συμμετοχής και η ΑΕΚ. Πάντως, σε ότι αφορά την Ένωση το πρόβλημα είναι τυπικό, όπως αναφέρουν, καθώς η ΠΑΕ είχε προσκομίσει δύο έγγραφα που της ζητήθηκαν σε φωτοτυπίες και όχι τα πρωτότυπα.

Το ένα έγγραφο από αυτά είναι η φορολογική ενημερότητα της ΠΑΕ και έχει πάρει παράταση η διοίκηση να το προσκομίσει στην ΕΕΑ μέχρι την Πέμπτη για να πάρει την άδεια συμμετοχής.

Κανονικά πιστοποιητικό συμμετοχής πήραν οι ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, ενώ αποφασίστηκε ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής να δώσουν εξηγήσεις προσεχώς για το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, το πρωτάθλημα της Superleague που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει το προσεχές σαββατοκύριακο (27-28/8) εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρει αναβολή και θα αρχίσει μετά τις 11 Σεπτεμβρίου, καθώς μεσολαβούν δύο παιχνίδια της Εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στις 2 και 6 Σεπτεμβρίου.

Κίνδυνος για ΑΕΛ, Πανσερραϊκό

Mε (νέο) υποβιβασμό κινδυνεύουν ΑΕΛ και Πανσερραικός, μετά από τη προσφυγή που κατέθεσαν στα πολιτικά δικαστήρια, ώστε να μπλοκάρουν την έναρξη της πρεμιέρας του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε ότι όποια ομάδα προσφεύγει πλέον στα πολιτικά δικαστήρια θα υποβιβάζεται στην επόμενη κατώτερη κατηγορία!

Οι "βυσσινί" και τα "λιοντάρια", νωρίτερα, είχαν προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια ακολουθώντας τον δρόμο, που είχε "ανοίξει" ο ΟΦΗ και κατάφερε να πετύχει αρχικά την είσοδο του στα πλει οφ της Football League και μέσω των αγώνων κατάταξης την άνοδο του στη Super League.

1 σχόλιο: