Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Φουντώνουν τα σενάρια αναβολής πρωταθλήματος


Μετά το άνοιχτο εδεχόμενο να μην αρχίσει στην ώρα του το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας που με δηλώσεις τους άφησαν οι Γ. Νικητιάδης και Π. Μπιτσαξής, χωρίς να αναφέρουν κάτι περισσότερο, ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη Μ. Όθωνας άφησε αιχμές για την απόφαση της ΕΠΟ για τους Ολυμπιακό Β. και Καβάλα και εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

Ειδικότερα υποστήριξε: 

«Επαληθεύεται δυστυχώς ότι οι εσωτερικοί θεσμοί και οι διαδικασίες του «αυτοδιοικούμενου» ελληνικού ποδοσφαίρου είναι αδύναμες ή απρόθυμες να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις ανάγκες των περιστάσεων, αλλά και να ικανοποιήσουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Τώρα είναι η ώρα της Πολιτείας να παρέμβει. Με ηρεμία, αλλά και αποφασιστικότητα και πάνω απ’όλα με αποτελεσματικότητα. Πιστεύω, ότι αυτό θα συμβεί σε σύντομο χρόνο με πρωτοβουλία των αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων στο πλαίσιο των ήδη εκφρασμένων και συγκεκριμένων εντολών του Πρωθυπουργού.

Σε ό,τι αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ασφαλή διεξαγωγή του επικείμενου πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο, θέλω να καταθέσω τον έντονο προβληματισμό και επιφύλαξή μου. Με ποιον τρόπο δηλαδή, μπορεί να διασφαλιστεί η ασφαλής τέλεση αγώνων σε ένα πρωτάθλημα με ήδη έντονα φαινόμενα βίας, στα οποία θα έχει αθροιστεί η ιδιαίτερη φόρτιση λόγω της δεδομένης πια μειωμένης αγωνιστικής αξιοπιστίας. Είναι μία παράμετρος που πρέπει να συνεκτιμηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο στις αποφάσεις που θα ληφθούν».

Δεν πρέπει να είναι πάνω από 200 αυτοί που χαίρονται για την απόφαση

«Οι Έλληνες πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, αν εξαιρέσει κανείς τους αθλητικούς δικαστές και ορισμένους παράγοντες που δεν πρέπει να είναι πάνω από 200 σε όλη τη χώρα, θεωρούν ότι οι αποφάσεις αυτές είναι εξαιρετικά απαράδεκτες», υποστήριξε μιλώντας στον REAL FM o κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.
Σημείωσε, μάλιστα, πως «όταν υπάρχει μια τόσο μεγάλη δυσαρμονία μεταξύ των αποφάσεων της U.E.F.A. και της Αθλητικής Δικαιοσύνης, υπάρχει τεράστιο θέμα».

Στο ερώτημα αν η Πολιτεία εξετάζει το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «η Πολιτεία θα δώσει μια συνολική και συντεταγμένη απάντηση σύντομα».

Επίσης από την συχνότητα του Real Fm, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, χαρακτήρισε ντροπιαστική την απόφαση και πρόσθεσε ότι «οι Ελληνικές Ποδοσφαιρικές και Δικαστικές αρχές φαίνεται να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα».

Ο κ. Πρωτόπαπας ανέφερε ότι αναμένει την σκληρή και παραδειγματική αντίδραση της κυβέρνησης: «Καταλαβαίνω ότι υπάρχει το αυτοδιοίκητο αλλά εγώ θα έφτανα και σε ακραίες λύσεις όπως να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα» είπε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου