Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Θέλει προσοχή, έχει καλούς παίκτες και ο Διαγόρας


Ο Διαγόρας με τον οποίο θα παίξει ο ΠΑΣ μεθαύριο Δευτέρα (29/11) δεν έχει βέβαια τα «βαριά ονόματα» της κατηγορίας, όπως έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά έχει καλές μονάδες άξιες αναφοράς και λόγου όπου πολλοί απ’ αυτούς πριν από 2-3 χρόνια ήταν στη σούπερ λίγκα.

Δεν είναι υλικό που μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Απ’ ότι λένε οι παίκτες του έχει καλά αποδυτήρια και όλοι παίζουν για το σύνολο προσδοκώντας να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα. Παίκτες που πέρασαν από την Α’ Εθνική είναι οι Εξουζίδης (54 συμμετοχές στον Πανιώνιο, 3 στον Ηρακλή και 35 στην Β’ Εθνική Ολλανδίας με τη Βάαλβικ), Μασάρα (21 συμμετοχές στον Αστέρα Τρίπολης και πολλές συμμετοχές στη Β’ Εθνική με Ατρόμητο Περιστερίου, Αστέρα Τρίπολης, Ακράτητο, Λεβαδειακό), Ταμπάσης (2 συμμετοχές στον Πανιώνιο), Γκούτμαν Μαρσέλο (104 συμμετοχές στην Α’ Εθνική με τον Ιωνικό), Σκόνδρας (δανεικός από τον Ατρόμητο Περιστερίου χωρίς συμμετοχές), Χατζόπουλος (2 συμμετοχές στον Αστέρα Τρίπολης), Πουλόπουλος (33 συμμετοχές στον Αθηναϊκό, 51 στην Προοδευτική, 62 στον Ιωνικό και πολλές συμμετοχές στη Β’ Εθνική), Καμινιώτης (δανεικός από τον Ατρόμητο Αθηνών με 2 συμμετοχές), Χοσέ Λουίς Ρέγιες (10 συμμετοχές στον Άρη, 13 στον Ατρόμητο Περιστερίου, 11 στον Λεβαδειακό), Τριανταφύλλου (49 συμμετοχές με τον ΟΦΗ, 14 με τον Ιωνικό).
 Ο Πέτρος Ζουρούδης και η παρέα του
Όλοι αυτοί οι παίκτες που αναφέραμε παραπάνω έχουν συμμετοχές στην Α’ Εθνική με τις ομάδες που αναφέραμε. Υπάρχουν όμως και παίκτες που μπορεί να μη έπαιξαν στην Α’ Εθνική, αλλά έχουν μια μακρά διαδρομή στη Β’ Εθνική, όπως είναι ο γνωστός στους Γιαννιώτες φιλάθλους Πέτρος Ζουρούδης (πέρασε για λίγο από τον ΠΑΣ, το καλοκαίρι του 2007 μέχρι τον Ιανουάριο 2008), ο Πολωνός Ταραχούλσκι που έπαιξε σε Βέροια και Καβάλα, ο Αρτινός στην καταγωγή Φώτης Γεωργίου που έχει αρκετές συμμετοχές στην Καλλιθέα, ο Μαρτίνεζ που έκανε 77 συμμετοχές στον Πιερικό, ο Στάθης Προβατίδης με 107 σε Προοδευτική, Εθνικό Αστέρα και Διαγόρα και πολλοί ακόμα ποδοσφαιριστές.
Προπονητής ο Πέτρος Ρουτζιέρης
Προπονητής στον Διαγόρα είναι ο Πέτρος Ρουτζιέρης που μέχρι πρότινος ήταν βοηθός του Σούλη Παπαδόπουλου. Όμως στις 30 Σεπτεμβρίου ο Πειραιώτης τεχνικός αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του Διαγόρα, έμεινε «υπηρεσιακός» ο βοηθός του Πέτρος Ρουτζιέρης και δεν αποκλείεται να επαληθευτεί το γνωστό ρητό «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» και να βγάλει τη χρονιά στην τεχνική ηγεσία. Και πέρσι τον Δεκέμβριο έμεινε για μία εβδομάδα «υπηρεσιακός» όταν επήλθε διαζύγιο με τον Δερμιτζάκη (μετά την ήττα του Διαγόρα μέσα στη Ρόδο από τον Πιερικό) και μέχρι να αναλάβει ο Γιώργος Φοιρός. Ο Πέτρος Ρουτζιέρης γεννήθηκε στις 4-1-1973 στη Ρόδο και ξεκίνησε επαγγελματικά να παίζει ποδόσφαιρο το 1996 με τον Αθηναϊκό που ήταν τότε στην Α’ Εθνική. Στους «λόρδους» έμεινε μέχρι το 1999, μετά πήγε στην Προοδευτική, μετά από ενάμιση χρόνο πήγε στη Χαλκηδόνα και από το 2002 μέχρι το 2007 αγωνίστηκε στο Διαγόρα όπου και έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Με τους παραπάνω συλλόγους έχει συνολικά ως παίκτης 78 συμμετοχές και 3 γκολ στην Α’ Εθνική, 34 συμμετοχές και 1 γκολ στη Β’ Εθνική, 61 συμμετοχές και 5 γκολ στη Β’ Εθνική.
Αναλυτικά η προϊστορία
Όσον αφορά την προϊστορία των αγώνων Διαγόρα – ΠΑΣ Γιάννινα, σε σύνολο 6 αγώνων, ο Διαγόρας έχει 4 νίκες, υπάρχει 1 ισοπαλία και 1 νίκη του ΠΑΣ. Αναλυτικά οι αγώνες ανά σαιζόν είναι:
67-68 (Β): Διαγόρας – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
84-85 (Β): Διαγόρας – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2
86-87 (Α): Διαγόρας – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0
89-90 (Β): Διαγόρας – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
91-92 (Β): Διαγόρας – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
08-09 (Β): Διαγόρας – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ από τον ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου