Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Με στόχο το «διπλό» πηγαίνει στη Ρόδο ο ΠΑΣ


Την ευκαιρία να αποδείξει σε όλους ότι είναι ο ισχυρότερος της κατηγορίας και το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο θα έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα τις προσεχείς 5 αγωνιστικές, εκεί που παίζει τα «ρέστα» του για την εξασφάλιση της ανόδου, πριν καν το πρωτάθλημα φτάσει στα μισά του. Οι προκλήσεις που τον περιμένουν είναι πολλές, αλλά το συγκρότημα του Στεφάν Ντεμόλ έχει δείξει ότι μπορεί να ξεπερνάει τα εμπόδια εύκολα ή δύσκολα, αρκεί να υπάρχει αυτοσυγκέντρωση και πάθος για τη νίκη, στοιχεία που ως τώρα υπήρξαν άφθονα, γι' αυτό και η ομάδα πήρε αυτό το σημαντικό προβάδισμα του +3 στη βαθμολογία.

Η 11η αγωνιστική φέρνει στο... πιάτο των φιλάθλων δύο πολύ σπουδαίες αναμετρήσεις μεταξύ των 4 προπορευόμενων ομάδων της βαθμολογίας. Την Δευτέρα στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ στις 15:00 και τρεις ώρες αργότερα η αυλαία της αγωνιστικής θα πέσει στη Ρόδο, εκεί που ο τοπικός Διαγόρας θα υποδεχτεί τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα. Τα δύο ντέρμπι αναμένεται να διαμορφώσουν μία κατάσταση στο βαθμολογικό πίνακα που είτε θα επιβεβαιώσει τις πρώτες εκτιμήσεις ότι ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ και Παναιτωλικός είναι τα ακλόνητα φαβορί για να παλέψουν για τις δύο θέσεις της απευθείας ανόδου, είτε μπορεί να αλλάξει κάπως τα δεδομένα βάζοντας στο «κόλπο» και τον Διαγόρα, που βάσει και των διοικητικών του προβλημάτων στην αρχή της σεζόν δεν ήταν ανάμεσα στα φαβορί για να διεκδικήσει κάτι τόσο φιλόδοξο.
Επικεντρώνοντας στο ντέρμπι που μας αφορά, ο ΠΑΣ Γιάννινα αναχωρεί την Κυριακή από τα Ιωάννινα για τη Ρόδο, με ενδιάμεσο σταθμό την Θεσσαλονίκη, απ' όπου η ομάδα θα πάρει το αεροπλάνο για το μακρινό ταξίδι στο «νησί των Ιπποτών». Στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο αναγνωρίζουν τους κινδύνους που ενέχει το ματς, αλλά δεν παύουν να ποντάρουν στην καλύτερη ποιότητα που διαθέτουν ως σύνολο και στην απροσπέλαστη άμυνα που έχουν «χτίσει» Κώτσιος, Πάντος, Ντάσιος και Βάντερσον, μαζί βέβαια με τον Φώτη Κηπουρό, αλλά και τις πολύτιμες βοήθειες των χαφ. Φυσικά ο ΠΑΣ δεν θα πάει για να «ταμπουρωθεί» επειδή και η ισοπαλία του «κάνει» ως αποτέλεσμα, αλλά η φιλοσοφία του Ντεμόλ -ακόμα και σ' αυτά τα παιχνίδια- είναι οι παίκτες του να ελέγξουν το ρυθμό, να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και να επιτεθούν εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι σαφώς θα υπάρχουν περισσότεροι χώροι ανοιχτοί σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι εκτός έδρας.
Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα δοκιμάζεται στο δυσκολότερο ως τώρα παιχνίδι του από την αρχή του πρωταθλήματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γυρίσει με θρίαμβο από τη Ρόδο. Όπως κατά διαστήματα έχει επισημανθεί και από τους ίδιους τους παίκτες, οι ίδιοι κάνουν τα παιχνίδια εύκολα ή δύσκολα και το κάθε αποτέλεσμα εξαρτάται αποκλειστικά απ' αυτούς.
Ο Διαγόρας ως τώρα είναι αήττητος στην έδρα του, αλλά στα τέσσερα ματς που έχει δώσει έχει γκελάρει δύο φορές, όπου τη μία έμεινε στο 0-0 με τον Θρασύβουλο και την άλλη έφερε ισοπαλία 2-2 με τον Αγροτικό Αστέρα. Επιθετικά είναι από τις ομάδες που ψάχνουν πολύ το γκολ, γι' αυτό και διαθέτει την τρίτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, πίσω από ΠΑΣ Γιάννινα και Θρασύβουλο. Αμυντικά, όμως, κινείται σε μέτρια επίπεδα, αν και μέσα στο Δημοτικό Στάδιο του νησιού πηγαίνει καλύτερα, έχοντας δεχτεί μόλις 2 γκολ και τα 2 στο ματς με τον Αγροτικό Αστέρα. Τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές ο Διαγόρας είναι αήττητος, ενώ 10 αγωνιστικές αήττητος είναι ο ΠΑΣ που είναι και η μοναδική ομάδα της Football League που διατηρεί ένα τέτοιο ρεκόρ. Οι «κυανόλευκοι» και πριν 2 χρόνια είχαν πάει στη Ρόδο μ' ένα μεγάλο σερί θετικών αποτελεσμάτων, αλλά δυστυχώς τους το έσπασε την 9η αγωνιστική η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, ο οποίος τότε κοουτσάροζε τους Ροδίτες. 
 Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ο Ντεμόλ
Για μία ακόμα αγωνιστική πλήρη σύνθεση μπορεί να έχει στη διάθεσή του ο Στεφάν Ντεμόλ. Το μοναδικό πρόβλημα εδώ και 2 περίπου μήνες ακούει στο όνομα Εστεμπάν Μπουχάν, αλλά η ομάδα προσαρμόστηκε πλέον σ' αυτήν την απουσία, που σε κάποια ματς είναι ορατή. Από εκεί και πέρα όλοι θα είναι ετοιμοπόλεμοι, συμπεριλαμβανομένου και του Φουρτάδο που δεν είχε κάτι ανησυχητικό. Θυμίζουμε ότι έγινε αλλαγή την Τετάρτη στο φιλικό με την Κοζάνη γιατί ένιωσε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο.
Οι προβλέψεις για την ενδεκάδα είναι νωρίς ακόμα για να γίνουν, αλλά σε γενικές γραμμές δεν αναμένονται να αλλάξουν πολλά πράγματα σε πρόσωπα, γιατί σαν διάταξη δεν αποκλείεται να επιλεγεί ένα πιο «σφιχτό» 4-4-2, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον Ντεμόλ να έχει δύο αμυντικά χαφ για να χειρίζονται την μπάλα στη μεσαία γραμμή, να του φτιάχνουν παιχνίδι, αλλά και να βοηθάνε αμυντικά όταν χρειάζεται, γιατί ο Διαγόρας ως γηπεδούχος θα προσπαθήσει να πιέσει, αν του το επιτρέψει βέβαια ο ΠΑΣ, που έχει αποδείξει ότι παίζει πολύ καλό passing game για τα δεδομένα της Football League.
 Επιβαρημένο το γήπεδο «Διαγόρας»
Μπροστά σ' έναν κακό αγωνιστικό χώρο θα βρεθούν οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς στη Ρόδο έβρεξε τις προηγούμενες μέρες και το Σάββατο θα διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο ο αγώνας Football League 2 μεταξύ Ρόδου και Κεραυνού Κερατέας. Το γεγονός αυτό σίγουρα προβληματίζει, αλλά και στην Καλλιθέα που έπαιξαν σε άσχημο γήπεδο απέδειξαν ότι μπορούν να ξεπεράσουν και τέτοιου είδους προβλήματα. Άλλωστε οι παίκτες του κ. Ντεμόλ είναι μαθημένοι στα χειρότερα, αν λάβουμε υπ' όψιν τις συνθήκες που επικρατούν στο ΠΕΑΚΙ.
 Απόδημοι Ηπειρώτες στο πλευρό του
Οργανωμένη εκδρομή από τα Γιάννενα αυτήν τη φορά δεν θα γίνει κι ένας σοβαρός λόγος είναι φυσικά η οικονομική κρίση που δεν επέτρεψε να μπει πτήση τσάρτερ από τα Ιωάννινα, αλλά και το γεγονός ότι θα δείξει το ματς η ΕΤ-3 την Δευτέρα στις 18:00. Πάντως δεν θα λείψουν από το πλευρό της ομάδας κάποιοι φίλαθλοί της, τόσο απόδημοι Ηπειρώτες όσο και κάποιοι που θα μεταβούν ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά.   
Όσον αφορά τους ντόπιους φιλάθλους, ο χαρακτηρισμός «ντέρμπι» που αποδίδουν στο παιχνίδι, σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται μέσα από την καλή πορεία της ομάδας, τους έχει κινητοποιήσει και αναμένεται μια αρκετά καλή παρουσία κόσμου για τα τοπικά τους δεδομένα.
 
Ο Βάτσιος σφυρίζει στον αγώνα της Δευτέρας
Ο διαιτητής Αριστείδης Βάτσιος του συνδέσμου Δυτ. Αττικής ορίστηκε από την ΚΕΔ «άρχων» του αγώνα Διαγόρα Ρόδου-ΠΑΣ Γιάννινα. Έχει ξαναδιευθύνει φέτος αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν το ματς με την Ηλιούπολη, όπου ο ΠΑΣ κέρδισε με 3-0. Οι βοηθοί του θα είναι οι Κων/νος Κουτσόγιαννος (Αθηνών) και Αθ. Τζωρτζάκος (Δυτ. Αττικής). Τέταρτος θα είναι ο Συμεών Κοσικίδης (Αθηνών) που ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης του ΠΑΣ με τον Ιωνικό την περασμένη Κυριακή και παρατηρητής ορίστηκε ο Ιωάννης Μπισογιάννης (Μακεδονίας).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου