Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Αισιοδοξία στον ΠΑΣ, παρά την δύσκολη αποστολή που έχει στη Ρόδο


Στο όμορφο νησί των Ιπποτών εκστρατεύει ο ΠΑΣ Γιάννινα για το παιχνίδι με το Διαγόρα, με στόχο τη νίκη για να παραμείνει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και σε μια ακόμα αγωνιστική να πιστοποιηθεί η ανωτερότητά του.

Κι όχι μόνο αυτό αλλά η πρωτιά πλέον να κατοχυρωθεί ως… κεκτημένο δικαίωμα του «Άγιαξ της Ηπείρου». Το παιχνίδι με το Διαγόρα θα γίνει στο σμαραγδένιο νησί μεθαύριο Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής κατηγορίας. Θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και θα καλυφθεί τηλεοπτικά απευθείας από την ΕΤ3.
Η προετοιμασία για την δύσκολη αυτή αναμέτρηση θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί. Το μεσημέρι θα γευματίσουν όλοι μαζί στο πανηπειρωτικό, στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει οδικώς για τη Θεσσαλονίκη και με την απογευματινή πτήση από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα πετάξει για τη Ρόδο. Αρχικά υπήρχε σκέψη να ναυλωθεί πτήση τσάρτερ για τη Ρόδο, όπως πρόπερσι (9-11-2008), αλλά μετά τον ορισμό του ματς ημέρα Δευτέρα εγκαταλείφθηκε αυτή η ιδέα για πολλούς λόγους. Κυρίως γιατί δεν θα γέμιζε το αεροπλάνο, πρώτον γιατί στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε δεν θα ήταν και πολλοί διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα άλφα σεβαστό ποσό και δεύτερον το ματς είναι εργάσιμη μέρα που δεν επιτρέπει σε πολλούς τα ταξίδια και παράλληλα θα μεταδοθεί και από την τηλεόραση. Έτσι η αποστολή την ερχόμενη Κυριακή θα πάει το μεσημέρι οδικώς στη Θεσσαλονίκη και από εκεί θα «πετάξει» με αεροπλάνο για τη Ρόδο. Με τον ίδιο τρόπο θα γίνει και η επιστροφή το βράδυ της Δευτέρας μετά το ματς!
Είναι οπωσδήποτε ένα δύσκολο παιχνίδι, αφού και ο Διαγόρας παρά τα οικονομικής φύσεως προβλήματα που αντιμετωπίζει, είναι από τις μίνι εκπλήξεις της μέχρι τώρα εξέλιξης του πρωταθλήματος, αφού είναι στη ζώνη των αγώνων μπαράζ. Είναι στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 17 βαθμούς παρότι αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα με προσφυγές παικτών, παραίτηση προέδρου και του προπονητή Σούλη Παπαδόπουλου. Το αξιοσημείωτο για τον Διαγόρα είναι και η καλή παρουσία στα εκτός έδρας παιχνίδια, αφού κέρδισε μέσα στη Λειβαδιά τον Λεβαδειακό (0-1), στο Ελληνικό τον Εθνικό (2-4) και στην Ηλιούπολη την τοπική ομάδα (1-2). Έχασε στη Δράμα από τη Δόξα με 2-0 και στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ με 2-0. Μέσα στη Ρόδο έκανε δύο παραπατήματα καθώς έφερε ισοπαλίες 0-0 με τον Θρασύβουλο Φυλής και 2-2 με τον Αγροτικό Αστέρα, ενώ κέρδισε με 1-0 τον Εθνικό Αστέρα και 2-0 τον Πανθρακικό. Έχει προχωρήσει και στο κύπελλο, αφού απέκλεισε στην παράταση 1-0 τη Ρόδο και τον Πανιώνιο με 3-1.
Γίνεται αντιληπτό ότι τη Δευτέρα στη Ρόδο θα γίνει πραγματικά ένα πολύ δυνατό και καλό παιχνίδι, όπου ο ΠΑΣ θα κληθεί να δείξει την αξία του και την ποιότητα που έχει σαν ομάδα. Όχι ότι εκεί θα κριθεί ο τίτλος, ούτε θα έρθει η συντέλεια του κόσμου όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, αλλά αφού μπήκε στο χορό της ανόδου θα τον σύρει μέχρι το τέλος σε όποιο γήπεδο και αν αγωνίζεται. Είναι βέβαιο ότι ο ΠΑΣ θα παίξει με πάθος, δύναμη και θα τα δώσει όλα για να πάρει το τρίποντο που θα του δώσει για μια ακόμα φορά το πιστοποιητικό του ακλόνητου φαβορί για την επιστροφή στη σούπερ λίγκα.
Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ήταν τη σαιζόν 08-09 πάλι στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, όπου ο Διαγόρας αποδείχθηκε ο «κακός δαίμονας». Κέρδισε το πρώτο ματς στη Ρόδο με 2-0 στις 9-11-2010 (τα γκολ 58’ Χρήστου, 75’ Σπάρταλης) και στο δεύτερο γύρο στα Γιάννινα (15-3-2009) πήρε ισοπαλία 1-1 σε ένα παιχνίδι με πολλά καρδιοχτύπια. Οι Ροδίτες προηγήθηκαν με 0-1 στους «Ζωσιμάδες» στο 27’ με κεφαλιά του Τριανταφύλλου και ισοφάρισε 1-1 στο 80’ με σουτ ο Σολάκης. Προπονητής τότε στο Διαγόρα ήταν ο Παύλος Δερμιτζάκης και του ΠΑΣ ο Γκιγέρμο Όγιος.
Επαναλαμβάνουμε ότι στόχος του ΠΑΣ είναι η νίκη για να διατηρηθεί η διαφορά των 3 βαθμών από τους βασικούς διώκτες του που είναι οι ΟΦΗ, Παναιτωλικός και αν το μεταξύ τους παιχνίδι λήξει ισόπαλο, τότε η διαφορά μπορεί να φτάσει και στους 5 βαθμούς. Χτες λόγω της βροχής, η απογευματινή προπόνηση έγινε σε γήπεδο με πλαστικό χόρτο στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο, ενώ σήμερα αν κρατήσει ο καιρός η προπόνηση θα γίνει στο Πανηπειρωτικό και στη συνέχεια ο Ντεμόλ θα αναλύσει στους παίκτες και την τακτική που θα ακολουθήσουν στο ματς με τον Διαγόρα.

Εντάξει είναι ο Εμίλιο Φουρτάδο που είχε ένα τράβηγμα στον προσαγωγό από το φιλικό της Κοζάνης και χτες έβγαλε κανονικά και χωρίς ενοχλήσεις την προπόνηση. Συνεπώς ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα πάει πάνοπλος στη Ρόδο για να πετύχει το στόχο της κατάκτησης του τρίποντου, απέναντι στην ισχυρή ομάδα του Διαγόρα, που πρόπερσι ήταν ο κακός δαίμονας του ΠΑΣ αφού τον κέρδισε 2-0 στη Ρόδο και πήρε ισοπαλία 1-1 στα Γιάννινα.
ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου