Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΟΦΗ – ΒΕΡΟΙΑ


1ος  ΓΥΡΟΣ: Βέροια – ΟΦΗ 1-0
ΟΦΗ: Με τον νεοαποκτηθέντα μέσο Ρούσεφ (15 συμ./3) στην αποστολή και αποφασιστικότητα για ένα νέο ξεκίνημα θα υποδεχτούν οι Κρητικοί τη Βέροια. Η εβδομάδα που προηγήθηκε ήταν πολύ δύσκολη για την ομάδα του Ηρακλείου, τα προβλήματα ειδικά στην άμυνα είναι πολλά, όμως οι «μελανόλευκοι» ποντάρουν πολλά στη βοήθεια των οπαδών τους για να επιστρέψουν στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές.
Στον ΟΦΗ είναι ανάστατοι με όσα έζησαν στα Γιάννενα και στο ντέρμπι με τον ΠΑΣ. Οι Κρητικοί είδαν να τους ακυρώνεται «γκολ» και οπαδό των γηπεδούχων να επιτίθεται στον τερματοφύλακα Βεζυρίδη (17 συμ.)! Ο διαιτητής δεν διέκοψε το παιχνίδι και η ΠΑΕ κατέθεσε ένσταση για να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά, αφού ο έμπειρος γκολκίπερ «διακομίστηκε» στο νοσοκομείο. Το ζήτημα είναι ότι ο ΟΦΗ έμεινε 9 πόντους μακριά από την κορυφή, με τον πρόεδρο Νίκο Μαχλά να παραιτείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ο τεχνικός Νίκος Αναστόπουλος έδωσε το σύνθημα για την άμεση ανάκαμψη και τόνισε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει στη μάχη της ανόδου. Η απόκτηση του Ρούσεφ από τα Τρίκαλα ενισχύει σε μεγάλο βαθμό τη μεσαία γραμμή, αλλά το πρόβλημα εστιάζεται στην άμυνα, εκεί όπου θα λείψει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Μπερτέν (15 συμ.) είναι τιμωρημένος και ο Ψωμάς (16 συμ.) ήταν αδικαιολόγητος απών από την προπόνηση της Παρασκευής και η διοίκηση προτίθεται να του διακόψει το συμβόλαιο. Εξέτισε την ποινή του ο μέσος Ζορμπάς (16 συμ./1).
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Βεζυρίδης – Μπούρμπος, Κιάσσος, Μανούσος, Πίτσος – Κατσικογιάννης, Κάλαϊτζιτς, Ρούσεφ – Αγρίτης, Γιακούμπου, Βλόνταρτσικ.
ΒΕΡΟΙΑ: Να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι άουτ θέλει η «βασίλισσα του βορρά». Οι «κυανέρυθροι» βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας χάρη στην εκτός έδρας ισοπαλία στη Δράμα και την επικράτηση επί του Εθνικού Αστέρα. Η ψυχολογία, λοιπόν, είναι ανεβασμένη και ο τεχνικός Σούλης Παπαδόπουλος σκοπεύει να παρατάξει ενισχυμένο κέντρο για να πάρει τουλάχιστον τον πόντο στο γήπεδο του ΟΦΗ.
Η Βέροια με δύο γκολ του μέσου Καλογέρη (8 συμ./2) έφτασε στο τρίποντο επί της ομάδας της Καισαριανής και ικανοποίησε τους οπαδούς της μετά από αρκετό καιρό. Ποντάρει στην κακή κατάσταση που βρίσκονται οι Κρητικοί και γνωρίζει ότι ακόμα και η ισοπαλία θα είναι πολύτιμη στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή. Ωστόσο, η παράδοση μόνο ευνοϊκή δεν είναι για τη «βασίλισσα του βορρά», αφου η τελευταία της νίκη στο Ηράκλειο σημειώθηκε στις 27/12/1970! Από τότε οι «κυανέρυθροι» έχουν γνωρίσει επτά ήττες σε ισάριθμες επισκέψεις τους στην Κρήτη, με τέρματα 19-0!
Ο αμυντικός Καπίας (12 συμ.) και ο μέσος Μιχαλόπουλος (11 συμ.) θα είναι απόντες λόγω τιμωρίας. Επιστρέφουν οι αμυντικοί Αμαραντίδης (10 συμ.), Σαμαράς (12 συμ.), ενώ ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας Συμεωνίδης (17 συμ.) συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή.
Πιθανή σύνθεση (4-5-1): Καντιμοίρης – Καλί, Αουρέλιο, Τζημογιάννης, Σαμαράς – Τσιάτσιος, Καλτσάς, Καλογέρης, Μπλαζέφσκι, Μπαργκάν – Σαϊτιώτης.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο ΟΦΗ ειναι μία ομάδα που περνά κρίση και δεν θα έχει το κεντρικό αμυντικό της δίδυμο. Ο ΟΦΗ, ασφαλώς και θα είναι ενισχυμένος με την παρουσία του οργανωτή Ρούσεφ, αλλά αν το παιχνίδι του… στραβώσει στο πρώτο ημίχρονο δεν μας έχει δείξει ότι έχει το καθαρό μυαλό να το πάρει. Η Βέροια θα παίξει κλειστά και δεν είναι απίθανο να κάνει την έκπληξη, κλέβοντας έναν πόντο. Αρκεί να μην δεχτεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου