Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Μπλόκο στα Τρίκαλα – Έχασε έδαφος ο Παναιτωλικός(+Video)


Μπροστά σε 7.000 φιλάθλους, η ομάδα των Τρικάλων πέτυχε την πέμπτη της σερί νίκη, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-0 για την 18η αγωνιστική της Football League. Επέστρεψε στις νίκες ο ΟΦΗ (2-0 τη Βέροια). Μεγάλη βαθμολογική ανάσα για Εθνικό (2-1 τον Πιερικό) και Ιωνικό (2-1 τον Θρασύβουλο).
Δεν κατάφερε να περάσει από τα Τρίκαλα ο Παναιτωλικός στο ντεμπούτο του Μπάμπη Τεννέ. Στα στενά των Τρικάλων λοιπόν εγκλωβίστηκε ο Παναιτωλικός, που γνώρισε την 4η φετινή του με 2-0 από τον ΑΟΤ και έχασε σημαντικό έδαφος στο «κυνήγι» της κορυφής και του πρωτοπόρου ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος πλέον αύριο έχει την ευκαιρία να αυξήσει και άλλο τη διαφορά αν περάσει από την Κομονητή, νικώντας τον Πανθρακικό.
Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν στο 49' ο Τελκίνσκι και στο 84' ο Κόρμπος. Πάντως οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να προηγηθούν στο σκορ, όταν στο 30' μετά από προσπάθεια του Γιώργου Κούσα η μπάλα βρήκε το δοκάρι του Τόλιου.
Στο ντέρμπι της Ρόδου, Διαγόρας και Λεβαδειακός έμειναν ισόπαλοι με σκορ 1-1. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με γκολ του Αγκιρίμπα στο 21', ενώ οι βοιωτοί ισοφάρισαν στο 51ο λεπτό με τον Ζουρούδη.
Στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από έναν ολόκληρο μήνα, καθώς τελευταία φορά που είχε γευτεί τη χαρά της νίκης ήταν στις 15 Δεκέμβρη στο ματς κόντρα στην Ηλιούπολη, για την 14η αγωνιστκή της  Football League. Το σκορ για τους κρητικούς άνοιξε ο Αγρίτης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 61', ενώ το τελικό 2-0 έγραψε ο Μανούσος στις καθυστερήσεις του αγώνα.
Δέκα λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης, ο τεχνικός των Κρητικών Νίκος Αναστόπουλος αποβλήθηκε από τον διαιτητή Δασκαλόπουλο, καθώς ο τελευταίος θεώρησε ότι ο «μουστάκιας» έκανε καθυστερήσεις όταν του ήρθε η μπάλα και άργησε να την δώσει πίσω!
Στην Νεάπολη, ο Ιωνικός επικράτησε με 2-1 του Θρασύβουλου και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα, ενώ στο Ελληνικό, ο Εθνικός επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ του Πιερικού.
Τέλος, στην Ηλιούπολη, η ομώνυμη ομάδα πέτυχε σπουδαία νίκη με 1-0 επί του Αγροτικού Αστέρα και ξέφυγε κι άλλο από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, φθάνοντας τις έξι εντός έδρας νίκες σε εννιά ματς…
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

Τρίκαλα- Παναιτωλικός 2-0

(49' Τελκίνσκι, 83' Κόρμπος)

Ο Παναιτωλικός στο 30' είχε δοκάρι με τον Κούσα

Τρίκαλα: Τόλιος, Μπουκουβάλας, Ριζογιάννης, Κόρμπος, Χρήστου, Κοντογουλίδης (79' Στεπάνοβιτς), Μανουσάκης, Μίνγκας, Μπριλάκης, Τελκίνσκι (56' Σαββίδης), Σαρακατσάνος.

Παναιτωλικός: Τζενάμο, Ρότσα, Γκόλιας, Παλαιολόγος (76' Γκούνκελ), Ετζενγκουέλε, Δέντσας (55' Μπουμάλ), Κούσας, Μπαϊκαρά (71' Καραμαλίκης), Παππάς, Θεοδωρίδης, Γκούρμα.

Ηλιούπολη- Αγροτικός Αστέρας 1-0

(32' Ουρόσεβιτς)

Ηλιούπολη: Μαράμας, Λεοντίου, Ουρόσεβιτς, Νικολόπουλος, Σικαλιάς, Κρητικός, Ρουσάκης, Νιάρος, Θάνος, Φούφουλας, Στεφανίδης.

Αγροτικός Αστέρας: Γουναρίδης, Γόγολος, Μερεσιώτης, Μπεκιάρης, Ναλμπάντης, Ν. Παπαδόπουλος, Σαπάνης, Σαμουηλίδης, Σκλιοπίδης, Στεφανίδης, Γέσιτς.

Εθνικός- Πιερικός 2-1

(13' Περέιρα, 83' Φαρινόλα- 70' Γκουγκουλιάς)

Εθνικός: Σωτηρίου, Ψιάνος, Παγώνης, Σύρος, Παστός, Σιλιγαρδάκης, Κορακάκης, Βιδάλης (75' Καραχάλιος), Φαρινόλα, Ουατάρα, Περέιρα.

Πιερικός: Γούμαγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πέτρου, Κοντέων, Μιλόσκοβιτς, Χατζής (46' Καλαγκάνης), Πουρτουλίδης, Γκουγκουλιάς, Λόπεζ (78' Πουλάκος).

Ιωνικός- Θρασύβουλος 2-1

(26' Άλβες, 55' Ντε Φαρία- 84' Τσιλιγκίρης)

Ιωνικός: Θεοδωρόπουλος, Αρβανίτης, Βλάχος (67' Γιόνδης), Ντε Φαρία, Αλβες, Δελήμπασης, Πασάς (92' Χιονίδης), Σπυριδάκης, Ερρίκος, Ρουσσάκης, Πολίτης (80' Μεϊντής).

Θρασύβουλος: Κωστάκης, Κολοτούρος, Βαλεριάνος, Ζώνας (62' Σερέπας), Βασιλείου (46' Τσιλιγκίρης), Πρίπου, Παληγεώργος, Τσούτσουρας (74' Καρράς), Κακαράς, Κατσίκης, Ζαχαρόπουλος.

ΟΦΗ- Βέροια 2-0

(62' πεν. Αγρίτης, 93' Μανούσος)

Από το 60' η Βέροια αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπάρμπα

ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Κιάσσος, Χαριτωνίδης, Πίτσος, Κάλαϊτζιτς, Ζορμπάς (83' Βερόν), Κατσικογιάννης (46' Ρούσεφ), Αγρίτης, Γιακούμπου (88' Μανούσος), Βλόνταρτσικ.

Βέροια: Συμεωνίδης, Καλί, Αουρέλιο, Σαμαράς, Μπάρμπας, Καλογέρης, Καλτσάς, Οικονόμου, Μπλαζέφσκι, Σαϊτιώτης, Τσιάτσιος.

Διαγόρας- Λεβαδειακός 1-1

(18' Αγκιρίμπα- 53' Ζουρούδης)

Από το 37' ο Διαγόρας αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Προβατίδη

Διαγόρας: Ταμπάσης, Σκόνδρας, Σαλαμαστράκης, Σπάρταλης, Ζλάτκοβιτς (87' Χριστοφιλέας), Γεωργίου (79' Ρέγες), Προβατίδης, Αγκιρίμπα (75' Γκούτμαν), Πλάτανος, Ταραχούλσκι, Πουλόπουλος.

Λεβαδειακός: Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης (82' Μπεγκόνια), Αλεξίου, Κόλτζος, Ταραλίδης, Τάσιτς, Ναπολεόνι, Ντιμπαλά, Μπάρκογλου (16' Ζουρούδης), Πόποβιτς (75' Σοϊλέδης).

Καλλιθέα- Δόξα Δράμας 0-1

(90' Μοσχάκης)

Καλλιθέα: Μανιάτης, Κισκαμπάνης, Ζουμπουλάκης, Ηρακλής (75' Ντακόλ), Καραδήμος, Πλατέλλας, Μαρουκάκης, Πινδώνης (37' Κατσαρός), Χάλαρης, Καλτσάς (87' Α. Τεγούσης), Τζωρμπατζάκης.

Δόξα Δράμας: Τοπαλίδης, Χατζηζήσης, Γελαδάρης, Γκονζάλες, Μαρκόφσκι, Μαραγκός (65' Μοσχάκης), Λίμα, Καρακώστας, Βέρτζος, Χατζηπαντελίδης (85' Τσιμπλίδης), Καπέλ (46' Χλωρός).

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Δευτέρα (17/1)

Αναγέννηση Καρδίτσας- Εθνικός Αστέρας (15.00)
Πανθρακικός- ΠΑΣ Γιάννινα (18.00, ET3)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 18 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννινα    42*
2. Παναιτωλικός    38
__________________________
3. Διαγόρας    35
4. ΟΦΗ    33
5. Λεβαδειακός    30
6. Δόξα Δράμας    28
__________________________
7. Τρίκαλα    27
8. Θρασύβουλος    23
9. Ηλιούπολη    23
10. Πιερικός    21
11. Εθνικός Αστέρας    21*
12. Πανθρακικός    21*
__________________________
13. Βέροια    21
14. Αγροτικός Αστέρας    20
15. Εθνικός    20
16. Ιωνικός    18
__________________________
17. Αναγέννηση Καρδίτσας    11*
18. Καλλιθέα    10

* Αναγέννηση Καρδίτσας, Εθνικός Αστέρας, Πανθρακικός και ΠΑΣ Γιάννινα έχουν ένα ματς λιγότερο.

To βίντεο του αγώνα ΑΟ Τρίκαλα - Παναιτωλικός 2-0


3ο Ημίχρονο


Απόλυτα ικανοποιημένος παρουσιάστηκε ο Γιώργος Βαζάκας για την νίκη των Τρικάλων επί του Παναιτωλικού ενώ ο Μπάμπης Τεννές τόνισε πως η νίκη των Τρικάλων ήταν δίκαια.

Γιώργος Βαζάκας: Όλη την εβδομάδα η πόλη ζούσε στον ρυθμό αυτού του παιχνιδιού. Για εμάς ήταν ένα παιχνίδι που η νίκη ήταν μονόδρομος για να μπορέσουμε να πλασαριστούμε στις υψηλές θέσεις και ο κόσμος ξεσηκώθηκε, ήθελε πάρα πολύ να έρθει στο παιχνίδι και αυτό που θέλω να πω ότι νικητής ήταν ο κόσμος των Τρικάλων.  Για αυτό εγώ και οι παίκτες μου την νίκη την αφιερώνουμε σε αυτό τον υπέροχο κόσμο και θέλουμε σε όλα τα παιχνίδια να είναι δίπλα μας. Δεν ξέρω που θα φτάσουμε αλλά στόχος είναι να χαρούμε τον Μάιο..
Και δεύτερον σε αυτόν που χαρίζουμε τη νίκη είναι και στον πρόεδρο, τον Βαγγέλη Πλεξίδα ο οποίος έστησε αυτή την ομάδα, έφερε αυτά τα παιδιά που δίνουν την ψυχή τους και μπορούν να φέρουν τα Τρίκαλα εκεί που πρέπει και να κάνουν υπερήφανη αυτή την πόλη.
Όσο αφορά το παιχνίδι θα συμφωνήσω σε όλα με τον Μπάμπη Τεννέ τον φίλο μου. Ήταν ένα παιχνίδι πολύ σφιχτό χωρίς φάσεις και από τις δυο πλευρές, εκτός από το δοκάρι σε μια στημένη φάση του Παναιτωλικού αλλά αυτή ήταν και η τακτική μας. Υπομονή στο παιχνίδι γιατί παίζαμε με τον δεύτερο της βαθμολογίας και θα πετυχαίναμε κάποιο γκολ όπως και έγινε, πετύχαμε το γκολ νωρίς και είχαμε τον έλεγχο πετύχαμε δεύτερο γκολ και θα μπορέσαμε να πετύχουμε και άλλα γιατί ο Παναιτωλικός ρίσκαρε.  Φυσικά δεν κινδυνέψαμε σε καμία φάση. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Γρήγορα το ξεπερνάμε. Έχουμε μείνει πολύ πίσω . Εύχομαι στον Μπάμπη να πετύχει σε αυτή την ομάδα γιατί είναι δύσκολη ομάδα και εμείς προσγείωση για να κοιτάξουμε να κερδίσουμε το έδαφος.

Μπάμπης Τεννές: «Σε ένα γήπεδο που δεν ήταν και το καλύτερο να παιχθεί ποδόσφαιρο υπήρχε ένα αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να προσέχουν πολύ τις άμυνες τους. Ένα λάθος δικό μας στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έφερε μπροστά την ομάδα των Τρικάλων και βέβαια εμείς μετά δώσαμε και χώρους και ευκαιρίες στην αντίπαλη ομάδα. Αυτή είναι η εκτίμηση για το παιχνίδι όπως η γενική εκτίμηση είναι ότι τα Τρίκαλα κέρδισαν δίκαια. Δεν ήταν ονειρεμένο το ντεμπούτο αλλά πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να φτάσουμε στον στόχο μας.
Εκείνο που περνάμε είναι ότι όλοι μας κερδίζουμε και όλοι μας χάνουμε δεν είπα για την άμυνα. Φορτώσαμε επιθετικά την ομάδα μας και οι δύο από τις τρεις αλλαγές ήταν επιθετικοί αλλά δυστυχώς δεν βγάλαμε φάσεις. Εξαρτάται ή από την αμυντική ικανότητα του αντιπάλου ή από την ανικανότητα την δική μας. Δεν μας πιάνει τρομερό άγχος για μια ήττα και ούτε θα ισοπεδώσουμε την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας μας.
Εύχομαι καλή συνέχεια στον φίλο Γιώργο και την ομάδα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου