Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ


1ος  ΓΥΡΟΣ: Εθνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-3

* Αήττητος στις 14 τελευταίες αναμετρήσεις με τον Εθνικό ανεξαρτήτως έδρας είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Με τον αέρα που τους δίνει η βαθμολογική διαφορά από τον 2ο Παναιτωλικό και τον 3ο Διαγόρα θα παραταχθούν οι Ηπειρώτες στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Εθνικό. Τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι με τον ΟΦΗ έβαλαν σε κίνδυνο την έδρα τους και είναι λογικό το μυαλό όλων να βρίσκεται στην απόφαση του αθλητικού δικαστή. Οι ποδοσφαιριστές του Στεφάν Ντεμόλ, ωστόσο, απέδειξαν στην Κομοτηνή ότι μένουν ανεπηρέαστοι.
Στο γήπεδο του Πανθρακικού ο «Αγιαξ της Ηπείρου» συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να μην χάνει ποτέ από τους Ακρίτες και παρουσιάζοντας πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο πήρε την 5η σερί νίκη. Ετσι, απομακρύνθηκε επτά πόντους από τη 2η θέση και 10 από την 3η… Η απευθείας άνοδος δείχνει να έχει επιτευχθεί, αλλά ένα ακόμα βήμα θα γίνει κόντρα στον Εθνικό.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στα τελευταία 1278 αγωνιστικά λεπτά. Αυτή τη φορά, όμως ο τεχνικός Στεφάν Ντεμόλ είναι υποχρεωμένος να κάνει αλλαγές. Εκτός πλάνων λόγω τιμωρίας βρίσκονται ο αμυντικός Πάντος (18 συμ.) και οι μέσοι Τζημόπουλος (13 συμ.), Ανδράλας (17 συμ./3).
Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Σικαλιάς – Ντάσιος, Βάντερσον, Κώτσιος, Μιχαήλ – Τζάνης, Κυριάκος, Κεϊτά – Σιαλμάς, Ντε Βινσέντι, Μπακαγιόκο.
ΕΘΝΙΚΟΣ: Σε σαφώς καλύτερη θέση βρίσκονται οι Πειραιώτες έπειτα από τις δύο νίκες που πανηγύρισαν απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα και τον Πιερικό. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι θα είναι αδιάφοροι στα Γιάννενα έστω και αν η αποστολή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Οι «κυανόλευκοι» απέχουν έναν πόντο από τις θέσεις που οδηγούν στην απευθείας σωτηρία και έχουν όπλο την καλή ψυχολογία της επικράτησης στο Ελληνικό κόντρα στην ομάδα της Κατερίνης. Τα εμπόδια παραμένουν για τον προπονητή Σάββα Παντελίδη, ο οποίος βλέπει ότι η διοίκηση δεν προχωρά σε ουσιαστικές μεταγραφές και τα οικονομικά προβλήματα συνεχίζονται. Σα να μην έφτανε αυτό στην πρωτεύουσα της Ηπείρου δεν θα έχει δύο βασικούς του αμυντικούς.
Απόντες λόγω τιμωρίας θα είναι οι αμυντικοί Σύρος (15 συμ.), Παγώνης (18 συμ.) και τραυματίας ο μέσος Τσούτσης (2 συμ.).
Πιθανή σύνθεση (4-2-3-1): Σωτηρίου – Γκράιμς, Βιδάλης, Παστός, Κοκκίνης – Σιλιγαρδάκης, Κορακάκης – Τσεμπερίδης, Φαρινόλα, Ουατάρα – Περέιρα.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ένα παιχνίδι που κρύβει πολλούς κινδύνους. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι το φαβορί, αλλά θα στερηθεί τρεις βασικούς του παίκτες απέναντι σε έναν Εθνικό που δεν έχει να χάσει τίποτα απολύτως. 

1 σχόλιο:

  1. συμφωνω απολυτα με την εκτιμηση τετοια ματς θελουν
    πολυ προσοχη, ετσι ωστε να μη εχουμε ''γκελα''
    τυπου ιωνικου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή