Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ασταμάτητος ο ΠΑΣ επικράτησε του Εθνικού με 3-1 (+Video)


Συνέχεια στο νικηφόρο σερί έδωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα που επικράτησε με 3-1 του Εθνικού, παραμένοντας μόνος πρώτος στην κορυφή της Football League με 48 βαθμούς. Τα γκολ για τους γιαννιώτες πέτυχαν οι Τζάνης (6') και Σιαλμάς (66', 89'), ενώ για τους πειραιώτες είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ψιάνος στο 39'.
 
 «Χρυσή» αλλαγή ο Σιαλμάς

Η είσοδος στο παιχνίδι του Δημήτρη Σιαλμά, αποδείχθηκε «χρυσή» έμπνευση για τον Στεφάν Ντεμόλ, αφού ο επιθετικός του ΠΑΣ ήταν αυτός που «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Εθνικού και με δύο δικά του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 που κράτησε τους Γιαννιώτες στην κορυφή της βαθμολογίας.
Τους Γιαννιώτες που τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην ομάδα του Σάββα Παντελίδη, αφού αν και προηγήθηκαν νωρίς (μόλις στο 7’ με τον Τζάνη), είδαν τον Εθνικό να ισοφαρίζει στο 40’ με τον Ψιάνο και να δείχνει ότι μπορεί να χτυπήσει το παιχνίδι.
Ο Σιαλμάς, όμως, έφερε τα πάνω κάτω και σκόραρε τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι (66’) και ένα πριν από την εκπνοή, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα και δίνοντας τη νίκη στον ΠΑΣ.
Οι γηπεδούχοι είχαν και ένα δοκάρι με τον Σκούφαλη στο 80’.

ΠΑΣ Γιάννινα: Σικαλιάς, Ντάσιος, Κώτσιος, Μιχαήλ, Βάντερσον, Κεϊτά, Κυριάκος, Ντε Βινσέντι (76' Στάθης), Τζάνης (62' Σιαλμάς), Σκούφαλης, Μπακαγιόκο.

Εθνικός: Σωτηρίου, Γκράϊμς, Βιδάλης (57' Τσεμπερίδης), Ψιάνος, Παστός, Σιλιγαρδάκης, Βασιλόγιαννης (57' Ουατάρα), Κοκκίνης, Κορακάκης, Περέϊρα, Φαρινόλα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Διαιτητής ήταν ο Φώτης Φωτιάδης του συνδέσμου Καστοριάς με βοηθούς τους Στυλιάδη (Καστοριάς) και Βαφειάδη (Καρδίτσας). Τέταρτος διαιτητής ο Τίκας (Καρδίτσας) και παρατηρητής ο Σηπάκης (Πέλλας).

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

7’: Το 1-0 για τον ΠΑΣ με κοντινή κεφαλιά του Τζάνη. Η φάση ξεκίνησε από γέμισμα του Σικαλιά, ο Σκούφαλης έφυγε θαυμάσια από δεξιά έβγαλε συστημένη σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Εθνικού όπου ο Τζάνης με κεφαλιά έκανε το 1-0.
9': Κίτρινη κάρτα στον Κοκκίνη του Εθνικού για σκληρό μαρκάρισμα.
23’: Δυνατό σουτ του Ντε Βισέντι έξω από την περιοχή έφυγε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Εθνικού.
24’: Συρτό σουτ του Ψιάνου μπλόκαρε ο Σικαλιάς, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα.
28': Κίτρινη κάρτα στον Βιδάλη γιατί συγκράτησε από πίσω τον Σκούφαλη.
33': Κίτρινη κάρτα στον Κυριάκο για φάουλ πάνω στον Βασιλόγιαννη.
37΄: Καλή σέντρα του Ντάσιου, κοντινή κεφαλιά του Μπακαγιόκο αποκρούσθηκε από τους αμυντικούς.
39’: Ο Εθνικό ισοφάρισε 1-1 με ωραίο συρτό σουτ του Ψιάνου μέσα από την περιοχή, μετά από μπαλιά που έβγαλε από δεξιά ο Φαρινόλα.
41’: Κίτρινη κάρτα στον Φαρινόλα για σκληρό μαρκάρισμα στον Βάντερσον.
45': Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν σε κάθετη μπαλιά του Σκούφαλη ο Μπακαγιόκο πλάσαρε από κοντά, αλλά η μπάλα βρήκε το σώμα του Γκραμς και έφυγε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Κυριάκος, αλλά η κοντινή κεφαλιά του Κώτσιου έφυγε άουτ.
50’: Ο Ψιάνος πήγε με σουτ να αιφνιδιάσει από μακριά τον Σικαλιά, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ μπλόκαρε τη μπάλα.
56': Καλό σουτ του Μπακαγιόκο μέσα από την περιοχή του Εθνικού, μπλόκαρε τη μπάλα ο Σωτηρίου.
60': Κοντινό σουτ του Κορακάκη στην αγκαλιά του Σικαλιά.
65': Κίτρινη κάρτα στον Σιλιγαρδάκη για διαμαρτυρία.
66': Το 2-1 για τον ΠΑΣ με κοντινό σουτ του Σιαλμά. Προηγήθηκε σουτ του Σκούφαλη, απέκρουσε προσωρινά ο Σωτηρίου και στη συνέχεια ο Σιαλμάς που καραδοκούσε με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
70': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν σε μπαλιά του Μπακαγιόκο ο Σκούφαλης έκανε το κοντινό σουτ που απέκρουσε θαυμάσια σε κόρνερ ο Σωτηρίου.
74': Κίτρινη κάρτα στον ΠερέΙρα για διαμαρτυρία στον διαιτητή.
80': Σέντρα σουτ του Σκούφαλη από δεξιά πλάγια θέση βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Εθνικού.
82': Κίτρινη κάρτα στον Κεϊτά του ΠΑΣ.
89': Φοβερό γκολ από τον Σιαλμά και 3-1 υπέρ του ΠΑΣ. Ο άσσος του ΠΑΣ βγήκε ξαφνικά στην αντεπίθεση, άνοιξε την άμυνα του Εθνικού και με πλασέ έκανε το 3-1.
94': Κίτρινη κάρτα στον Τσεμπερίδη του Εθνικού.

3ο Ημίχρονο

Σάββας Παντελίδης (προπονητής Εθνικού): «Δίκαια πρώτος ο ΠΑΣ»
«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που δίκαια είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και επιπλέον και η στατιστική το επιβεβαιώνει. Μπήκαμε άσχημα στο παιχνίδι, βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ και είμαστε και τυχεροί που δεν δεχτήκαμε κι άλλο γκολ στα πρώτα λεπτά που πελαγοδρομούσαμε στην άμυνα. Ισοφαρίσαμε κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως. Κι εκεί που στο β' ημίχρονο κρατούσαμε καλά την μπάλα και πατούσαμε καλά στον αγωνιστικό χώρο, δεχτήκαμε το 2-1 που μας χάλασε την ψυχολογία.
Η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα είναι δίκαιη, γιατί είχε περισσότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι. Ο ΠΑΣ θα μας κέρδιζε και χωρίς να υπάρχουν αυτοί οι τρεις διαιτητές που θα πρέπει να σταματήσουν να διαιτητεύουν. Όχι ότι κέρδισε απ' αυτό ο ΠΑΣ.
Δύο φάσεις οφσάϊντ με έκαναν να φτάσω ως τον αγωνιστικό χώρο, κάτι που δεν κάνω ποτέ. Επίσης, στο φάουλ που κερδίσαμε έξω από την περιοχή ακριβώς, ο αμυντικός των Ιωαννίνων αποκρούει από τα 2 μέτρα. Έπρεπε να δοθεί επανάληψη. Αν αυτό είναι το καλύτερό τους παιχνίδι, τότε δεν μπορούν να προχωρήσουν άλλο στο χώρο αυτό».

Στεφάν Ντεμόλ (προπονητής ΠΑΣ): «Ήμουν ανήσυχος για το ματς»
«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη κι επειδή για 95 λεπτά δεν σταμάτησαν την προσπάθεια για περισσότερα γκολ.
Δεν φοβήθηκα αυτό το παιχνίδι, απλά ήμουν λίγο ανήσυχος γιατί  από  την ανάλυση των αγώνων του Εθνικού, προέκυψε ότι με προπονητή τον κ. Παντελίδη ο Εθνικός βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς. Ήταν πολύ καλός  αντίπαλος, με πολύ καλή οργάνωση και προσπάθησε να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Για να κερδίσουμε εμείς έπρεπε να έχουμε  όλες μας τις δυνάμεις. Είμαι πολύ χαρούμενος από τη νίκη.  
Εύχομαι να σταματήσει να βρέχει στα Γιάννινα (σ.σ. το προπονητικό κέντρο είναι σε άθλια κατάσταση και θυμίζει τον περσινό αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων»)».
Σχετικά με το αν ολοκληρώθηκαν μεταγραφές και αποχωρήσεις, σημείωσε: «Η κατάσταση έχει όπως την ανέφερα μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ. Ίσως αποκτήσουμε έναν ακόμα παίκτη, αν όντως βρεθεί η καλή ευκαιρία όπως στην περίπτωση με τον Πατσατζόγλου που δεν μπορούσαμε να περιμένουμε ως το καλοκαίρι γιατί θα την χάναμε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια σκέψη για μεταγραφή. Το ρόστερ θα παραμείνει ως έχει για τις επόμενους 5 μήνες, εκτός αν πάρουμε παίκτη, οπότε θα φύγει κάποιος».
Για το αν θα δοθεί δανεικός ο Εμίλιο Φουρτάδο σχολίασε: «Ο Φουρτάδο είναι άτυχος μέχρι τώρα. Εμείς δεν θέλουμε να φύγει. Μόνο αν θελήσει εκείνος να φύγει για να έχει περισσότερες συμμετοχές».
Γιώργος Κοκκίνης (ποδοσφαιριστής Εθνικού): Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον προπονητή του Εθνικού. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα στα δυνατά και αδύνατα σημεία του ΠΑΣ Αν ήμασταν λίγο συγκεντρωμένοι, μπορούσαμε να πάρουμε τον βαθμό της ισοπαλία. Εύχομαι καλή πορεία στον ΠΑΣ».

 Γιώργος Σικαλιάς (ποδοσφαιριστής ΠΑΣ): «Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι, γιατί ο Εθνικός είναι ανεβασμένος τον τελευταίο καιρό. Ήμασταν πολύ  καλοί στον επιθετικό αλλά και στον αμυντικό τομέα. Δεχτήκαμε ένα γκολ από αδράνεια, αλλά ξαναμπήκαμε στο παιχνίδι και πήραμε τη νίκη. Καλή συνέχεια στον Εθνικό».

ΠΑΣ Γιάννινα - Εθνικός 3-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου