Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Εκτίμηση αγώνα: ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ


1ος  ΓΥΡΟΣ: Τρίκαλα – Λεβαδειακός 4-0
* Από το 1976 έχει να φύγει με τη νίκη από τη Λιβαδειά η ομάδα των Τρικάλων.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Τη μεγάλη ευκαιρία να πιάσουν τον ΟΦΗ στην 4η θέση και να διατηρήσουν μαθηματικές ελπίδες ακόμα και για την κατάληψη της 2ης που οδηγεί στην απευθείας άνοδο θα έχουν οι Βοιωτοί απέναντι στα Τρίκαλα. Είναι φορμαρισμένοι και θα έχουν το απαραίτητο πάθος για να διακόψουν το σερί των Θεσσαλών.
Οι «πράσινοι» στα τελευταία 11 παιχνίδια έχουν απολογισμό 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Διαγόρα απέσπασαν την ισοπαλία, με τον επιθετικό Ζουρούδη (18 συμ./3) να σκοράρει στο ντεμπούτο του απέναντι στην πρώην του ομάδα. Μπορεί το σερί των τριών διαδοχικών νικών να διακόπηκε, όμως ο Λεβαδειακός βρίσκεται μέσα στον στόχο του και απέναντι στον ΑΟΤ θα έχει μεγάλο κίνητρο να επικρατήσει.
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η διοίκηση των Θεσσαλών είχε μπλέξει τον μεγαλομέτοχο των Βοιωτών Γιάννη Κομπότη σε υπόθεση δωροδοκίας του τερματοφύλακα Πουρή. Υπήρξαν εκατέρωθεν μηνύσεις, η υπόθεση έχει πάρει τη νομική οδό, όμως αυτό φτάνει για να είναι το κλίμα τεταμένο…
Ο προπονητής Βασίλης Βούζας δεν μπορεί να υπολογίζει στους κεντρικούς αμυντικούς Τριποτσέρη (18 συμ.) και Ζαπρόπουλο (11 συμ.), ενώ άφησε εκτός για αγωνιστικούς λόγους τους μέσους Σερζίνιο (10 συμ.), Εβερτον (8 συμ.).
Πιθανή σύνθεση (4-2-3-1): Κυριακίδης – Μουλόπουλος, Κόλτζος, Αλεξίου, Σωτήρχος – Ταραλίδης, Τάσιτς – Ναπολεόνι, Πόποβιτς, Μπάρκογλου – Ντιμπαλά.
ΤΡΙΚΑΛΑ: Ως μεγάλη πρόκληση βλέπουν οι «κυανέρυθροι» την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Ο ΑΟΤ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την 6η θέση και θα έχει την ευκαιρία να δείξει τα «δόντια» του απέναντι σε ένα από τα φαβορί για την άνοδο.
Τα Τρίκαλα διανύουν περίοδο φόρμας, αφού έχουν χτίσει ένα αήττητο σερί 6 αγωνιστικών. Μετρούν πέντε διαδοχικές νίκες χωρίς να δεχτούν γκολ και προέρχονται από τη δίκαιη επικράτηση σε βάρος του Παναιτωλικού. Εχουν θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για τα πλέι οφ και ευελπιστούν ότι στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας θα πάρουν τουλάχιστον την ισοπαλία.
Το κακό για τον προπονητή Γιώργο Βαζάκα είναι ότι στη Λιβαδειά δεν θα έχει στη διάθεσή του βασικά στελέχη που έχουν σκοράρει μέχρι τώρα τα 10 από τα 17 γκολ του πρωταθλήματος. Ο αμυντικός Μπριλάκης (17 συμ.) και ο επιθετικός Κοντογουλίδης (18 συμ./6) είναι τιμωρημένοι, ενώ ο τερματοφύλακας Πουρής (8 συμ./1) αποκλείστηκε από την αποστολή για αγωνιστικούς λόγους.
Πιθανή σύνθεση (4-2-3-1): Τόλιος – Σαρακατσάνος, Μπουκουβάλας, Γιώτας, Χρήστου – Κόρμπος, Ριζογιάννης – Μίνγκας, Μανουσάκης, Τελκίνσκι – Ουέλινγκτον.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μπορεί το παιχνίδι να είναι ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες ιδιαίτερα φορμαρισμένες, αλλά οι Βοιωτοί θα τα δώσουν όλα για το τρίποντο. Το γεγονός ότι ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Κομπότης έχει τάξει πριμ δείχνει πόσο πολύ θέλει να φτάσει η ομάδα του στη νίκη. Και όχι με 1-0, αλλά με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σκορ. Πλήγμα για τους Θεσσαλούς η απουσία του πρώτου σκόρερ Κοντογουλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου