Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Με αυτούς ΠΑΣ για άνοδο


Οι εννέα παίκτες-κλειδιά που έχουν πάρει φέτος στις πλάτες τους τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον έχουν φέρει με το… ενάμισι πόδι στα «σαλόνια» της Superleague.

 ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΣ

Ο έμπειρος

Τα επτά χρόνια που πέρασε στον Ολυμπιακό είναι από μόνα τους η καλύτερη απόδειξη της πείρας του και των όσων μπορεί να προσφέρει σε μία ομάδα που έχει μοναδικό της στόχο τον πρωταθλητισμό. Ο Τάσος Πάντος με τις 22 συμμετοχές του στη Football League, όλες ως βασικός, αποτελεί έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες του Ντεμόλ. Τον χαρακτηρίζει η ψυχραιμία, η σταθερότητα και η ηρεμία που μεταδίδει στους συμπαίκτες του. Είναι ο ποδοσφαιριστής που θα πάρει πάνω του την ομάδα και με τη σωστή καθοδήγηση θα οργανώσει το παιχνίδι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΣΙΟΣ

Ο αρχηγός

Αν είσαι 28 χρόνων και βρίσκεσαι σε έναν σύλλογο ήδη 10 χρόνια, τότε δεν μπορείς παρά να θεωρείς την ομάδα αυτή δεύτερο σπίτι σου. Αντίστοιχα η ομάδα αυτή σε θεωρεί δικαίως τον απόλυτο αρχηγό της, με τις 207 συμμετοχές σου (σε Σούπερ Λίγκα, Football League και Football League 2) και τα δέκα τέρματα που έχεις πετύχει να το επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο. Ο Γιώργος Ντάσιος αποτελεί την ήρεμη δύναμη της ομάδας, οι φίλαθλοι τον χαρακτηρίζουν στυλοβάτη της άμυνας και απλά δεν μπορούν να φανταστούν την ομάδα χωρίς το όνομά του στο ρόστερ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΑΝΗΣ

Ο στρατιώτης

Βρίσκεται επτά χρόνια στην ομάδα και κάθε σεζόν παρουσιάζεται ολοένα και πιο έτοιμος. Φέτος, πιο έμπειρος και ώριμος από ποτέ, θέλει όχι μόνο να πανηγυρίσει ακόμα μία άνοδο με τον ΠΑΣ στη Σούπερ Λίγκα, αλλά να μπορέσει να τον διατηρήσει με τους συμπαίκτες του στα μεγάλα σαλόνια. Είκοσι συμμετοχές, τρία γκολ και ασίστ που βγάζουν φωτιές στην αντίπαλη άμυνα είναι τα... διαπιστευτήρια του Χρήστου Τζάνη, ενός παίκτη που φημίζεται για το έξυπνο παιχνίδι του και την αντίληψη των φάσεων.

ΙΜΠΡΑΧΙΜΑ ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ

Ο σκόρερ

Στη δεύτερη χρονιά του στον ΠΑΣ, φαίνεται να είναι πιο παραγωγικός από ποτέ. Το γεγονός ότι έχει σημειώσει 12 τέρματα σε 22 εμφανίσεις είναι στατιστικό που δύσκολα περνάει απαρατήρητο. Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς πως τρεις χρονιές σε Λάρισα, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ είχε σημειώσει 14 γκολ, τότε δικαιολογημένα φέτος ο τίτλος του πιο φορμαρισμένου παίκτη του ανήκει. Αν και 35 χρόνων, έχει αντοχές που θα ζήλευαν ακόμα και 25χρονοι, με τον ίδιο να παραδέχεται πως διανύει μία δεύτερη νεότητα. Ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο έχει κάθε λόγο να νιώθει περήφανος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΑΛΜΑΣ

Ο εκρηκτικός

Φέτος έχει κάνει την έκπληξη, αφού από το πουθενά ο Ντεμόλ βρήκε έναν εκρηκτικό και δυναμικό παίκτη, που έχει... ερωτική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Δημήτρης Σιαλμάς, με τις 20 συμμετοχές του και τα 5 γκολ που έχει πετύχει, αποδεικνύει πως το περσινό εξάμηνο πέρασμα από τον Ολυμπιακό Βόλου του έκανε καλό – επέστρεψε στην ομάδα του πιο έτοιμος από ποτέ. Με πάθος, εκρηκτικότητα και καλή τεχνική, ο 24χρονος επιθετικός κάνει μία από τις καλύτερες χρονιές της καριέρας του. Το μέλλον δικαιωματικά του ανήκει.

ΤΑΣΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΑΝΔΡΑΛΑΣ

Το «χρυσό» κέντρο

Ο Τάσος Κυριάκος και ο Πάρις Ανδράλας αποκαλούνται «χρυσό δίδυμο», αφού σπάνια θα χάσουν τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου. Κεντρικός χαφ ο πρώτος, με 19 συμμετοχές και 4 γκολ. Αμυντικός χαφ ο δεύτερος, με 20 συμμετοχές και 3 γκολ. Οι αριθμοί είναι από μόνοι τους αποκαλυπτικοί. Από τα πόδια τους περνούν οι περισσότερες επιθετικές ενέργειες των Ηπειρωτών. Οργανώνουν προσεκτικά το παιχνίδι, τρέχουν ασταμάτητα και είναι μέσα σε κάθε φάση. Με λίγα λόγια, αποτελούν τα «πολυεργαλεία» του ΠΑΣ.

ΒΑΝΤΕΡΣΟΝ ΣΚΑΡΝΤΟΒΕΛΙ

Ο μόνιμος

Οσο και αν ψάξει κανείς, δύσκολα θα εντοπίσει λανθασμένες ενέργειες στο αριστερό άκρο της γιαννιώτικης άμυνας. Και πώς θα μπορούσε, άλλωστε, αφού εκεί βρίσκεται ο Βάντερσον Σκαρντοβέλι, ο 26χρονος Βραζιλιάνος που πήρε τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του (23 συμμετοχές, όλες στην αρχική ενδεκάδα). Μαχητικός, πηγαίνει πάντα πρώτος στην μπάλα και οργανώνει σωστά το παιχνίδι, βοηθώντας στην ανάπτυξη του ΠΑΣ. Τα δύο τέρματα που έχει σημειώσει, κόντρα σε Πιερικό και Τρίκαλα, αποδεικνύουν πως, εκτός από αμυντικές χάρες, έχει και επιθετικές εμπνεύσεις.

ΗΛΙΑΣ ΚΩΤΣΙΟΣ

Ο «έφηβος»

Με τον Μπακαγιόκο και τον Πάντο, είναι από τις παλιές καραβάνες των ελληνικών γηπέδων. Ωστόσο, η ηλικία φαίνεται μόνο στα χαρτιά, καθώς όταν βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο νιώθει πιο νέος από ποτέ. Ο Ηλίας Κώτσιος, με 20 συμμετοχές, τρία γκολ, πολλά τρεξίματα, δεκάδες μονομαχίες και τα φάουλ που κερδίζει σε κάθε ματς του ΠΑΣ, δείχνει πως όσα χρόνια και αν περάσουν, αυτός θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του πιο επαγγελματικά από ποτέ. Και να φανταστεί κανείς πως είναι ήδη 34…

exedrasports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου