Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Βαγγέλης Αγγελής: Σε γερές βάσεις χτίζεται ο νέος ΠΑΣ


Μια συζήτηση με τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κ. Βαγγέλη Αγγελή πάντα παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Γιατί είναι ο πιο στενός και πιστός συνεργάτης του προέδρου κ. Γιώργου Χριστοβασίλη και κάθε καλοκαίρι χειρίζεται τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας σε συνεργασία με τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία. Ο ΠΑΣ βαδίζει ολοταχώς για τη σούπερ λίγκα και κάθε αγωνιστική που περνά, τον φέρνει όλο και πιο κοντά στην κατηγορία των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Και οι χιλιάδες Ηπειρώτες φίλαθλοι, που είναι στο πλευρό αυτής της θρυλικής ομάδας, αρχίζουν πλέον να συζητούν και να σκέφτονται την επόμενη μέρα. Αυτές τις πρώτες σκέψεις και σχεδιασμούς που υπάρχουν σε επίπεδο ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για το σήμερα και το αύριο, θέλαμε να «κλέψουμε» μέσα απ’ αυτή τη συνέντευξη με τον Βαγγέλη Αγγελή. Και δεν μας έκρυψε τίποτα. Ζήτησε πάνω απ’ όλα σοβαρότητα γιατί δεν κρίθηκε μαθηματικά η υπόθεση ανόδου και μας αποκάλυψε το πώς χτίστηκε φέτος αυτή η ομάδα, πως επιλέχτηκε ο κ. Ντεμόλ, πως βρέθηκαν οι παίκτες που κλέβουν την παράσταση και τι κινήσεις θα γίνουν αμέσως μετά την άνοδο του θρυλικού «Άγιαξ της Ηπείρου» στη σούπερ λίγκα.

-Είστε ένα πρόσωπο που είναι πολύ κοντά στον πρόεδρο κ. Χριστοβασίλη. Αλήθεια περιμένατε μια τόσο καλή πορεία του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα;
«Ήμουν από την αρχή αισιόδοξος και τα πράγματα βγήκαν όπως τα περίμενα. Διατηρήθηκε ο κορμός της ομάδας και έτσι διατηρήθηκε η συνοχή, υπήρξαν ενισχύσεις και με άλλους παίκτες από ομάδες της σούπερ λίγκα όπως οι Πάντος, Κυριάκος, Σκούφαλης, Κηπουρός, όπως και τώρα ο Πατσατζόγλου. Ο πρόεδρος κ. Χριστοβασίλης έβαλε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εκπληρωθούν οι προσδοκίες των φιλάθλων για άμεση επιστροφή του ΠΑΣ στη σούπερ λίγκα, ενώ θα γίνουν μεγάλες προσπάθειες για να παραμείνει η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία και να πάψει να είναι ασανσέρ».

-Ποια είναι τα στοιχεία που έκαναν φέτος τον ΠΑΣ πρωτοπόρο στη Β’ Εθνική;
«Το ποιοτικό ρόστερ που διαθέτουμε, η καλή δουλειά του τεχνικού τημ και των παικτών και η βοήθεια του κόσμου. Πετύχαμε όλοι μαζί να υπάρχει ηρεμία στην ομάδα, οι παίκτες έδεσαν μεταξύ τους και έγιναν μια γροθιά. Κι από τη στιγμή που πετύχαμε τον συνδυασμό του καλού υλικού, της καλής δουλειάς και της ηρεμίας στα αποδυτήρια, ήρθαν και τα καλά αποτελέσματα».
-Οι ποδοσφαιριστές, τόσο αυτοί που έμειναν από πέρσι όπως και αυτοί που ήρθαν, πως δέχτηκαν να παίξουν στη Β’ Εθνική, αφού θα μπορούσαν ακόμα να είναι σε ομάδες της σούπερ λίγκα;
«Κάναμε μεγάλες προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή και οι παίκτες έδειξαν εμπιστοσύνη στον πρόεδρο και επειδή ο ΠΑΣ είναι μια μεγάλη ομάδα με δυναμική για καλύτερες καταστάσεις, στελέχωσαν το δυναμικό της, με συνέπεια ο Στεφάν Ντεμόλ να φτιάξει αυτό το πολύ καλό σύνολο. Με λίγα λόγια μπορώ να πω ότι χτίζεται μια ομάδα σε γερές βάσεις τόσο για το σήμερα, όσο και για το αύριο».

-Ξέρετε ότι όταν με το καλό ανεβεί η ομάδα στη σούπερ λίγκα, εκτός από τις καλές επιλογές παικτών, θα χρειαστεί και καλή οργάνωση. Υπάρχει κάποιος προγραμματισμός γι’ αυτό;
«Δουλεύουν πάνω σε αυτά τα κομμάτια της οργάνωσης όλα τα τμήματα της ΠΑΕ. Είναι αυτονόητο ότι με την άνοδο της ομάδας θα οργανωθούμε ακόμα περισσότερο. Βασικά θα πρέπει να ικανοποιήσουμε σαν ΠΑΕ άμεσα το αίτημα του κ. Ντεμόλ να υπάρχει ένα γήπεδο με πλαστικό τάπητα για να γίνονται σωστά οι προπονήσεις και τους χειμερινούς μήνες. Ήδη έχει μιλήσει ο πρόεδρος με τον κ. Ντεμόλ και πιστεύουμε ότι θα βρεθεί λύση».

-Επιτρέψτε μας κύριε Αγγελή μια ερώτηση επί προσωπικού. Σας παρουσιάζουν ορισμένοι ότι είστε ο άνθρωπος που κινείται τα νήματα στην ομάδα και πολλές φορές γίνεστε ο εύκολος στόχος. Αλήθεια ποιος είναι ο δικός σας ρόλος στην ομάδα;
«Εγώ έχω έναν συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα τον οποίο γνωρίζει ο πρόεδρος. Τίποτα δεν κάνω μόνος μου χωρίς την έγκριση του προέδρου και χωρίς να υπάρχει συνεργασία με τον εκάστοτε προπονητή της ομάδας. Και με όλους τους προπονητές είχα μια άριστη συνεργασία, κάτι που μπορούν να επιβεβαιώσουν και οι ίδιοι. Με την εμπειρία που έχω προσπαθώ να βοηθήσω προς κάποιες κατευθύνσεις για να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί του προέδρου και της τεχνικής ηγεσίας. Τώρα αν σε κάποιους δεν αρέσει ο ρόλος μου είναι δικός του θέμα και δικό τους πρόβλημα. Εγώ έχω μια διαδρομή στο ποδόσφαιρο, έχω δουλέψει με επιτυχία και σε άλλες ομάδες, ήρθα στον ΠΑΣ μαζί με τον κ. Χριστοβασίλη και υπάρχει άριστη συνεργασία. Αλλά έχω παρατηρήσει τα εξής. Όταν η ομάδα πηγαίνει καλά, όλοι βγαίνουν και μιλάνε. Όταν όμως δεν πηγαίνει καλά, όλα τα άσχημα τα φορτώνουν στον πρόεδρο, σε μένα, στον προπονητή και στους παίκτες. Εν πάση περιπτώσει, εμείς προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μας και από εκεί και μετά θα δούμε και την επόμενη μέρα».

-Όλοι λένε ότι η ομάδα πάει σφαίρα για τη σούπερ λίγκα. Εσείς συμφωνείτε;
«Η ομάδα κάνει μια αξιόλογη πορεία και τα εύσημα ανήκουν στους παίκτες και στον κ. Ντεμόλ. Όμως πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, σοβαροί και μέχρι να κλειδώσουμε και μαθηματικά την άνοδο, δεν πρέπει να έχουμε καμία άλλη σκέψη στο μυαλό μας. Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι σε εξέλιξη, τίποτα δεν έχει κριθεί μαθηματικά και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχει σε όλους τους τομείς η ανάλογη σοβαρότητα».

-Εντάξει δίκαιο έχετε που λέτε όλα αυτά, να υπάρχει σοβαρότητα γιατί μαθηματικά τίποτα δεν έχει κριθεί, αλλά όπως και να το κάνουμε η ομάδα του ΠΑΣ έχει αναπτύξει μια δυναμική που θα την οδηγήσει στη σούπερ λίγκα. Ο πρόεδρος είναι ζεστός για να φτιάξει την ομάδα που ονειρεύονται όλοι οι Ηπειρώτες;
«Κάποιες σκέψεις μπορεί να γίνονται ενόψει της νέας σαιζόν, αλλά πρέπει πρώτα να τελειώσει το θέμα με την ανανέωση της συνεργασίας με τον κ. Ντεμόλ. Κι αυτό θα γίνει σύντομα, γιατί ο πρόεδρος τον θέλει στην ομάδα, ο κ. Ντεμόλ θέλει να μείνει, οπότε θα βρεθεί λύση. Αφού τελειώσει το ζήτημα αυτό και στελεχωθεί το τεχνικό τημ, τότε και αφού κλειδώσουμε την άνοδο, θα κάνουμε τον μεταγραφικό σχεδιασμό όπως θα μας τον υποδείξει ο κ. Ντεμόλ. Επί του παρόντος όμως οι σκέψεις και το μυαλό μας είναι να τελειώσει όσο το δυνατόν νωρίτερα η υπόθεση της ανόδου. Όσο για τον πρόεδρο που ρωτάτε, νομίζω ότι το έχει αποδείξει και φέτος με τους παίκτες και τον προπονητή που έφερε στην ομάδα, το πόσο πολύ θέλει να φέρει τον ΠΑΣ σε άλλα επίπεδα».

-Μια γενικότερη ερώτηση επειδή είσθε και επαγγελματίας μάνατζερ και ξέρετε καλά το μεταγραφικό χώρο. Λόγω της οικονομικής κρίσης θα υπάρξουν το καλοκαίρι ευκαιρίες καλών παικτών με προσιτές τιμές και για ομάδες με το μπάτζετ του ΠΑΣ;
«Αυτά θα τα πούμε καλύτερα όταν έρθει ο κατάλληλος χρόνος. Εντάξει είναι λογικό η οικονομική κρίση να αγγίζει και το ποδόσφαιρο. Εμείς θα κινηθούμε με τις υποδείξεις του κ. Ντεμόλ για να βρούμε κάποιους παίκτες που θέλουμε και ο πρόεδρος ασφαλώς θα κάνει για μια ακόμα φορά το καθήκον του».

-Πόσο δύσκολο ή πόσο εύκολο είναι για μια ομάδα το μεταγραφικό σαφάρι;
«Η επιλογή μιας μεταγραφής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Και πρόπερσι στον ΠΑΣ καλούς παίκτες πήραμε, αλλά άλλοι βοήθησαν περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Είναι θέμα πως θα κολλήσει ο κάθε παίκτης σε μια ομάδα».

-Πότε υπολογίζετε ότι θα τελειώσει η υπόθεση ανόδου για τον ΠΑΣ;
«Αυτό που προέχει είναι να είμαστε όλοι σοβαροί και προσγειωμένοι, γιατί έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας και δεν πρέπει να χαλαρώσει κανείς. Δεν έχει σημασία το πότε θα αλλάξουμε κατηγορία, αλλά να παλέψουμε στη συνέχεια με όλες τις δυνάμεις μας για την επίτευξη του στόχου».

-Για την ανανέωση της συνεργασίας με τον κ. Ντεμόλ που σταματά;
«Είπα και πριν ότι με τον κ. Ντεμόλ έχουμε άριστη συνεργασία. Το περασμένο καλοκαίρι για να ξεκινήσει η συνεργασία, συμφωνήσαμε μέσα σε μια ώρα. Το ίδιο πιστεύω ότι θα γίνει και τώρα. Λίγη υπομονή χρειάζεται».

-Αλήθεια πως προέκυψε η λύση του κ. Ντεμόλ το καλοκαίρι που ήταν και καλή επιλογή, αλλά και μια έκπληξη αφού άλλα ονόματα έπαιζαν για την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ;
«Ο κ. Ντεμόλ είναι σπουδαία προσωπικότητα και ο πρόεδρος εκτίμησε πολλά πράγματα που τον χαρακτηρίζουν σαν προπονητή και γι’ αυτό κατέληξε στο πρόσωπό του. Είναι δίκαιος με τους παίκτες, έχει ποδοσφαιρική παιδεία, αξιοποιεί τα νέα παιδιά όπως έκανε με τον Ντε Βισέντι και τον Κεϊτά, ξέρει οκτώ γλώσσες και έχει άμεση επαφή και επικοινωνία με τους ξένους παίκτες. Ήταν λοιπόν μια καλή επιλογή και αυτό φαίνεται και από τη δουλειά του μέσα στα γήπεδα».

-Θέλετε κάτι άλλο να προσθέσετε γύρω από τον ΠΑΣ;
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για τις θέσεις που πήρε στο θέμα που δημιουργήθηκε με τον ΟΦΗ, τον κ. Νίκο Χήτο για τη μεγάλη βοήθεια που προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηπείρου κ. Βασίλειο Μάντζιο για τις βοήθειες προς την ομάδα του ΠΑΣ ως θεσμικός παράγων του ποδοσφαίρου της περιοχής».

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου