Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Απίστευτη περίπτωση ο Μιχαήλ. Είναι στον ΠΑΣ από ηλικίας 6 ετών!


Ο Αλέξης Μιχαήλ είναι μια ξεχωριστή περίπτωση στον ΠΑΣ. Όταν φόρεσε για πρώτη φορά με την παιδική ομάδα την κυανόλευκη φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου» ήταν ένα παιδί 6 ετών της πρώτης δημοτικού και σήμερα που είναι 25 ετών συνεχίζει να φορά την ίδια φανέλα, αλλά με την επαγγελματική ομάδα!

Τρελή περίπτωση ενός παίκτη που έκανε δεύτερο σπίτι του τον ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας μια πορεία 12 χρόνων στην ερασιτεχνική ομάδα και 7 χρόνων στην ΠΑΕ. Δεκαεννέα ολόκληρα χρόνια με τον ταύρο στη φανέλα, μια ολόκληρη ζωή. Πήγε παιδαρέλι στις ακαδημίες του ΠΑΣ και εκεί ανδρώθηκε, έπαιξε μπάλα, τελείωσε το Λύκειο, πήγε φαντάρος και έφτασε σε μια ηλικία για να παίξει το ποδόσφαιρο της ζωής του. Εδώ έχουμε τον τέλειο συνδυασμό του παίκτη – οπαδού και είναι αυτό που λέμε γέννημα – θρέμμα του ΠΑΣ Γιάννινα. Απουσίασε μόνο για δύο εξάμηνα που πήγε δανεικός στη Λαμία και τον  Πανσερραϊκό. Όλα τα υπόλοιπα χρόνια ήταν στον ΠΑΣ Γιάννινα. Και έχει ακόμα πολλά να δώσει, αν βέβαια του δείξουν εμπιστοσύνη και την πίστη που χρειάζεται ένας παίκτης.
Πέρσι έκανε μια καταπληκτική πορεία στον Πανσερραϊκό από τον Ιανουάριο και μετά, σε σημείο που οι Σερραίοι να παρακαλούν όλο το καλοκαίρι τον Χριστοβασίλη για να τον δώσει για ένα ακόμα χρόνο, με σκοπό να παίξει με τα «λιοντάρια» στη σούπερ λίγκα. Το αίτημα απορρίφθηκε και ο Αλέξης Μιχαήλ γύρισε στο σπίτι του. Φανέλα βασικού δεν πήρε, αλλά όσες φορές τον χρειάστηκε η ομάδα για να αναπληρώσει τιμωρίες και τραυματισμούς παικτών όπως οι Πάντος, Κώτσιος, Βάντερσον, ο Μιχαήλ τα πήγε περίφημα. Και αγωνίστηκε με πάθος γιατί ο ΠΑΣ είναι η ομάδα της καρδιάς του.
Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον «Η.Α» που μεταδόθηκε και από το ραδιοφωνικό πλατό του ΗΧΩ 102.7 ο Γιαννιώτης αμυντικός μας μίλησε για όλους και για όλα. Για τον ΠΑΣ, την άνοδο, το πρωτάθλημα και τη δική του διαδρομή. Ο λόγος στον Αλέξη Μιχαήλ που είναι επαγγελματίας από το 2004 σε ηλικία 17,5 ετών.
-Αλέξη φαίνεται πως τελειώνουν τα βάσανα για τον ΠΑΣ αφού πάει ολοταχώς για τη σούπερ λίγκα.
«Μακάρι να ανεβούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να τερματίσουμε στην πρώτη θέση. Φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους, πολλές ομάδες διεκδικούσαν την άνοδο, είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Αλλά ο ΠΑΣ από την αρχή της σαιζόν έδειξε αυτό που λέμε χαρακτήρα ομάδας και δεν είναι τυχαίο ότι από την 6η αγωνιστική και μετά ήταν συνεχώς στην πρώτη θέση».
-Άρα η κατάταξη των ομάδων στο βαθμολογικό πίνακα είναι δίκαια.
«Εγώ θα μιλήσω μόνο για την ομάδα μου και θα πω αυτό που λέει όλη η Ελλάδα. Ότι ο ΠΑΣ είναι η καλύτερη ομάδα και δίκαια είναι στην πρώτη θέση. Και θα τα δώσουμε όλα μέχρι το τέλος για να διατηρήσουμε την πρωτιά».
-Ποια ήταν τα σημεία κλειδιά του φετινού ΠΑΣ;
«Βασικά έγινε σπουδαία δουλειά στην προετοιμασία και η οποία συνεχίστηκε στο πρωτάθλημα. Η ομάδα έχει καλούς παίκτες, δέσαμε όλοι μαζί, παλιοί και νέοι και φτιάξαμε ένα καλό σύνολο. Όταν δουλεύει σωστά μια ομάδα σαν τον ΠΑΣ δεν μπορεί να αποτύχει. Όλο το μυστικό είναι η καλή δουλειά που έγινε και γίνεται στην ομάδα».
-Πέρσι με τον Πανσερραϊκό συμμετείχες στους αγώνες των πλέι οφ. Ποιες είναι οι εμπειρίες σου;
«Είναι αγώνες χωρίς γυρισμό και ισχύει ο θάνατός σου η ζωή μου. Οι ομάδες που θα έχουν ένα βαθμολογικό προβάδισμα θα είναι σε πλεονεκτικότερη θέση, αλλά όλα τα παιχνίδια είναι φωτιά. Μπορεί να υπάρξουν και εκπλήξεις, όπως πέρσι με τον Πανσερραϊκό».
-Εσύ προσωπικά πέρσι είχες άνοδο στη σούπερ λίγκα με τον Πανσερραϊκό, φέτος με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι ένα καλό κομμάτι στην καριέρα σου.
«Ποιος παίκτης δεν θέλει να ζει τέτοιες στιγμές και να μη πανηγυρίζει τέτοιες επιτυχίες; Εύχομαι του χρόνου τέτοιο καιρό να πανηγυρίσουμε την παραμονή στη σούπερ λίγκα και η φετινή χρονιά να είναι το ξεκίνημα μιας νέας πορείας για τον ΠΑΣ Γιάννινα να μείνει μόνιμα στη μεγάλη κατηγορία».
-Τι λες θα το πετύχει; Το ρωτάω σε σένα επειδή είσαι Γιαννιώτης και μεγάλωσες μέσα στον ΠΑΣ ξέρεις τις παλιές αμαρτίες.
«Ο ΠΑΣ είναι μεγάλη ομάδα και κάτι το ξεχωριστό για όλους τους Ηπειρώτες. Γιατί να μη μείνει στη σούπερ λίγκα, τι του λείπει; Ο κόσμος; Η ιστορία; Η βαριά φανέλα; Όλα τα έχει. Απλά όλοι πρέπει να διδαχτούμε μέσα από τα λάθη μας και να γίνουν απ’ όλες τις πλευρές σωστές κινήσεις».
-Προσωπικά πως τα πήγες, είσαι ικανοποιημένος από την παρουσία σου;
«Η ομάδα δεν εξαρτάται ποτέ από ένα άτομο. Όταν με χρειάστηκε η ομάδα βοήθησα κι εγώ. Αυτό εμένα με δίνει χαρά, ανεξάρτητα από το πόσο αγωνίστηκα».
-Και ήσουν πάντα σε επιφυλακή, αφού άλλοτε αναπλήρωνες τον Κώτσιο, άλλοτε τον Πάντο, άλλοτε τον Βάντερσον και όποιον άλλο παίκτη σε οποιαδήποτε θέση είχε κάποιο πρόβλημα.
«Όλοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι και ποτέ μια ομάδα δεν μπορεί να βγάλει ένα πρωτάθλημα με 11 παίκτες. Το καθήκον μου έκανα, όπως κάνει και ο κάθε άλλος συμπαίκτης μου».
-Ο δανεισμός αρχικά στη Λαμία και μετέπειτα στον Πανσερραϊκό σε ωφέλησε;
«Βεβαίως, γιατί πήρα παιχνίδια στα πόδια μου. Όσο καλή προπόνηση κι αν κάνεις, αν δεν έχεις παιχνίδια δεν κάνεις τίποτα».
-Πόσα χρόνια έχεις στον ΠΑΣ; Σε θυμάμαι από μικρό παιδί.
«Κάθισα 12 χρόνια στον Ερασιτέχνη ΠΑΣ και 7 χρόνια είμαι επαγγελματίας στην ΠΑΕ».
-Για σιγά να βρούμε τον λογαριασμό. Έχεις δηλαδή 19 χρόνια στην οικογένεια του ΠΑΣ;
«Ναι, γιατί παράξενο είναι; Στον ΠΑΣ πήγα όταν ήμουν στην πρώτη δημοτικού σε ηλικία 6 ετών και ξεκίνησα το ποδόσφαιρο από την παιδική ομάδα. Σιγά – σιγά καθώς μεγάλωνα έφτασα μέχρι την ομάδα νέων χωρίς να χάσω ούτε μια μέρα από τις υποχρεώσεις και το 2004 έγινα επαγγελματίας».
-Ο ΠΑΣ είναι το δεύτερο σπίτι σου και όλα τα παιδικά βιώματα τα έχεις από εκεί.
«Πήγα μόνο 6 μήνες στη Λαμία και 6 μήνες στον Πανσερραϊκό. Όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μου είναι μέσα στον ΠΑΣ. Από 6 χρονών που φόρεσα τη φανέλα με την παιδική ομάδα, μέχρι σήμερα που είμαι 25 χρονών και είμαι επαγγελματίας, έζησα μέσα στην οικογένεια της ομάδας που είμαι σήμερα. Από μικρό παιδί αγαπούσα τον ΠΑΣ, όπως κάνουν και όλα τα Γιαννιωτόπουλα και πήγα να παίξω εκεί μπάλα. Τότε δεν φανταζόμουν ότι θα έφτανα μέχρι την πρώτη ομάδα, αλλά να που με αξίωσε ο Θεός να γίνω και ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ».
-Ποδοσφαιριστής και οπαδός;
«Εννοείται. Όταν πηγαίνεις σε μια ομάδα 6 ετών, φτάνεις στα 25 σου, άνδρας πλέον και παραμένεις σ’ αυτή, είναι δυνατόν να μη είσαι οπαδός;».
-Θα μπορούσαν κι άλλα παιδιά από τα Γιάννινα να παίξουν στον ΠΑΣ;
«Πάρα πολλά, αν τα πρόσεχαν στο παρελθόν. Δεν έδειχναν εμπιστοσύνη στους Γιαννιώτες παίκτες και αυτό ήταν λάθος».
-Θυμάσαι το πρώτο ματς ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής;
«Ναι ήταν ένα ματς με τον Παύλο Μελά τη σαιζόν 2004-2005 στη Γ’ Εθνική».

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου