Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

137 ξετιναγμένοι λογαριασμοί!


Τους τραπεζικούς από 137 άτομα του ελληνικού ποδοσφαίρου «ξεσκονίζουν» οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ μετά από εισαγγελική εντολή. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» ανάμεσα στα άτομα αυτά, υπάρχουν πρόεδροι ομάδων, προπονητές, διαιτητές, μάνατζερ, στελέχη της ΕΠΟ, μέχρι και εκπρόσωποι οργανωμένων οπαδών!

Αφορμή για να δοθεί η παραγγελία προς το ΣΔΟΕ για το άνοιγμα των λογαριασμών και τον έλεγχο κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών των 137 ατόμων ήταν υποψίες για παράνομο στοιχηματισμό μέσω Ίντερνετ σε εταιρείες του εξωτερικού που οι αποδόσεις είναι αρκετά μεγαλύτερες.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στις Αρχές, μετά από τις δύο δικογραφίες για τα στημένα παιχνίδια και αυτής που εκκρεμεί για τα παράνομα στοιχήματα υπάρχει ένα κοινό στοιχείο κα για την ακρίβεια ονόματα ατόμων που «φιγουράρουν» και στις δύο υποθέσεις.

Η λίστα!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη λίστα με τα 137 ονόματα υπόπτων βρίσκονται:
-85 πρόεδροι και προπονητές ομάδων, κυρίως της Β’ Εθνικής.
-3 στελέχη της ΕΠΟ
-5 άτομα που αναφέρονται ως «σχετιζόμενοι»
-6 διαιτητές, ενώ σημειώνεται ότι έχει ζητηθεί και άνοιγμα λογαριασμών και για άλλους διαιτητές συγκεκριμένων αγώνων
-6 μάνατζερ
-3 άτομα που αναφέρονται στη λίστα ως «άλλοι» (καταγγελία για κέρδη και στοίχημα). Μεταξύ αυτών είναι εκπρόσωποι οργανωμένων οπαδών και ένας πρώην πρόεδρος μεγάλου συνδέσμου διαιτητών.

Την έρευνα διενεργεί η κα.Παπανδρέου, η οποία έχει αποστείλει –ήδη- αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε οκτώ χώρες, έξι από τις οποίες είναι ευρωπαϊκές. Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές Αρχές δεν συνεργάζονται δικαστικά με την Μαλαισία, επιδιώκει βάση συνταγματικής διάταξης περί αμοιβαιότητας να λάβει τα απαραίτητα στοιχεία και από τις δικαστικές αρχές της χώρας.

Μάλιστα, πρέπει να αναφέρουμε ότι για το θέμα του παράνομου στοιχηματισμού στη Μαλαισία έχει υποβάλει δύο αναφορές, μια στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και μια στην Εισαγγελία της Αθήνας και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής.

Oλα αυτά εµπεριέχονται σε εµπιστευτικό έγγραφο του ΣΔOE προς την Eισαγγελία Πρωτοδικών Aθήνας, µε την υποσηµείωση ότι συνεχίζεται το άνοιγµα λογαριασµών και άλλων παραγόντων και ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Tο έγγραφο αυτό του ΣΔOE έχει συµπεριληφθεί στη δικογραφία για τα «στηµένα» παιχνίδια και δεν αποκλείεται να δείξει το δρόµο στις εισαγγελικές αρχές και για άλλες διώξεις στην υπόθεση αυτή.
Mεταξύ αυτών είναι όλοι οι πρόεδροι, οι προπονητές και οι διαιτητές των 38 από τους 41 ύποπτους αγώνες της λίστας της UEFA για τους οποίους ασκήθηκαν διώξεις και έγιναν προφυλακίσεις, αλλά και 21 εκ των 83 συνολικά κατηγορουµένων της υπόθεσης των «στηµένων».

Mεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά ενός ατζέντη, εκ των 83 κατηγορουµένων, ο οποίος στο πόρισµα του ΣΔOE αναφέρεται ως παράγοντας οµάδας της Super League, µε την οποία ακουγόταν ότι είχε σχέσεις ιδιοκτησίας...

Πρέπει να σηµειωθεί ότι το άνοιγµα των τραπεζικών λογαριασµών πάει πίσω 11 χρόνια και ξεκινά και για τους 137 από το έτος 2000 και µετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου