Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Μανταδάκης: "Πρόκειται για μια αδικία"


Ο αντιπρόεδρος του ΟΦΗ, Ντίνος Μανταδάκης αναφέρθηκε στην παρέμβαση που έκανε στο Δ.Σ. της Superleague και την πρόταση της ΕΠΟ η οποία απορρίφθηκε. Μαχλάς: "Δεν περίμενα να μας προδώσει ο Εργοτέλης".

Ο αντιπρόεδρος του ΟΦΗ, Ντίνος Μανταδάκης αναφέρθηκε στην παρέμβαση που έκανε στο Δ.Σ. της Superleague και την πρόταση της ΕΠΟ η οποία απορρίφθηκε.

Ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για μια ομάδα που δεν αγωνίζεται άδικα στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντίνος Μανταδάκης στον "Sentra 103,3": Για Την απόφαση της Σούπερ Λίγκας να μην επιτρέψει στον ΟΦΗ να συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα σε περίπτωση που ανέβει στην πρώτη κατηγορία. "Μπήκα μέσα στο Δ.Σ, και έκανα μία παρέμβαση. Τους είπα:

"Με αυτό που κάνετε σήμερα, γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια, μία πρόταση της UEFA και μία απόφαση της ΕΠΟ. Με αυτό τον τρόπο οδηγείτε μια κατάσταση σε εμπλοκή". Ο ΟΦΗ υποχρεώθηκε να ανοίξει τον δρόμο των πολιτικών δικαστηρίων, εφ' όσον η ΕΠΟ του στέρησε το δικαίωμα να δικαστεί νόμιμα και σωστά.

Με αυτό που έκαναν σήμερα μας αναγκάζουν να συνεχίσουμε την πολιτική δίκη. Το επιχείρημα ήταν ότι δεν μπορούν εκ των υστέρων να κρίνουν τον ΟΦΗ με διαφορετικά κριτήρια από αυτά που έκριναν τον Ηρακλή που έπεσε κατηγορία. Η ένστασή μου είναι ότι πρώτον ο Ηρακλής δεν έπεσε για αυτόν τον λόγο και η υπόθεση του Ηρακλή δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα, άρα αυτό το επιχείρημα... πάει περίπατο, και δεύτερον πρέπει να τροποποιηθεί η σύμβαση ως προς τις ομάδες της Β' Εθνικής.

Έκριναν τον Ηρακλή με τα κριτήρια της Σούπερ Λίγκας; Καλά έκαναν. Δεν πρέπει όμως να κρίνουν με τα ίδια κριτήρια τις ομάδες Football League. Αυτό λέει η ΕΠΟ και αυτό ζητάμε. Αυτό πρότεινε η UEFA γιατί διαπίστωσε ότι είμαστε το μόνο κράτος, που εφαρμόζει για την Καλλιθέα και τον Αγροτικό Αστέρα τα ίδια σκληρά κριτήρια με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό".

Για την απάντηση των μελών της Λίγκας, στις ενστάσεις του: "Υπήρξαν κάποιες χλιαρές αντιδράσεις, ενώ χρησιμοποίησαν το επιχείρημα με τον Ηρακλή, το οποίο και δεν καταλαβαίνω. Είναι ένα επιχείρημα το οποίο δεν στέκει.

Το μόνο που τους είπα επιπλέον είναι ότι σύμφωνα με τις συνομιλίες πουν διαρρέουν, δύο μήνες πριν από την δική μας εκδίκαση για αδειοδότηση, είχε καθοριστεί ποιες είναι οι ομάδες που θα πάρουν άδεια. Η προβλέψεις βγήκαν με ακρίβεια... Πανθρακικού. Σήμερα δηλαδή τι επιβραβεύουν με αυτό; Ας αφήσουν και δυο ομαδούλες που είναι καθαρές και παλεύουν με τις δυνάμεις τους".


Για την επόμενη μέρα για τον ΟΦΗ: "Εμείς θα ζητήσουμε από την ΕΠΟ να μην εγκρίνει αυτή την απόφαση. Επίσης υπάρχει ένα θέμα που έθεσε σήμερα ο κύριος Μαρινάκης, αλλά δεν ξέρω αν θα υπάρξει εισήγηση για αυτό. Να δικαστεί η υπόθεσή μας από την ΕΠΟ με άλλη σύνθεση. Σε αυτό δεν είμαστε αντίθετοι.

Άλλωστε αυτό είναι που είχαμε ζητήσει από την αρχή. Ας βρεθεί ένας τρόπος να δικαιωθεί αυτή η ομάδα που άδικα δεν παίζει την Σούπερ Λιγκα. Πρόκειται για μια αδικία σε βάρος του ΟΦΗ".

Μαχλάς: "Δεν περίμενα να μας προδώσει ο Εργοτέλης"

Δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης για το θέμα με την απόρριψη του αιτήματος από την Superleague, έκανε και ο πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Μαχλάς, ο οποίος τόνισε πως δεν περίμενε ο Εργοτέλης να προδώσει τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Μαχλάς στον "Athletic Radio 104,2":

Για την σημερινή απόφαση της Super League και την στάση του Εργοτέλη: "Όταν έρχεται ο εκτελεστικός διευθυντής της ΟΥΕΦΑ και λέει ότι στην Β' εθνική δεν μπορούν να ισχύουν τα ίδια κριτήρια με την Super League πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν.

Δεν μπορεί να σε εξοντώνουνε. Καλό θα ήταν να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι όπως αναφέρονται και στις κασέτες όπου όπως λέγεται  έχουν πρόβλημα κάποιες ομάδες. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην ψηφιστεί η πρόταση του κ.Πιλάβιου και δεν περίμενα ποτέ από τον Εργοτέλη να έχει τέτοια στάση.

Για μένα αυτή η ομάδα δεν υπάρχει. Το κατάπιαμε μια φορά με την στήριξη που παρείχε στον κ.Μπέο. Είναι εντελώς αντιφατικό αυτό που έκαναν. Εμείς αύριο καταθέτουμε ένσταση γιατί έχουμε έννομο συμφέρον και θα προσφύγουμε δικαστικά".

Για το τι περιμένουν στον ΟΦΗ την Παρασκευή στο Δ.Σ της ΕΠΟ: "Έχει κάνει μια εισήγηση και δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν θα την κρατήσει και την Παρασκευή. Καταλαβαίνω για τις πιέσεις που μπορεί να είχε και να υποκύπτει σε αυτές κάποιος άνθρωπος από ανθρώπους που βρίσκονται τώρα στην φυλακή.

Υπάρχει μια αδικία εις βάρος μας και την έχει καταλάβει και η ίδια η ΕΠΟ. Ο κ. Πιλάβιος μας είπε κάποια πράγματα την προηγούμενη εβδομάδα. Εμένα μου μένει η πικρία μου για την στάση του Εργοτέλη. Δεν περίμενα ποτέ από μια ομάδα που είναι εδώ μαζί μας, στην ίδια πόλη, να μας προδώσει έτσι".

Για την πρόταση του κ.Μαρινάκη και αν πιστεύει πως ο ΟΦΗ θα δικαιωθεί: "Ευχαριστώ τον κ. Μαρινάκη γιατί έχει δει την αδικία που έχει γίνει εις βάρος μας και ελπίζω να επιμείνει στην απόφαση του.

Ήταν το πιο εύκολο πράγμα να ψηφιστεί αυτό που έγινε και είναι παράλογο που δεν το έπραξαν. Δεν είμαστε κανενός άρμα. Είμαι πολύ περήφανος που τίμια και με το σταυρό στο χέρι προχωράμε παρά τα οικονομικά μας προβλήματα.

Αυτή τη στιγμή ο κ. Πιλάβιος είδε την αδικία που έχει γίνει, έχω εμπιστοσύνη πως θα τηρήσει την στάση του. Πρέπει να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι. Ο ΟΦΗ θα δικαιωθεί την Παρασκευή και αν δεν δικαιωθεί, τότε θα δικαιωθεί στις 7 Ιουλίου. Τότε θα έρθει και η δικαίωση των ποδοσφαιριστών μας".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου